• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

Köylüler Papa ve Avrupa Parlamentosunu protesto etti

26.04.2015 18:00
Köylüler Papa ve Avrupa Parlamentosunu protesto etti
Gümüşhane’nin Yayladere köyünde, öğle namazından sonra Ermeniler tarafından katledilen atalarının mezarlığına giderek kuran okuyup dua ettiler. Köylüler mezarlıktan ayrılırken Papa ve AP aleyhinde tezahüratta bulundu.

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Erdem:
“Ermeniler tarafından köylülerimiz arasında benim dedemi de 18 kişi ile birlikte topluca buraya defnedildi”

Gümüşhane’nin Yayladere köyünde bir grup vatandaş öğle namazından sonra Ermeniler tarafından katledilen atalarının kabristanını ziyaret etti. Kabristanda Kuran-ı Kerim’den ayet okundu, ölen ataları ve köylüleri için dua ettiler.

Gümüşhane’nin Yayladere köyünden emekli öğretmen ve Gümüşhane Belediye Yardımcısı Yusuf Erdem, yaptığı açıklamada, Ermenilerin katlettikleri içerisinde dedesinin de bulunduğunu, hem anne tarafından hem de baba tarafından iki dedesinin 18 kişi ile birlikte katledildiğini söyledi.

Erdem, dedeleri ile birlikte 18 kişinin katırlarla birlikte Rusların Tekke köyündeki karargahına Trabzon’dan un ve erzak getirdiklerini anlatarak şunları söyledi:

“Annemin anlattığına göre, İmera Manastırının bulunduğu Olucak köyünün Taşkesen mevkisinde dedelerimin ve onunla birlikte olan köylümüzün önü Ermeniler tarafından kesilmiş. Dedelerimi ve diğerlerini ıssız bir yere götürmüşler. Onlarla birlikte olan Çavuş oğlu Mahmut ile Kör İbrahim’in oğlu İsmail bir fırsatını bulup kaçmışlar. Ancak, Ermeniler İsmail’i yakalayarak ağzından kurşun sıkarak öldürmüşler.  Mahmut ise Maden’de, Rusların  yol yapımında çalıştırdığı Türklerin yanına giderek durumu anlatmış. İşi bırakan Türkler, katliamın yapıldığı Taşdelen mevkisine gelmişler. Ermeniler hiç kimseyi sağ bırakmamış hepsini katletmişler. Bir çoğunun vücutlarını çeşitli yerlerden kesmişler. Bazılarının yanaklarını oymuşlar, bazılarının da boğazlarını kesmişler.”

Ermenilerin katliamına uğramak istemeyen yol işçilerin olay yerinden ayrıldığını, geri dönen Ermenilerin katlettiği dedesi ile köylüleri katırlara bağlayarak köye getirdiklerini anlatan Erdem, daha sonra şöyle dedi:

“Ermeniler, getirdiği köylülerimizi Ecik Hasan’ın harmanındaki örtmenin altına dizmişler. Cenazeler orada 2-3 gün kalmış. Haziran ayı olduğu için cenazelerin kokusu çevreyi sarmış.  Ermeniler, Rusların ileri gelenlerinin cenazeleri görmelerini sağlamak için kimseyi yaklaştırmamışlar. Ermeniler köylen ayrılınca, cenazeler dedemler de dahil yıkanmadan ve kefenlenmeden oldukları gibi okulun yanında bulunan mezarlığa defnedildiler.”

Papa’ya söyleyecek çok sözümüz var

Erdem, Papa’ya söylenecek çok sözleri olduğunu belirterek, “Gerek papa olsun gerek Avrupa Parlamentosu olsun, Vatikan’da oturup da Ermenilerin lehine, Türkiye’nin aleyhine yapılan konuşmaların, alınan kararların hiç birini kabul etmiyoruz. Asıl soykırımını Ermeniler yapmıştır. Katliam Türkiye’nin her yerinde açık ve seçik bellidir. Avrupa Parlamentosu, Ermeni Diasporasının güdümünde olan bir parlamentodur. Hiçbir aldığı karar bizim için geçerli değildir. Hep birlikte protesto ediyoruz” diye konuştu.

Söğütalğıl köyünden Servet Delibaş ise  babaannesinin kardeşinin Kostan Dağı’nda koyunları otlatırken Ermeniler tarafından katledcildiğini söyledi.

sozde-ermeni-soykirmi-gumushane1.jpgsozde-ermeni-soykirmi-gumushane2.jpgsozde-ermeni-soykirmi-gumushane3.jpgsozde-ermeni-soykirmi-gumushane4.jpgsozde-ermeni-soykirmi-gumushane5.jpg

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim