• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

KÜRTÜN İLÇEMİZ, AHŞAP OYUNCAK VE EL SANTLARI ÜRETİM MERKEZİ OLMALI

18.05.2022 13:22
KÜRTÜN İLÇEMİZ, AHŞAP OYUNCAK VE  EL SANTLARI ÜRETİM MERKEZİ OLMALI
Trabzonlu mobilyacıların yeni konsept olarak ahşap oyuncak ve el sanatlarına el atması ahşap oymacılığı ve el sanatları ile meşhur Kürtün ilçemizi yeniden gündeme getirdi.

KÜRTÜN İLÇEMİZ, AHŞAP OYUNCAK VE

EL SANTLARI ÜRETİM MERKEZİ OLMALI

Trabzonlu mobilyacıların yeni konsept olarak ahşap oyuncak ve el sanatlarına el atması ahşap oymacılığı ve el sanatları ile meşhur Kürtün ilçemizi yeniden gündeme getirdi.

Yayık, külek, gufa, sepet, kaşık, kepçe, oklava, sofra, tabure, sandalye, tarak gibi ev araç ve gereçlerinin ahşaptan üretildiği Kürtün ilçesinde, ahşap oyuncak, ahşap oymacılık ve el sanatları konusunda yapılacak projeler  Kürtün’ü istihdam ve turizmde bölgenin bir üssü haline getirecektir.

Halen 20 – 30 civarında ahşap ustanın bulunduğu Kürtün ve köylerinde vatandaşlar istihdam oluşturacak böyle bir projenin kendilerini mutlu edeceğini ifade ediyorlar.

Diğer taraftan tarihten gelen bir gelenekle Kürtün ilçesinde elle yapılan zil, çan, kelek, kantarın da yöre insanı için yeni bir iş kapısı olacağı ifade ediliyor.

Kürtün Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticiler çalıştırılarak ahşap ürünlerin yapılması çalışmaları ise halen devam ediyor.

TRABZONLU MOBİLYA ÜRETİCİLERİ AHŞAP OYUNCAK VE EL SANATLARINA YÖNELİYOR

Trabzon Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Trabzon’da mobilya sektörünün katma değer sağlayan ürünlere yönelmesi gerektiğini belirterek ahşap oyuncak ve el sanatı üretiminin de bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Kadın işgücü kullanılarak el sanatına yönelik üretimler yapılabileceğini de kaydeden Bektaş “Aynı şekilde ahşap oyuncak konusunu da arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bu konu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Maksimum 5 liralık bir ağaç parçası işlendiğinde, ona renk verildiğinde, güzel bir hale getirip ürün olduğunda yurtdışında 20, 30, 40 Euro’ya satılabiliyor. Bu konuda sektör olarak ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim