• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

KONYA VE SAKARYA MÜSİAD ŞUBELERİ’NİN GÜMÜŞHANE GEZİSİ

06.06.2023 12:28
KONYA VE SAKARYA MÜSİAD ŞUBELERİ’NİN GÜMÜŞHANE GEZİSİ
MÜSİAD Gümüşhane Şubesi kültür ve iş gezisi programı kapsamında Konya ve Sakarya Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve ailelerini misafir etti.

KONYA VE SAKARYA MÜSİAD ŞUBELERİ’NİN GÜMÜŞHANE GEZİSİ

MÜSİAD Gümüşhane Şubesi kültür ve iş gezisi programı kapsamında Konya ve Sakarya Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve ailelerini misafir etti.

Program Cuma günü başladı ve Pazar günü sona erdi. Programın ilk gününde her iki ilden gelen ziyaretçiler Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası ve Süleymaniye mahallesi ziyaret edildi.

Tomara şelalesinde kahvaltı ile başlayan programda ziyaretçiler 40 ayrı kaynaktan dökülen şelaleyi gezdiler. Tomara şelalesine hayran kalan ziyaretçiler buradan şehrimizin bir başka doğa harikası olan Karaca Mağarasına geçtiler. Karaca mağarasında bol bol resim çeken ziyaretçiler Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesine hareket ettiler. Burada Süleymaniye Camii ve bölgedeki eski konak ve kiliseler hakkında bilgi aldılar. 3 farklı medeniyetin barış içinde yaşadığı mahalle ziyaretçileri kendine hayran bıraktı. İlk günün akşamında Sema Doğan parkında yemek ve toplantı düzenlendi. Toplantıda şehrimizin ticaret ve turizm hayatı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Programda konuşan MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Abdulbaki Kara ‘’ Her iki şubemizi de şehrimizde ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Konya ve Sakarya şubelerinin MÜSİAD’ın en köklü şubelerinden olduğunu beliren Kara, aramızdaki ticari işbirliğinin artarak devam etmesini arzuladıklarını ifade etti. Gümüşhane’nin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Kara, gezi vesilesiyle şubeler arasındaki bağlarında kuvvetlendiğini söyledi. Yemek programının ardından misafirler konaklayacakları Limni gölüne geçtiler.

Programın ikinci günü Limni gölündeki kahvaltı ile başladı. Ardından Kürtün Çağlayandibi şelalesi, Örümcek ormanları ve Kürtün yaylaları gezildi. Misafirlere bölge hakkında bilgiler verildi. Özellikle örümcek ormanlarının eşsiz doğası ziyaretçileri adeta büyüledi. İkinci günün akşamında Limni gölünde yemek ve şubeler arası dost meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda ticari iş fırsatları ve işbirlikleri ele alındı, üyeler arasında dostluk köprüleri kuruldu. Ziyaretin son gününde misafirler Trabzon’da Sümela Manastırı ve Sera gölünü gezdiler. Bölgenin doğasına hayran kalan konuklar bu programı geleneksel hale getireceklerini ve bu vesileyle şubeler arası işbirliklerini artırarak devam ettireceklerini ifade ettiler.

MÜSİAD’ın temel felsefelerinden olan tanı, tanıştır ve ticaret yap hedefi ile yapılan program tüm katılımcı şubeler açısından çok verimli geçti. Üyeler birbirleriyle tanışma fırsatı buldular ve ticari fikir alışverişinde bulundular. MÜSİAD Gümüşhane şubesi olarak bu tür programların artarak devam edeceği ifade edildi. Şehrimizin tanıtımı açısından yeni programlar düzenleneceği ve birçok farklı şubenin ilimizde ağırlanacağı belrtildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim