• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 17 °C

Kurtuluşu Eskişehir’de Kutladılar

18.02.2020 10:57
Kurtuluşu Eskişehir’de Kutladılar
Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.Yılında Birlik Beraberlik ve Dayanışma gecesi düzenledi.

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.Yılında Birlik Beraberlik ve Dayanışma gecesi düzenledi.

Eskişehir Öğretmenevi Mavi Salonunda düzenlenen geceye Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof.Dr.Nedim Ünal, Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Muzaffer Metintaş, Odunpazarı  İlçesi Nüfus Müdürü Ahmet Çamlıbel, Odunpazarı Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürü Ebru Dedeoğlu, Sarar Şirketleri Protokol Müdürü Alaaddin Çoban, Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Adamaları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Davetliler ve çok sayıda Gümüşhaneli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kurtuluşu anma gecesinin sunuculuğunu dernek başkan yardımcısı Hüseyin Turhan yaptı.

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneğinin 2019 yılı içerisinde yapılan faaliyetlerini anlatan sunumun ardından açılış konuşmasını yapan İrfan Ataman şunları söyledi:

“Akşamın bu saatinde şirin Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümünü kutlamak için bir aradayız. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Tarihi ipek yolunun geçtiği geçmişte Gümüşhane’miz altın madeni ile ülkemize değer katan ilim irfan sahibi insanlar yetiştiren adından bahsedildiğinde farklılıkları ve gani gönüllülükleri anlatılan altın kalpli insanların şehri Gümüşhane’ye Eskişehir’den selamlarımızı gönderiyoruz. Bu süreçte bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Porsuk ile Harşit’in dostluğu ve birlikteliğimiz daim olsun.” 

Gecede selamlama konuşması yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt  “Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunu yüzlerce kilometre uzaktan kutlamak Milli bir duygudur. Takdir edilmesi gereken bir duygudur. Allah bir daha bu millete o acıları yaşatmansın. Kentlerimizi ülkemizi düşman işgalinde bırakmasın. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hemşehrilerimiz bir Eskişehirlilik ruhu yaratarak yaşıyoruz. Bu çerçevede hepimiz hemşeriyiz. Hepimiz kardeşiz. İnşallah daha nice yüzyıllar birlikte devam ederiz” dedi.

Gümüşhane eniştesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof.Dr.Nedim Ünal gecede hemşehrileri ile bulunmaktan haz duyduğunu söyledi.

Daha sonra sırasıyla selamlama konuşmaları yapan Prof.Dr.Muızaffer Metintaş ile Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Çamlıbel duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Gümüşhane yöresine ait birçok şiirin sahibi olan Tekeli şair mahlaslı Bilal Şahin’in okuduğu şiirler duygu dolu anlar yaşattı.

Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Hülya Düzbaş’ın konseri ile gönüllere müzik ziyafeti çekilirken okuduğu birbirinden güzel türküler izleyicilerden alkış aldı.

Kemençe ve davul zurna eşliğinde oynanan oyunlar ile geceye renk katan Gümüşhaneliler gönüllerince eğlenip kurtuluş gününü coşkuyla kutladı.

Sefahan Özhan, Enes Özlü ve Ceyda Gündoğdu’nun okuduğu ağıtlar, şiirler geceye renk kattı.

Mazereti nedeniyle geceye katılamayan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç telgraf göndererek kurtuluş gecesini kutladı.

www.gumushaneden.com sitesinin sahibi Mustafa Akbulut’un gönderdiği pestil kömeler geceye katılanlar ikram edildi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle gece sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim