• BIST 10243.88
  • Altın 2393.897
  • Dolar 32.2094
  • Euro 34.6269
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 18 °C

KRİTİK TAKVİM HAZIR

05.10.2018 15:11
KRİTİK TAKVİM HAZIR
31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için seçim takvimini hazırlayan ilk parti AK Parti oldu. Aday adaylarında aranacak özellikler sıralansa da Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasete uzak ancak marka değeri yüksek isimlerin de aday olabileceğine

Başvurular 5-12 Kasım Tarihlerinde

Seçim takvimini belirlemek için aylardır yoğun bir şekilde çalışan AK Parti Teşkilat Başkanlığı, seçim startını aday adaylığı başvurularının yapılmasıyla verecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre AK Parti’den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.

Mütevazı Adaylar Aranıyor

AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın belirlediği seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak. Aday adaylarında aranacak özellikler şöyle sıralandı: “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü”

Kadın Aday Sayısı Artacak

AK Parti kaynakları, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacağının sinyallerini verdiler. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi.

Uzun Soluklu Çalışma Yapılıyor

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, şu ana kadar büyükşehirlere kimlerin aday gösterileceği konusunda uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini vurgulayarak, “Çok sayıda AK Partili, bilmediği seçim bölgelerine tebdil-i kıyafetle giderek halkın nabzını tuttu. Kimlerin aday olması halinde oy verecekleri sorusu yöneltildi. Aday olmayı düşünmeyen isimler de çıktı bu incelemede” görüşünü dile getirdi.

Vaadini Yerine Getirmeyen Başkan Aday Olmayacak

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, il ve ilçelerde görev yapan mevcut belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini de mercek altına aldı. Vaatlerini yerine getirmeyen mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyeceği de kulislere yansıyan bir başka bilgi oldu.

YEREL YÖNETİMLERE MARKA İSİMLER Mİ GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki aday profiline ilişkin şifreleri vermeye devam ediyor. Son açıklamalar, siyasete uzak ancak marka değeri yüksek isimlerin de aday olabileceğini gösteriyor.

Yerel seçimlere dair takvim hızla işlerken, başta İstanbul Ankara ve İzmir gibi mega kentler olmak üzere partilerin hangi adaylarla seçime gireceği konusu da oldukça merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Toplantısında sürece dair açıklamaları seçim döneminde partinin ortaya koyacağı aday profilini de ortaya koydu.

Kibir Abideleri Gelmesin

Erdoğan, AK Parti'nin belirleyeceği adaylar için konuşmasında sıklıkla 'ehliyet ve liyakat' kavramlarına vurgu yapan Erdoğan, "Seçim döneminde kimse 'bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur' diye bize aday teklifiyle gelmesin. Ondan sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar" ifadesini kullanmıştı.

"Bize tevazu ehli isimler getirin" diyen Erdoğan, "Halkına tepeden bakacak isimler getirmeyin. Gurur kibir abidesi insanları getirmeyin. İşini iyi yapan davayı hazmetmiş isimleri getirin" demişti.

AK Parti’de Kapı Herkese Açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birikimi ve projeleriyle hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti'nin kapıları herkese açık" diyerek gelecek dönemin ilk ve en önemli sinyallerinden birini de vermiş oldu.

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde halkla her buluşmasında 'Türkiye'nin bir şirket gibi yönetilmesi' konusuna değinmiş ve yeni kabinede kendi iş alanlarında her biri çok önemli işlere imza atmış isimleri bakan olarak atamıştı.

Siyaset Dışı İsimler Olabilir

Erdoğan'ın yerel seçim çalışmasında bununla aynı değil ancak benzer bir yol izleyebileceği üzerinde duruluyor.

Halkın çok sevdiği, milletin güvenini kazanan, vatandaşın gönlüne giren ancak herhangi bir siyasi yapıyla ya da partiyle işi olmayan isimlerin önümüzdeki dönemde AK Parti'den aday yapılması ve seçimleri kazanıp görev aldıkları kentlerde çok önemli değişimlere imza atmaları bekleniyor.

Adayların, yaptığı işlerle toplumun genelinde önemli bir yer edinmiş marka değeri yüksek, aday olacakları şehir için oldukça uyumlu isimler olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim