• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 17 °C

LÜTFEN BU İŞE DUR DENİLSİN… ŞEHRİN KADERİYLE OYNAMAYIN!

04.01.2022 12:21
LÜTFEN BU İŞE DUR DENİLSİN…  ŞEHRİN KADERİYLE OYNAMAYIN!
Gümüşhane'de uzun süredir günlük ortalama 15-20 arasında seyir eden Covid-19 vaka sayılarının son birkaç gündür 100'lü rakamların üzerine çıkması ile uygulama yanlışlıklarına karşı vatandaş tepkileri de artmaya başladı.

LÜTFEN BU İŞE DUR DENİLSİN…

ŞEHRİN KADERİYLE OYNAMAYIN!

Gümüşhane'de uzun süredir günlük ortalama 15-20 arasında seyir eden Covid-19 vaka sayılarının son birkaç gündür 100'lü rakamların üzerine çıkması ile uygulama yanlışlıklarına karşı  vatandaş tepkileri de artmaya başladı.

Özellikle Gümüşhane merkez ilçede yaşanan Covid 19 vaka artışlarının  en önemli nedeninin son günlerde yapılan konser ve yılbaşı eğlencelerinin olduğu belirtiliyor.

Vaka artışlarının;  toplu etkinliklerin kısıtlanması, maske ve mesafe denetimleri ile kontrol altına alınabileceğini belirten Gümüşhaneli esnaflar bu şehrin bir daha kapanma gibi bir kaosu yaşamak istemediğini ifade ettiler.  

ESNAF DURUMDAN ŞİKÂYETÇİ

Özellikle yapılan toplu eğlencelerinin engellenmesi gerektiğini belirten esnaflar, “Yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle sıkıntı içindeyiz. Üniversitemizin  açılması ile biraz belimizi düzeltir gibi olduk. Ama son günlerde yapılan konserler ve eğlence programları Gümüşhane Üniversitesi’nin bazı bölümlerinde  tekrar uzaktan eğitim kararı alınmasına neden oldu. Covid nedeniyle Gümüşhane’den öğrencilerin tekrar memleketlerine gidecek olması bizleri  iflasın eşiğine getirir. Lütfen artık şehrimizin kaderiyle oynanmasın. Böyle bir süreçte yapılması planlanan toplu eğlencelerin iptal edilmesini istiyoruz. Yetkililerimizin bu tür organizasyonlara izin vermemesini istiyoruz. Ekonomik olarak zaten çok zor ayakta durmaya çalışıyoruz. Artan vakaların artından üniversitemizin tekrar online eğitime geçmesi demek, dolmuşundan fırınına, manavından kasabına, marketinden sucusuna varana kadar hepimizi etkileyecek. Lütfen bu işe bir dur denilsin artık… Pandeminin başından beri belirtilen toplu halde bulunmama, maske, mesafe ve hijyen konuları tekrar ele alınmalı, şehir genelinde bunlar denetlenmelidir” dediler.  

ONLİNE EĞİTİME BAŞLADILAR

Edinilen bilgiye göre, kent merkezindeki KYK yurtları ve apartlarda son 5 gündür her gün en az 30 üniversite öğrencisinin Covid-19 testi pozitif çıkarken, 200’ün üzerinde öğrencisinde Covid-19 vakası bulunan Gümüşhane Üniversitesi’nde bazı fakülteler online eğitime geçti.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü ilk uzaktan eğitim kararını duyuran bölüm olurken kurumun web sitesinde şu açıklamaya yer verildi,  "Öğrencilerimiz arasında artan Covid 19 vaka sayılarından dolayı İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak final sınavlarına kadar 03.01.2022 Pazartesi tarihinden itibaren bütün derslerimizin online olarak yapılması kararı alınmıştır. Final sınavları yüz yüze olacaktır. Eğer bir değişiklik olması durumunda bölüm sayfasından duyuru yapılacaktır. Üniversite resmî internet sayfası ve Bölümümüz sayfası haricinde yapılan bilgilendirmelere itibar etmeyiniz."

SENATO KARARI BEKLENİYOR

Tedbirlere uyulmaması, toplu etkinliklere yoğun katılım, kapalı mekanların hınca hınç dolu olması, maske-mesafe-hijyen kurallarına dikkat edilmemesi gibi sebeplerle önümüzdeki günlerde vaka sayısının daha da artması beklenirken Gümüşhane Üniversitesi senatosunun uzaktan eğitimle ilgili kısa süre içerisinde bir karar vereceği değerlendiriliyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim