• BIST 10164.59
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 15 °C

KİTAPLAR DEVLETTEN,DEFTER KALEM MUHTARLIKTAN

01.10.2015 19:25
KİTAPLAR DEVLETTEN,DEFTER KALEM MUHTARLIKTAN
Gümüşhane İnönü Mahallesi Muhtarı Ali Doğan başlattığı “Kitaplar Devletten, Defter ve Kalemler Muhtarlıktan” kampanyası ile örnek davranış sergiliyor.

 

Doğan, gazetemize yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte ailelerin masraflarının arttığını, kalem ve defter alamayacak durumda aileler olduğunu belirterek, “Kalem ve defteri olmayan çocuk okuluna moralsiz başlar. Muhtarlık olarak, çocuklarımızın okula moralli başlaması için böyle bir kampanya başlattık” dedi.

Başlattığı kampanyayı mahalle sakinlerine duyurmak için hazırladığı afişi, İnönü Mahallesi Muhtarlığı binası önüne astığını belirten Doğan, sponsor aracılığıyla temin ettiği 2 bin 500 defter ve 2 bin 2 bin 250 kalemi de muhtarlık binasında depoladığını söyledi.

Devlet Yaparsa Ben de Yaparım

Okulların açılmasıyla birlikte hem mahallesindeki okulların şenlendiğini hem de kente bir canlılık geldiğini ifade eden Doğan, “Öncelikle yeni öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunuyorum. Devletimiz, öğrencilerimize kitapları herhangi bir ücret almadan bedava veriyor. Ben de hayırsever bir iş adamımızla görüşerek, yapacağım kampanyayı söyledim. Tereddüt etmeden teklifimi kabul etti. Böylece devletin bedava verdiği kitabın yanında ben de öğrencilerimize fakir zengin ayırmadan kalem ve defter yardımı yapıyorum” diye konuştu.

Halka Hizmet, Hakka Hizmet

“Halka Hizmet Hakka Hizmet” deyimini çok sevdiğini ifade eden Doğan, “Halka değilse de halkımızın çocuklarına hizmet etmiş oluyorum. Kalem ve defter alamayacak ailelerimiz de var. Yaptığımız bu kampanya ile en azından bu fakir ailelerimizi masraftan kurtarmış oluyoruz. Defter ve kalemleri muhtarlığımıza kadar gelen öğrencilere verdiğimiz gibi, zaman buldukça evlere kadar giderek kendi ellerimle defter ve kalem dağıtıyorum” dedi.

Vatandaşlar Memnun Ben de Memnun

Başlattığı kampanyanın mahalle sakinlerinin çok hoşuna gittiğini anlatan İnönü Mahallesi Muhtarı Doğan, daha sonra şunları söyledi:

“Kampanyayı kendi mahallemde sürdürüyorum. Öncelikle yardımcı olan hayırsever iş adamına mahallem adına teşekkür ediyorum. Onun katkıları sayesinde mahallemiz çocuklarına yardımcı oluyorum. İnsanlara, hele hele öğrencilere yardımcı olmak çok güzel bir duygu. Yardıma muhtaç olanlar varsa onlara yardımcı olmak ise çok apayrı bir şey. Muhtarlık sadece oturup mühür basıp maaş almak değildir. Muhtarlık, insanlara faydalı olabilecek her türlü hizmeti ayaklarına kadar götürmek ve götürmeye de çabalamaktır.”

Mahalle Sakinleri Mutlu

İnönü Mahallesi sakinleri muhtar Ali Doğan’ın başlattığı kampanyadan çok memnun olduklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Arzu Ağaç, çocuğunun Yusuf Çiftçi İlkokulu’nda okuduğunu belirterek, “Çok güzel bir kampanya. Maddi durumu iyi olmayan insanlar için güzel bir uygulama. Okul döneminde çok fazla ihtiyaçlarımız oluyor. Muhtarımızın yapmış olduğu bu kampanya ile bizlere destek çıkıyor. Belediyenin de bu tarz kampanyalar yapması ve mağdur olan insanlara yardım etmesi gerekiyor” dedi.

Nurten Özhan ise, “Diğer mahallelerde olmayan bir kampanyayı muhtarımız bizler için düşünmüş ve uygulamaya koymuş. Eğitim masraflarını karşılayan ve karşılayamayan oluyor bu uygulama mahalle sakinlerimiz için çok güzel” ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarı Ali Doğan’ın başarılı bir muhtar olduğunu belirten Mehmet Okur da, “Muhtarımız bu tarz kampanyalarla çok detaylı çalışarak bu tarz işlere giriyor. Muhtarımız yapmış olduğu kampanyada adil bir şekilde herkese davranıyor” şeklinde konuştu.

Kampanyada emeği geçen herkese teşekkür eden mahalle sakinlerinden Halit Kullukçu da, kampanyanın çok güzel bir kampanya olduğunu, bu tür kampanyaların diğer muhtarlar ve hayırsever iş adamları tarafından yapılmasını beklediklerini söyledi.

Ramazan Yetim

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim