• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

“KÖPRÜMÜZ RESTORE EDİLSİN”

20.01.2021 11:15
“KÖPRÜMÜZ RESTORE EDİLSİN”
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan tarihi Salih Bey Köprüsü yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

“KÖPRÜMÜZ RESTORE EDİLSİN”

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan tarihi Salih Bey Köprüsü yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyü sınırları içerisinde bulunan ve Çit Deresi’nin Şeytan Kayalıklarına 1930’lu yıllarda yapıldığı belirtilen köprünün bitişiğine yapılan betonarme köprü ile tamamen bakımsız kalan ve kaderine terk edilen yaklaşık yüz yıllık köprünün bakıma alınması ve restore edilmesi isteniyor.

Altınpınar köyü muhtarı Metin Çakmak ve Yıldız köyü muhtarı İsmet Balcı ile köprüde incelemede bulunan Büyükçit köyü muhtarı Kaya Çelik, muhtarlar adına yaptığı açıklamada, tek gözlü, sivri kemerli, yaklaşık 9 metre uzunluğunda, 3.5 metre genişliğinde ve 20 metre yüksekliğindeki köprünün kenar korumalarının yıkıldığını, sivri kemerinin de her iki tarafından ayrıştığını belirterek, “Köprümüz onarılmaz ve restore edilmezse yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır” dedi.

Altınpınar köyünden, eşinin tahta köprüden geçerken sel sularına kapılması ve boğulması üzerine Salih Bey adında bir bey tarafından Erzurum’un Horasan ilçesinden baba-oğul iki ustaya köprünün 1930’lu yılların başında yapıldığını anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Yanına yapılan betonarme köprü ile Tarihi köprünün görselliğini yitirmiş bulunmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi tamamıyla bakımsız bırakılan köprümüzün kemeri iç kısmı her iki yandan da ayrılmış bulunmaktadır. Bakımı yapılmaz ise köprümüz yıkılacaktır. Yetkililerin bir an önce zaman geçirmeden köprümüzü bakıma alarak restore edilmesi için çalışma başlatmalarını istiyoruz.”

İbrahim Özdemir

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim