• BIST 10739.57
  • Altın 2512.416
  • Dolar 32.1816
  • Euro 34.9689
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

KONGREDE YUMRUKLAR KONUŞTU

21.12.2015 15:57
KONGREDE YUMRUKLAR KONUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı’nın, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan olağan genel kurul toplantısında gergin anlar yaşandı, yumruklar havada uçuştu.

Oy çokluğu ile Divan Başkanlığına Sebahattin Ataç’ın getirilmesinin ardından, kongrenin açış konuşmasını yapan CHP Gümüşhane İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, beş aydır CHP Gümüşhane İl Başkanlığını görevini yürüttüğünü söyledi.

Çubukçu, beş aylık süre içerisinde parti ve örgüt adına önemli görevler yaptıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Bu kısa süre içerisinde tüm ilçelerimizle uyumlu bir çalışma yürüttük. Partimizi ve örgütümüzü yeniden yapılandırarak bundan sonraki süreçlerde partililerimizle birlikte omuz omuza vererek umutlarımızın yeniden yeşermesinin heyecanını yaşıyorum. Onurlu mücadelemizde yanımızda olacağınızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemizin ve şehrimizin hak ettiği yere geleceğinden ve her zaman memleketimiz için hayırlı olacağından da şüphem yoktur.”

DIŞLANDIK, ENGELLENDİK

CHP Gümüşhane İl Başkanlığına aday olan Bedri Ağaç ise delegelere kendisini kısaca tanıtmasının ardından yaptığı konuşmada, adaylık sürecini başlatıp çalışmaya başladığı günden itibaren kendisinin ve çalışma arkadaşlarının dışlandığını ve engellendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Öncelikle büyük çoğunluğu iş adamı, esnaf ve emekli memur olan bir grup insanımızı partimize üye olmaya davet ettik. Yaklaşık 6 ay önce doldurulan üye formlarının genel merkezimize gönderilmediğini öğrendik. Partide yetkili ve sorumlu olan bazı arkadaşlarımız tarafından sosyal medya aracılığı ile yıpratılmaya çalışıldık. Arkadaşlar il kongresinde aday olmamın engellenmesi için yüksek disiplin kuruluna tedbirli olarak ihraç istemi ile sevk edildiğimi öğrendim. Neyse ki duyarlı ve adaletli arkadaşlarım beni uyardılar ve büyük uğraşlarla bu haksızlığı engelleyebildim.”

İNSANLAR DIŞLANARAK KONGRE KAZANILMAZ

İnsanların dışlanarak kongrelerin kazanılmasının değer taşımadığını savunan Ağaç, şu ifadeleri kullandı:

“Bahsedildiği için çok üzerinde durmayacağım ama mevcut yönetimde bulunan arkadaşlar herhalde yeterli destek alamayacaklarını düşündükleri için il disiplin kurulu üyelerimizi ihraç istemi ile yüksek disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. Bu bizi son derece üzmüştür. Çünkü bu üyelerimiz arasında 55 yıllık partili büyüklerimiz var. İsmet İnönü imzalı kimlik kartı olan büyüğümüz Temel Yazgın bu durumu öğrendiğinde gözleri doldu. Şimdi ben size soruyorum, partimizin Gümüşhane’deki çınarları olan insanları dışlayarak kazanılan kongreden ne olur?”

KONUŞMA ENGELLENDİ

Konuşması sırasında salondan gelen “konuşma süreniz doldu” müdahalelerine rağmen konuşmasını sürdüren Ağaç, “Ben konuşmamı yapacağım, çünkü bunlar önemli konular, dinlemek istemeyen çıkabilir” şeklinde cevap vermesine rağmen delegelerden gelen müdahalede karşısında Divan Başkanı Sebahattin Ataç, “Konuşmacıya süre sınırlaması konulmaz” diyerek konuşmacının devam edebileceğini söyledi.

BİZLERİ ÜZÜP, RAKİP PARTİLERİ SEVİNDİRDİNİZ

Salonda yaşanan durumun ve konuşmasına müdahale edilmesinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmadığını savunan Ağaç, daha sonra şöyle konuştu:

“Sözde solculuk ve yoldaşlıktan bahsedenlerin hiç vicdanları sızlamıyor mu? Solcu olmak önce onur gurur ve haksızlıklara karşı gelmeyi gerektirir. Hırs ve egonun esiri olarak, bizlere hakaretler yağdırılırken partinin zarar göreceğinin düşünülmesi gerekiyordu. Bu yapılanlarla partilileri ve bizleri üzüp, rakip partileri sevindirdiniz. Hakkımda sarf edilen çirkin sözleri şiddetle kınıyorum.”

SİYASETİN SERMAYESİ ALINAN OYDUR

Gümüşhane’de, Cumhuriyet Halk Partisi için yıllardır düzgün, güçlü ve etkin bir yönetim oluşturulamadığını iddia eden Ağaç, “Partimiz sürekli kan kaybediyor.2014 yerel seçimlerinde il merkezinde ve il genelinde tarihin en düşük oyunu aldık. Ticaretin sermayesi para, siyasetin sermayesi alınan oydur. ‘Elimizden geleni yaptık ancak oylarımız düştü, başarılı olamadık’ diyenlerin hala kendilerini parti için bir umut olarak göstermelerini ve koltuklarını korumaya çalışmalarını ben anlayamıyorum. Bu durumda değişiklik yapılmazsa maalesef partimiz tabela partisi olma yolunda ilerlemektedir” dedi.

Ağaç’ın konuşması, salonda yaşanana gerginlik nedeniyle bölündü. Gerginliğin artmasıyla kongrede yumruklar konuştu. Olaylı geçen kongrede ara verilmek zorunda kalındı.

Yapılan konuşmaların ardından, faaliyet raporu okunarak oylamaya sunuldu. Oy çokluğu ile kabul edilen faaliyet raporu sonrası iki ayrı liste ile seçime gidildi.

AĞAÇ BAŞKAN SEÇİLDİ

bedri-agac.jpg

 

54 delegeden 53 delegenin oy kullandığı kongrede Bedri Ağaç, 30 oy alarak CHP Gümüşhane İl Başkanlığına seçildi.

1 Temmuz tarihinden itibaren CHP Gümüşhane İl Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Eda Akagün Çubukçu ise 23 oy aldı.

CHP Gümüşhane İl Başkanlığına seçilen Ağaç, yaptığı teşekkür konuşmasında, yıllardır iktidar yüzü görmeden ayakta kalmaya ve ülkenin temel taşı olmaya çalışan CHP örgütünün birlik olmaktan başka çaresi olmadığını belirterek, “ CHP ailesi, birbirine menfaatlerine bağlı olan ve iktidarın tüm nimetlerinden alabildiğince faydalanan bir parti değildir. CHP’yi ayakta tutan ve örgütünü birbirine sıkı bağlarla bağlayan, ortak amaçlarla inanmışlık ve geleneğinden gelen yoldaşlık bağlarıdır. Benim olmuyorsa kimsenin olmasın zihniyeti, intikam ve rövanş almak üzerine kurulu bozguncu anlayış, ilmek ilmek örülen bu bağın en önemli düşmanıdır. Çoğalmak büyümek yerine, dar ekiplere hapsolmak, bendense var, benden değilse yansın demek, yıllardır süre gelen bu davaya, mücadeleye ihanettir. Ortak amaçlar uğruna, birlikte mücadele ettiğimiz yoldaşlarımız için, gerektiğinde yol olmak zorundayız” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Orhan Aras, Önder Baş, Yahya Bayır, Veysel Bıçakçı, Sefa Çıtak, Selvi Demirkıran, Engin Er, Güler Erkan, Erdoğan Gök, Alpaslan Ilgaz, Selma Kara, Mustafa Karaaslan, Şaver Keleşoğlu, Nezahat Köse, Habil Palancı, Tekin Saraçoğlu, Ahmet Someren, Metin Selim Tumgu, Murat Ürkmez ve Ayla Yılmaz.”

Zeynep Erdoğdu-Mert Zımba

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim