• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

KTÜ REKTÖR BAYKAL’DAN AÇIKLAMA

31.10.2016 10:44
KTÜ REKTÖR BAYKAL’DAN AÇIKLAMA
(KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılamayan herhangi bir ameliyat, yapılamayan bir tedavi yöntemi olmadığını belirterek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bölgeye çok daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılamayan herhangi bir ameliyat, yapılamayan bir tedavi yöntemi olmadığını belirterek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bölgeye çok daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

Kampus içinde yer alacak olan çocuk hastanesinin kazı işlemine başladıklarını ifade eden Baykal, "Çocuk hastanesine başladık. İhalesi bitmiş, şu anda kazısı yapılıyor. İnşallah temel açma işlemi bittikten sonra hızla yapılaşmaya geçilecek. Yani süreç başladı. Planlanan şekliyle herhangi bir gecikme söz konusu değil. Bunun dışında yeni biten bir yatırımımız var. O da edebiyat fakültemiz. Şu an bununla ilgili öğrenci ve öğretim üyesi almaya başladık. Diş hekimliği fakültemiz de planlanan şekliyle devam ediyor. İnşallah onda da bir gecikme olmayacak" dedi.

"Otoparkın yapılacağı alanla ilgili ihale hazırlığı sürüyor"

Özellikle hastanenin önemli ölçüde otopark sıkıntısını giderecek olan otoparkla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Baykal, "Otopark ile ilgili proje çizim ihalesi yapıldı, birkaç ay içerisinde bize teslim edilecek. Yapılacağı alanla ilgili ihale hazırlıkları devam ediyor. 2016 yılına belki yetişmeyebilir ama 2017'nin başlarında ihaleye çıkmış olacağız. Dolayısıyla o bölgede sağlıkla alakalı çalışmalarımız birlikte devam edecek. Otopark açısından sıkıntılarımız olacak. Bu sıkıntıları nasıl gideririz diye toplantılar yapıyoruz. Halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bir müddet hem halkımız hem de personelimiz sıkıntı yaşayacak ancak ondan sonra güzel bir konuma geleceğiz" diye konuştu.

"Farabi Hastanesi'nde koğuş sistemi sonlandırılıyor"

Farabi Hastanesi'nde büyük bir tadilata gidildiğini kaydeden Baykal, hastanede artık koğuş sisteminin sona ereceğini ifade ederek, "B blok dediğimiz cerrahi branşların yerleştiği blokta büyük tadilatımız var. Mecburi tadilatımız var. Koğuş sistemi sonlandırılıyor, artık tek ya da çift odalı hale geliyoruz. Ayrıca ameliyathanenin şartları iyileştiriliyor. Başhekimliğin konumu değiştirilip eski acil tarafına taşınacak. Hasta olan binada tadilat yapmak oldukça zor. Hastaneyi iki blok haline bölerek parçalı olarak yapıyoruz. Şu ana kadar bir problem gözükmüyor ancak konforumuz biraz azaldı, ödenek bakımından bir sıkıntımız yok. Ek ödenek talebimiz oldu. Sağ olsun sayın bakanımızın yardımlarıyla da o sorunu da hallettik" şeklinde konuştu.

"Vatandaş görsellik istiyor"

Vatandaşın en fazla görsellikten muzdarip olduğunu dile getiren Baykal, "Vatandaşın en fazla muzdarip olduğu görsellik. Koğuşta yatan bir hastanın memnuniyeti ile tek odada ya da en az iki kişilik bir odada yatan hastanın memnuniyeti aynı olmuyor. Tedaviyle alakalı bir eksiğimiz söz konusu değil. Ancak otelcilik hizmeti ve konfor açısından sıkıntımız var biz de zaten onun için çalışma yapıyoruz. Üniversitelerde, tıp fakülteleri kendi döner sermayesi ile yaşamak durumunda maalesef orada sıkıntılarımız var. Bu sade bize özgü bir sıkıntı değil, tüm Türkiye'de. Bu sıkıntıyı aşmak için hükümet de çalışıyor. Bu bir yılın iki yılın problemi değil, uzun bir birikim. Buradaki sıkıntılarımızı mümkün olduğunca başka kaynaklarla gidermeye çalışıyoruz. Konfor açısından eksiklerimiz var. Bunları gidermeye çalışıyoruz" dedi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TRABZON'DA KORKUNÇ ÖLÜM27 Mart 2018 Salı 09:38
  • ISIRGAN OTUNUN EN İYİSİ BELİRLENECEK27 Mart 2018 Salı 09:35
  • EREN BÜLBÜL'ÜN ARKADAŞLARINDAN DESTEK26 Mart 2018 Pazartesi 17:30
  • BU ÜST GEÇİT EŞSİZ23 Mart 2018 Cuma 14:28
  • HASTANE ÇALIŞANLARI SERVİS İSTİYOR14 Şubat 2018 Çarşamba 08:56
  • KAMU- SEN ASKERİMİZİN YAYINDAYIZ14 Şubat 2018 Çarşamba 08:54
  • "PAŞA" VE "EFE" MEHMETÇİK İÇİN SATILDI14 Şubat 2018 Çarşamba 08:52
  • SEYİR TERASINA TEDBİR ALINSIN’ İSTEĞİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:01
  • GÖNÜL ELÇİSİ PROJESİ12 Şubat 2018 Pazartesi 09:00
  • TARİHE YOLCULUK12 Şubat 2018 Pazartesi 08:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim