• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 15 °C

Köse İrfan Can Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdunun temeli atıldı

23.04.2015 12:50
Köse İrfan Can Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdunun temeli atıldı
Gümüşhane'nin Köse ilçesinde vakıf ve hayırseverlerin işbirliği ile yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

bugununnnn-(1)-056.jpg

Atilla Kesler Vakfı, İrfan Can Vakfı, Köse Yurt Yaptırma Vakfı ile hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yapılacak olan 260 öğrenci kapasiteli yurdun temel atma törenine Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Atilla Kesler Vakfı Başkanı Atilla Kesler, Köse Yurt Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Can, milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Köse Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. 

Köse Yurt Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Can’ın açılış konuşmasının ardından, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ve Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün birer selamlama konuşması yaptı.

Milletvekili Üstün, ülke genelinde üniversite sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Eğitim alanında yapılan her yatırımı minnetle ve saygıyla karşılarız. Özel sektörün bu tür girişimleri bizleri daha da sevindirmektedir" dedi. 

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise çeşitli nedenlerle Köse’den gurbete gitmek zorunda kalıp da, hangi sektörde olurlarsa olsun kendini ispat etmiş olan değerli iş adamları ve hayırseverlerin memleketlerine olan sıla-i rahim arzusu ve duygularıyla, memleketlerine ne yapabilecekleri düşüncesiyle çıktıkları yolun en güzel örneklerinden birisi vesilesiyle bir araya geldiklerini vurguladı.

Merhum İrfan Can ve ailesine, bu güzel eğitim kurumunu Gümüşhane’ye kazandırmaları sebebiyle teşekkür eden ve ahirete intikal etmiş olanlarını rahmetle yad eden Vali Yavuz, bir diğer hayırsever iş adamı Atilla Kesler ve ailesinin de, başta Köse olmak üzere Gümüşhane genelinde ne yapılabileceğinin arayışı içerisinde olduğunu ve bunu fiilen de hayata geçirmekte olduklarını görmekten dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Köse İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu’nun yaptığı dua ile birlikte kesilen kurbanın ardından, Vali Yavuz, Milletvekili Üstün, Rektör Günaydın, Atilla Kesler Vakfı Başkanı Atilla Kesler, Köse Yurt Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Can ve diğer protokol üyeleri 2 milyon liraya mal olması planlanan yurt binasının temelini attı.


 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim