• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

KKKTC’NİN GÖNDERDİĞİ MADALYALAR GAZİLERE TAKDİM EDİLDİ

02.06.2023 12:33
KKKTC’NİN GÖNDERDİĞİ MADALYALAR GAZİLERE TAKDİM EDİLDİ
Gümüşhane’de 3 Kıbrıs gazisine daha KKTC tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyası ve beratları düzenlenen törenle Vali Kamuran Taşbilek tarafından verildi.

KKKTC’NİN GÖNDERDİĞİ MADALYALAR GAZİLERE TAKDİM EDİLDİ

Gümüşhane’de 3 Kıbrıs gazisine daha KKTC tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyası ve beratları düzenlenen törenle Vali Kamuran Taşbilek tarafından verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı için tevcih töreni Valilik Makamında yapıldı.

KKTC tarafından milli mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine tevcih edilen madalyaları Vali Kamuran Taşbilek tarafından gaziler Hüseyin Cahit Kaya ve Osman Öztürk ile gazi eşi Güler Tangur'a tevcih edildi.

Törende yaptığı konuşmada gazilerin Türk milletinin kahramanlık hikayelerini yazan insanlar olduğunu, vatanın, devletin, milletin övünç kaynağı, gurur vesilesi olduğunu belirten Vali Taşbilek, “Milletimizin birliği, beraberliği uğruna, devletimizin bütünlüğü uğruna, varoluşumuz uğruna can veren bütün aziz şehitlerimize ve bu mücadele uğruna çaba gösteren bütün gazilerimize minnetlerimizi, şükranlarımızı iletiyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum. Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve iyi dilekleriyle bu madalyaları sizlere tevcih edeceğiz. Çok büyük bir gurur sizler için. Devletimizin gurur nişaneleri Gazilerimizin göğüslerinde var. Bu da Kıbrıs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletimizin, bizim yavru vatanımızın sizlere minnet ifadesinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız şahsında gönderilen birer nişanesidir, Kıbrıs Türk halkının sevgisi, saygısı, minnet duygularıdır sizlere” dedi.

Törene Kıbrıs Gazilerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, Muharip Gaziler Derneği Gümüşhane İl Temsilcisi Celil Tanguroğlu katıldı.

Gümüşhane’de geçtiğimiz dönemlerde yapılan törenlerle Kıbrıs gazilerine KKTC tarafından gönderilen madalya ve beratı verilmişti.

Gümüşhaneli 82 Kıbrıs Gazisinden 37’si sürekli Gümüşhane’de diğerleri de ülkenin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşarken tamamı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla madalyalarını teslim almış oldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim