• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

KÜRTÜNDE TÜM KÖY YOLLARI AÇILDI

19.12.2013 11:12
KÜRTÜNDE TÜM KÖY YOLLARI AÇILDI
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin geceli gündüzlü 5 gün çalışmasıyla tüm köy ve mahalle yolları açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 9 Aralık tarihinde başlayan ve üç gün aralıksız gerçekleşen kar yağışının ardından ilçede bazı köylerde kar kalınlığının 1,5 metreye çıktığını hatırlatarak, 12 Aralık tarihinde yağışın durmasıyla birlikte hızlı bir şekilde başlattıkları karla mücadele çalışmalarının 5 günün sonunda tamamlandığını söyledi.

İlçedeki mevcut 3 greyder ve 2 kepçe ile başladıkları çalışmayı gece gündüz aralıksız devam ettirdiklerini, afete dönüşen yağış nedeniyle il merkezinde de 2 greyder ve personel takviyesi ile çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Akdoğan, “Kürtün ilçemizin 34 köyünün 6’sında kış aylarında kimse yaşamıyor. Bu köyler dışında kalan ve yaklaşık 580 kilometreye tekabül eden 28 köy ve mahallelerinin yollarını ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışarak tamamladı. 16 personelimizin katıldığı çalışmalarda yaklaşık 10 bin litre motorin harcandı. Geceli gündüzlü gerçekleştirdikleri bu çalışmalarda ekiplerimizle birlikte olan İlçe Kaymakamımız Enver Özderin’e, İl Genel Meclisi üyelerimiz Mesut Şen ve Yücel Yusufoğlu’na, İlçe Özel İdare Müdürümüz Mahir Küçük, Bakımevi Sorumlumuz Mehmet Arslan’a ve geceli gündüzlü çalışarak vatandaşların evlerine en sağlıklı şekilde ulaşmalarını sağlayan personelimize teşekkür ediyoruz.” dedi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim