• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 13 °C

KIYAFET ALIMI YASAKLANMALI

27.03.2023 12:29
KIYAFET ALIMI YASAKLANMALI
23 Nisan kutlamalarında çocukların 5 dakikalık gösterisi ailelerine 500 TL’ye mal oluyor.

KIYAFET ALIMI YASAKLANMALI

23 Nisan kutlamalarında çocukların 5 dakikalık gösterisi ailelerine 500 TL’ye mal oluyor.

Her yıl okullarda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan gösterilerde giyilen kıyafetler velilerin canını yakar hale geldi.

23 Nisan gösterileri için kıyafet almakta zorluk çektiklerini belirten veliler, yapacakları açıklamada isimlerinin belirtilmesini istemediklerini söyleyerek, “İsmimizin açıklanmamasını istemememizin nedeni çocuklarımız hem okul, hem de sınıf içerisinde gerek öğretmenleri gerekse diğer çocuklar tarafından rencide edilebiliyor olması” dediler

Öğretmenler tarafından her yıl en fazla 5 dakika süren sınıf gösterimleri için aldırılan kıyafetler gösterinin dışında çokta kullanılabilecek türden kıyafetler olmadığını belirten veliler, “Bu kıyafet alımları bizleri gerçekten yoruyor. Sınıf öğretmenleri tarafından belirlenen kıyafetler 450-500 TL aralığında bir fiyat tutuyor. Bu kıyafetleri almakla zorunlu tutulan bazı veliler asgari ücretle çalışıp, kira verip bunun üzerine faturaları ödeyip, birde evlerini bakmak zorundalar. Evine iki maaş birden girenleri belki etkilemeyebilir fakat tek bilek çalışıp evini geçindirmeye çalışanların belini büküyor. Mevcut ekonomik düzende aylık ödemelerin dışında yapılacak en ufak farklı bir ödeme, sonraki gelecek ayı bile etkiliyor. Bazı sınıf öğretmenleri kıyafet zorunluluğu getirmezken, bazı öğretmenler ise her öğrencinin kıyafetinin tek tip olması konuşunda ısrarcı oluyor. Belirtilen kıyafetleri alsak, en fazla bir gösteri boyunca giyileceği için bize yazık, almasak çocuğumuz sınıf içerisinde rencide olacak ve çocuk bayramında bu duygular onu içten içe yiyip bitirecek, onun için çocuğumuza yazık. Biz veliler olarak bu etkinliklerde kıyafet serbestisinin olmasını istiyoruz. Henüz kıyafetler her veli tarafından alınmamışken Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu kıyafet aldırımının önüne geçmeli ve yasaklamalı. Her bütçe aynı değil. 5 dakika giyilecek kıyafet için 500 TL’ye yakın parayı verip, sonra bir ay boyuncu bütçeyi düzeltmeye çalışmak çok kolay değil. Hele birde 2-3 çocuğu olan aileler var ki onlar için durum daha vahim bir hal alıyor.  Yetkililer lütfen bu konuda gereğini yapıp, bu kıyafet aldırmayı yasaklasınlar. Bu yasaklama sayesinde ne biz velilerin boynu bükülmüş olur, nede çocuklarımız rencide olur.” şeklinde konuştular.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim