• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

KÖPRÜLÜ'DEN KURUMLARA SİTEM

13.08.2015 13:54
KÖPRÜLÜ'DEN KURUMLARA SİTEM
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, basın mensuplarının kurumlardan zamanında, sağlıklı bilgi alamamanın sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Gazetecilerin haber kaynaklarından sağlıklı bilgi alamadığından yakınan Köprülü, konuyla ilgili sıkıntılarını muhataplarına iletmelerine rağmen, basın mensuplarının hala doğru ve zamanında bilgi almakta sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Gazetecilerin hiçbir şahıs veya kurumla sorununun olmadığını, tek isteklerinin sağlıklı bilgi vermek için kurumlardan zamanında ve net bilgi almak olduğunu vurgulayan Köprülü, halkın doğru, objektif bilgi alma hakkını yerine getiren basın mensuplarına kurumların bu noktada yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

Köprülü; "Basın mensupları olarak, kurumları yıpratmak istemeyiz. Ama sıkıntılarımız var. Cemiyet mensubu arkadaşlarımızla bu tür sıkıntılarımızı zaman zaman değerlendiriyoruz. Sayın Valimiz kurumlardan yardımcı olunmasını istemesine rağmen yine de sıkıntılar giderilmedi. Okuyucularımıza verdiğimiz haberleri ince eleyip, sık dokuyarak vermek istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de ilgili kurumların yardımcı olmaları gerekir. Zaten verilmesi gerekeni, nerede yürüyeceğimizi, nerede duracağımızı iyi biliyoruz. Bütün gazeteci arkadaşlarımız bunun sorumluluğu içerisindedir. Ama kurum yöneticilerinin de en az bizim kadar hassas olmaları, yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sonuçta biz, halkın haber alma hakkını yerine getiren bir noktada kamu görevi yapan kimseleriz" diye konuştu.

Tek hassasiyetlerinin sağlıklı haber vermek olduğuna işaret eden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, şöyle devam etti:

"Hassasiyetlerimizi, sıkıntılarımızı Sayın Valimize ve Sayın Emniyet Müdürümüze ilettik. Ancak gelinen noktada bir yaralı isminde bile sorunla karşılaşıyoruz. Tüm daire müdürlerinden de sağlıklı haber ve bilgi verebilmek için bizlere doğru ve zamanında yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sağlıklı ve zamanında bilgi alamamak kamuoyunun yanlış yönlenmesine, basın ve kurumların zor duruma düşmesine neden olur. Önümüzdeki günlerde cemiyet olarak Sayın valimizi ziyarete gideceğiz. Sıkıntılarımızı, çözüm yollarını kendilerine anlatacağız. Bu sorunların yaşanmaması adına kurumların basın bürosunun kurularak, işi bilen kişilerin çalıştırılmasının önemini de bir kez daha vurgulayacağız. Bu sıkıntılarımızın önemli bir bölümü ilgili kurumlarda basın bürolarının olmamasından veya buralarda işi bilen insanların çalışmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunun çözülmesi için de Sayın valimizden yardımcı olmasını isteyeceğiz” dedi.

Bilgilerin kendilerine zamanında ve net olarak ulaşmamasının bilgi kirliliğine neden olduğunu belirten Köprülü; “Güvenlik güçleri, ilgili dairelerin yetkilileri zamanında doğru bilgiyi ulaştırsalar, bilgi kirliliğinin önüne geçilecektir. Farklı ölü ve yaralı sayıları, isimleri, yaşları geçmesi, zamanında sağlıklı bilgi alamamaktan kaynaklanıyor. Bir trafik kazasında bile yaralı, ölü isimlerine, plakalara zor ulaşıyoruz. Umarız bundan sonra haber bilgilerine net ve zamanında ulaşma fırsatımız olur" ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim