• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

Kurtuluş Dualarla Kutlandı

18.02.2020 10:59
Kurtuluş Dualarla Kutlandı
İstanbul Sultanbeyli’de Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü şehitler için dualarla kutlandı.

İstanbul Sultanbeyli’de Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü şehitler için dualarla kutlandı.

İstanbul Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER) tarafından düzenlenen hemşehri buluşmalarında Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümü dualarla kutlandı.

GÜMÜŞDER tarafından 15 günde bir Sultanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren derneklerde yapılan hemşehri buluşması bu kez Kelkit Bindal Köyü Derneği ev sahipliğinde yapıldı. 

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıldönümü nedeniyle hemşehri imam hatip ve hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve dua şeklinde yapıldı. 

Hemşeri imam hatipler Mustafa Korkmaz, Servet Yazıcı, Ekrem Bora, Selami Satılmış ve Cemal Bozbey tarafından Kur’an-ı Kerim Ziyafeti sunuldu. Sonrasında kurtuluştan bu güne vatan-millet savunmasında ki şehitler ve katılımcıların vefat eden yakınları için dua yapıldı.

Programa katılanlara hoş geldiniz konuşması yapan Bindal köyü dernek başkanı Uğur Eser, katılanlara teşekkür etti.

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız ise konuşmasında bu gibi programların ve derneklerin önemine değindi. Yıldız, “Gümüşhaneli yoğun bir nüfusa sahip olan Sultanbeyli ilçemizde Gümüşhane Dernekleri olarak hemşerilerimizin birlik ve beraberliklerini pekiştirmek, örf ve adetlerimizi yeni nesillerimiz, gençlerimize aktarmak amacıyla faaliyetler yapıyoruz. İlçemizde hemşehri buluşmaları adı altında bir dizi program düzenledik. Bugünkü programımız Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşu ve son günlerde memleketimizdeki şehitlerimiz için, vefat eden tüm yakınlarımız için dualarda buluşuyoruz dedik. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programa katılan Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç de hemşerilerine hitap ederek, programın yapılmasında emek verenlere teşekkür etti.

Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç, Belenli Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman Seven, Güzyurdu Köyü Dernek başkanı İsa Bulut, Yeşilpınar Dernek Başkanı Alim İnci, Kale Köyü Dernek Başkanı Arif Kaya, Sökmen Köyü Dernek Başkanı Mustafa Tuygun, Bulak Köyü Dernek Başkanı Mustafa Demir, Arzular Kabaköy Belde Dernek Başkanı Salih Yeşil, GÜMÜŞDER Yönetim kurulu üyeleri, GÜMÜŞDER Gençlik Kolları ve ŞİDEF Gençlik Kolları Başkanı Burhan Gül ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Program İkram ile sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim