• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 19 °C

KORUMAYA 85 MİLYON

19.08.2015 13:21
KORUMAYA 85 MİLYON
Gümüşhane’ye yatırım yapan kurumların ilk sırasında yer alan Devlet Su İşleri (DSİ), vatandaşların taşkınlardan can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Coğrafi yapısından kaynaklanan gerek sulu gerekse kurak derelerde, aşırı yağışlar sonrası meydana gelen seller sonrası can ve mal kaybının yaşanmaması için dere ıslah çalışmalarının hızla sürdürüldüğü belirtildi.

Harşit Çayı’nın ıslah çalışmasının yanı sıra Kelkit, Köse, Şiran, Torul ve Kürtün ilçelerinde bir dizi ıslah çalışması başlatan Devlet Su İşleri, bu çalışmalar için 85 milyon liranın harcanacağını bildirildi.

Kızılırmak’ın bir kolu olan ve Şiran Deresi’nin de karıştığı Kelkit Çayı’nın ıslahının büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, “Özellikle Kelkit Ovası’nda yaşanan taşkınlar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor. Ekili alanlar, taşkınlardan büyük zarar görüyor, üreticiler mağdur oluyordu. Tüm bunlar dikkate alınarak Kelkit şehir içi dereleri için 36 milyon liralık bir ödenek ayrıldı. Kelkit Çayının şehir içi bölümü tamamlandı” dedi.

Kelkit ilçesi Söğütlü, Kaş, Deredolu beldelerinde de çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden yetkililer, “Deredolu beldesi Komun, Boğazın ve Özlüce köyü Balahor derelerinde çalışmalarımız hızla sürmektedir. Taşkınlardan önemli ölçüde etkilenen Kaş beldemiz için de 20 milyon liralık bir proje hazırlanmış bulunmaktadır”

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Erdemler, Tekke, Sarıca ve Akocak köyleri ile Köse ilçesi Gökçeköy, Torul ilçesi Atalarköyü, Kelkit ilçesi Akdağ köyü Tuzla ile Çatlar dereleri, Koyunbaba köyü ile Alçakdere köylerinde hızla dere ıslah çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, tüm bu çalışmalar için yaklaşık 85 milyon lira harcanacağını sözlerine ekledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim