• BIST 10155.28
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

KOMŞULARI AÇKEN, TOK YATAMADILAR

05.11.2015 12:00
KOMŞULARI AÇKEN, TOK YATAMADILAR
Gümüşhaneli Ayşe-Necati Eroğlu çifti, özellikle üniversiteli öğrenciler olmak üzere yoksul ve yardıma muhtaç insanlara yaptıkları yardımlarla, yardımseverliğin en güzel örneğini sergiliyorlar.

 

Devletine saygılı, vatanını, milletini ve bayrağını seven Gümüşhane’de yardımsever insanların nasıl yaşadıkları konusunda gazetemizce yapılan araştırmada bir aileye ulaşmayı başardık. Ulaştığımız Eroğlu ailesi, iyilikte bulunduğu insanların adını kamuoyu ile paylaşmamak kaydı ile neler yaptıklarını gazetemize açıklamada sakınca görmediler.

Aslen Bartınlı olan ve ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında muhabir olarak çalıştıktan sonra İstanbul’daki özel bir firmada işe başlayan, işe başladığı bu firmada da Gümüşhaneli Necati Eroğlu ile evlenen Ayşe Eroğlu çiftinin anlattıkları karşısında duygulanmamak mümkün değil.

12 Yıldır Paylaşıyoruz

Necati Eroğlu, Ayşe ile 12 yıldır evli olduğunu, emekli olduktan sonra baba ocağı Gümüşhane’ye döndüğünü ve yerleştiklerini söyledi.

Ayşe’nin yardımsever bir kadın olduğunu belirten Necati Eroğlu, “Ayşe, İstanbul’da iken de maaşını oturduğumuz semtteki yoksullarla paylaşırdı. Kendi maaşımla geçinir eşimin maaşını alır, yoksullara yardım ederdik. Bunu 12 yıl hep yaptık. Ayşe evlenmeden önce de böyle yapmış hep paylaşmış, o çok merhametli yardımsever bir kadın. Bu yönü beni Ayşe’ye her gün yeniden aşık ediyor. O, ‘ ben kahve içerken, komşumun su içmesi beni etkiler’ der. İstanbul’da oturduğumuz semtte kimsesizler, yoksullar çoğunluktaydı, orada da onlara yardım ediyorduk. Kaynanası ve eşi tarafından mağdur edilen gelinlere, eşi çalışmayan, sakat olup mağdur olan, işi olmayanlara, çocuğu okula gidip harçlık veremeyen, kıyafet alamayanlara yardım ediyorduk” dedi.

“Aynı Duyguları Paylaşıyoruz”

Eşi Ayşe ile aynı duyguları paylaştıklarını, düşkünlere, yardıma muhtaç genç yaşlı insanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Necati Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eşime maddi desteğin yanında manevi olarak da destek veriyorum. Zaten öyle olmasa anlaşamayız. Bizi arayıp, ‘tüpümüz bitti alamıyoruz, kuru gıdayla idare ediyoruz’ diyorlardı. Hemen tüp alıp, götürüp tüplerini değiştiriyorduk, onlar da memnun oluyor bizler de. Gümüşhane’ye geldiğimiz ve yerleştiğimiz beş yıllık süre içerisinde her şeyimizi paylaştık onlarla. Çoğunluğu da ilimizde eğitim görmeye gelen üniversiteli öğrenciler oluyor.”

Kiralar Çok Pahalı

Necati Eroğlu, öğrencilere fahiş fiyatla ev kiralandığına da değinerek, şu ifadeleri kullandı:

“Eşimle, bir gün Atatürk Parkında otururken elinde valizi olan bir genç gelip selam verdi, ‘benim eve ihtiyacım var, bana acilen ev bulmaya yardımcı olur musunuz, ben öğrenciyim kapıda kaldım’ dedi. Öğrencilere yardım etme hikayemiz de böyle başladı. Bir öğrenci ile başladığımız yardımlaşma bugün altı öğrenciye ulaştı. Ancak Gümüşhane’de evi olup da öğrenciye kiraya verenlerin biraz duyarlı olmalarını istiyoruz. 300-500 lira kira alınabilecek evlere 700-800 lira kira istemesinler. 1200 liraya kadar ev kirası var, yazıktır. Yeni gelen öğrencilerden birisine yardımcı olmak için ev bakıyoruz, 900 ile 1200 lira fiyat veriyorlar. Gezdiğim zaman utanıyorum. Öğrencilere her konuda yardımcı olsunlar” diye konuştu.

İlk Aylarda Yabancılık Çektim

Eşinin emekli olmasından sonra Gümüşhane’ye yerleştikleri ilk aylarda yabancılık çektiğini anlatan Ayşe Eroğlu ise “Gümüşhane’ye eşimden başka herhangi bir aile bağım yoktu. Gerek muhabirlik gerekse özel firmadaki çalışmam hep hareketli geçti. Koşuşturmalı bir hayatım oldu. Yaşamım boyunca paylaşmayı çok sevdim. Gümüşhane’ye gelmeden önce de çalışırken de çevremde ihtiyaçlı olan aile ve öğrencilere yardımcı olmaya çalıştım. Gümüşhane’ye de geldikten sonra da aynı paylaşımı sürdürmek istedim. Çünkü gülen yüzler görmek beni hep mutlu etti. İnsanlarla iç içe olmayı seviyorum.”

Eşim Yardımcı Oldu

Eşinin yardımı ile Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören üç kız ve üç erkek öğrenci bulduklarını anlatan Ayşe Eroğlu, şöyle konuştu:

“Eşimin bulduğu altı öğrenci ile adeta bir aile olduk. Onlar benim kardeşim ve çocuğum gibi oldular. Çocuğum olmadığı için onları çocuğum gibi de görüyorum. Çocuk hasretini onlarla gideriyorum. Onlara maddi ve manevi yönde yardımcı oluyorum, dar günlerinde hep yanlarında oluyorum. Onlara her şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Fatura sıkıntıları olduğunda da yardımcı oluyorum. Haftada bir veya iki defa evlerine gidiyorum, ne yapıyorlar eksikleri falan var mı kontrol ediyorum. Onlar benim evlatlarım. Onlar da hafta içi çok fazla gelemiyorlar dersleri olduğu için hafta sonlarında müsait olduklarında onlar da bana geliyor. Hafta sonu onları kahvaltıya alıyorum, Bazen de akşam yemeğimizi birlikte yiyoruz. Bazı zamanlar da yemek yapıp gönderiyorum. Beraber yediğimiz zamanlar da oluyor.”

Öğrencilere Ön Yargılı Yaklaşılıyor

Gümüşhane Üniversitesi’ndeki öğrencilerin kentin ekonomisini büyük katkı sağladığını dile getiren Eroğlu, “Öğrenciler, Gümüşhane ekonomisini çok güzel canlandırdı ama bunu anlamayanlar da var. Çok sayıda öğrenci var ve onların sayesinde şehirde iş yapanların gelirleri arttı ama bazılarının bakış açıları yanlış. Herkes paylaşmayı öğrensin ki, herkesin durumu iyi olsun” şeklinde konuştu.

Eroğlu, beş yıldır öğrencilere yardım ettiğini, ancak son yıllarda belindeki rahatsızlıktan dolayı son aylarda eskisi gibi yardımcı olamadığını da sözlerine ekledi.

Alime Çelik

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim