• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

KUDÜS KILIÇ HAKKIDIR, KUDÜS İSLAM’INDIR!

20.05.2021 12:15
KUDÜS KILIÇ HAKKIDIR, KUDÜS İSLAM’INDIR!
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas yaptığı basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’ün üçlü komisyon tarafından yönetilmesi teklifine tepki gösterdi.

KUDÜS KILIÇ HAKKIDIR, KUDÜS İSLAM’INDIR!

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas yaptığı basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’ün üçlü komisyon tarafından yönetilmesi teklifine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kudüs'ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır. Aksi takdirde bu kadim şehirde kalıcı barışı sağlamak kolay ve mümkün görülmüyor" ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirten İl Başkanı Ziya Nas, “Bu açıklama başta Filistinli Müslümanlar olmak üzere, tüm İslam Âlemini ve elbette ki bizleri hayrete düşürmüştür. Cumhurbaşkanımız İslâm dünyası açısından asla kabul edilemez bir açıklamaya imza atmıştır. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın şehri, Selahaddin Eyyubi Hz.'nin, bizlere emaneti, tüm Müslümanların kılıç hakkıdır, dolayısıyla İslam toprağıdır ve öyle de kalacaktır” dedi.

Kudüs’ün üç dinin ortak merkezi olması yönündeki baskının Birleşmiş Milletlerin ilk kurulduğu dönemde de yapıldığını hatırlatan Başkan Ziya Nas, “O dönemlerde de bu öneri Filistinli Müslümanlar tarafından şiddetle reddedilmiştir. Bunun üzerine İsrail kaba kuvvetle işgallere başlamıştır. Cumhurbaşkanı’mız bu açıklaması ise; Siyonistlere karşı canıyla, kanıyla her türlü imkânsızlıklar içerisinde haklı bir mücadele vermekte olan Müslüman kardeşlerimizi yaralayacak niteliktedir. Hıristiyanların yönetime dahil edilmesi teklifi, Hıristiyan dünyasına, mülkiyette ve yönetimde hukuksal haklar edinme teklifidir. Müslüman toprağı olan Kudüs'ün sadece Yahudiler yetmez, Hirstiyanlar tarafından da bölüşülmesi istenmektedir. Teklif edilen yeni statü ile Ortadoğu’da Vatikan'a önemli bir siyasî etkinlik kazanma fırsatı sunulmaktadır ” diye konuştu.

Açıklamanın İsrail Devleti’nin çıkarlarına hizmet edecek bir açıklama olduğuna vurgu yupan Nas, “Kudüs'ün Siyonist Yahudilerce işgal edilmiş bir şehir olduğu, tüm dünyada kabul gören bir görüş olmasına rağmen, böyle bir açıklama zihinlerde bu yöndeki tüm kodların da değişimine sebep olacak, Siyonist İsrail Devleti ve Vatikan lehine yeni bakış açıları oluşturulmasına sebep olacaktır. Söz konusu açıklama Müslümanların meşru hak ve hukuklarını erozyona uğratan, en önemlisi de mücadele şevklerini kıran bir açıklama olmuştur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin asla ve asla böyle bir planın parçası olmayacağını dile getiren Nas, “Bugüne kadar sayısız şehit verilerek yapılan mücadeleyle bağdaşmayan böyle bir söylem asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim