• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 13 °C

KONAKLAMADA YENİ PROJE ŞART

27.08.2015 11:32
KONAKLAMADA YENİ PROJE ŞART
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Turistler açısından sorun konaklayamamaları günü birlik dönmeleri. Projeler yapıldığında Gümüşhane gerçekten büyük bir ivme kazanacak.”

“Gümüşhane’de sorun konaklama”

Kaldırım, gazetemize yaptığı açıklamada, “Proje yapıldığında Gümüşhane gerçekten ivme kazanacak. Süleymaniye’nin animasyon projesini çıkaracağız. Belli restorasyonların yapılmasına da Vali Bey destek verecek. Bu çok önemli dolayısıyla gelen insan Gümüşhane’de kalacak. Çok güzel bir tarihi mekan, müze, tarihi sokak ve Gümüşhane’nin değerlerini, kültürünü görmüş olacak. Bu insanların Gümüşhane’de konaklaması, direkt Gümüşhane’ye ekonomik katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Gümüşhane’ye de ilgi başladı”

 Arap turizminin Trabzon merkez ve Rize merkezde yoğunlukta olduğunu belirten Kaldırım, “Yavaş yavaş bölgeye yayılıyor. Amacımız ve hedefimizde bütün bölgeye yaymak. Ordu- Giresun havalimanının bitmesiyle oraya doğru bir kayış var. Artvin’e ilgi var. Gümüşhane’ye de ilgi başladı. Arapların Zigana’ya hatta Karaca Mağarasına kadar gittiklerini görüyoruz. Bizim hedefimiz bütün illerimize bu turizmi yaymak” dedi.

“Doluluk oranı yüzde 100’ü aştı”

Çetin Oktay Kaldırım, DOKA olarak çok iyi olduklarını söyleyerek, “Diğer bölgelerde düşüş var ama Doğu Karadeniz bölgesinde yüzde 17 artış var. Bütün tesisler dolu Artvin’e kadar. Doluluk oranı yüzde 100’ü aşmış durumda. Turizm Doğu Karadeniz’de çok iyi bir noktaya geldi” ifadesini kulandı

“Yeşil Yol çok doğru bir proje”

Koordineli çalıştıklarını ifade eden Kaldırım, “Yeşil Yol çok doğru bir proje,  bakanlıkta görüşmeler devam ediyor. Yol kısmı yapılırken  biz bir koridor olarak değerlendirilmesini önerdik. Bu yolun geçiş güzergâhı yol yapılması değil de, yolun etrafının da belli turizm merkezlerinin oluşturulup yöresel mimariyle  buralarda turizm merkezlerinin  yapılması içinde, çeşitli turizm aktivitelerinin  olacağı  rehabilitasyon merkezleri dahil konaklama dahil” diye konuştu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim