• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 23 °C

"KOALİSYON SIKINTILI BİR SÜREÇ"

06.08.2015 20:59
"KOALİSYON SIKINTILI BİR SÜREÇ"
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Türkiye’deki gündemin belirsiz olması bizim açımızdan çokta sürpriz bir durum değil, biz buna hazırlıklıydık”dedi.

Pekşen, CHP Gümüşhane İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran seçimlerinden itibaren iki aylık bir süre geçtiğini belirten Pekşen, “Koalisyon hükümetleri Türkiye’de pek kolay kurulmuyor. Genel seçimler sonrası sıkıntılı bir süreç oluşturacağını biliyorduk. Hepimiz biliyoruz ki karşımızdaki birinci sırada çoğunlukta oy alan parti, yönetim kadrosunun kendi partisindeki erki, gücü kullanma iradesi çok da mümkün değil” diye konuştu.

Pekşen, “Türkiye’deki gündemin belirsiz olması bizim açımızdan çok da sürpriz bir durum değil. Biz buna hazırlıklıydık. Çünkü seçim sonuçlarının muhtemel bir koalisyonu davet edeceğini biliyorduk. Parti içerisinde karar verici yapısını devam ettiren Cumhurbaşkanı var. Böyle bir durumda masada bulunan insanlar kendi iradeleriyle çözüm üretmek yerine bir kısmı iradesini ortaya koyup bir kısmı da vekaleten görev alınca işin çözülmesi çok kolay bir durum değil. Bunları Türkiye’de yaşıyor ve görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP toplumun her kesiminden bu süreç içerisinde izlemiş olduğumuz politikalardan dolayı büyük bir takdir topladığını, kaydeden Pekşen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Sokaktaki herkes CHP’nin Türkiye’nin sorunlarına yaklaşımını bu sorunlara ürettiği çözümleri, Türkiye’nin beklentilerine bakış açısını büyük bir taktirle ve beğeniyle karşılıyor. Biz de aynı özen ve titizlik içerisinde koalisyon görüşmelerine devam etmeye çalışıyoruz. Sadece koalisyon açısından değil seçime de hazırız, koalisyonda partimizin hazırladığı sonuca da hazır.”

CHP’nin Gümüşhane’de çok uzun yıllar milletvekili çıkaramaması partiye olan ilgiyi de beklentileri de azalttığını, örgütün ekonomik sorunlarının yanında inandırıcılık sorunları da olduğunu dile getiren Pekşen, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Bakü Tiflis Kars üzerinden İnşa edilen demir yoluyla birlikte Bakü’den Tiflis Kars üzerinden Erzurum’a Bayburt Gümüşhane ve Trabzon’a indirildiğinde Türkiye’nin yeni jenerasyon ve dünyanın da 4 kuşak sanayi tipinin bölgesinde belli olmaya başladı. 5 ya da 10 yıl sonra Bayburt Gümüşhane Trabzon bu bölgeler dünyanın 4. Kuşak sanayisinin merkezi olacaktır. Buna bölgenin hızlı bir şekilde hazırlanması gerekecektir. Gümüşhane’de tahmin edemeyeceğiniz bir ekonominin bir sanayinin oluşacağını gösteriyor. Çünkü Azerbaycan Petro- Kimya sanayi bu bölgede kendine yer bulacaktır.”

Fransa’nın en yüksek dağı ve bölgesi olan Mont Blanc tan bahseden Pekşen, “Fransa’daki dağın eteklerinin Avrupa ekonomisi için çok büyük bir güçtür. Yılda 60 milyar avro turizm üretmektedir. 11 milyar avro da çeşitli gıda ürünleri üretmektedir. Bu Fransa için müthiş bir ekonomidir. Fakat o yeri görseniz büyük bir kısmınız burası Zigana dağı ve Kaçkar dağları dersiniz. Fransa yılda 75 milyar avro alırken biz de yıllardır bir şey yapmadık” dedi.

 

Türkiye’deki birçok yerde ciddi yatırım planlamaları içerisinde olduğundan bahseden Pekşen, “Gümüşhane’yi, Bayburt’u, Rize’yi, Artvin’i dünyanın büyük yatırımcılarına anlatıyorum. Onlara bu bölgeyle ilişkin ciddi beklentileri hevesleri var. Eylül ayından itibaren buraya ve diğer illere de dünyanın saygın sanayici yatırımcılarını getireceğiz. Her türlü taleplerinizi bana ulaştırırsanız örgüt olarak taleplerinizle ilgili olumlu olumsuz mutlaka size geri bildireceğiz. İktidar önemli bir güç ama beninde geçmişim önemli bir güçtür. Bu güne kadar yaptıklarım ve verdiğim emekler bugün insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında bana bir avantaj sağlamıştır ve ben bu avantajları örgütümüz için kullanmaya her zaman hazırım” diye konuştu.

Güçlü bir CHP yapısı oluşturacaklarına da değinen Pekşen, “Hepimiz daha çok çalışmalıyız. Milletvekili olarak yan gel yat dönemi bitmiştir. Ben 20 saat çalışan bir insanım. Bütün örgütümüzün Gümüşhane’de Bayburt’a Trabzon’da Rize’nin de emrindeyim. Ben ne adar Trabzon milletvekiliysem o kadarda Artvin, Rize Gümüşhane ve Bayburt milletvekiliyim. Sizlerle sık sık irtibat halinde olacağım” dedi.  

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim