• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

KİTAP OKUMA HALKASI BÜYÜYOR

06.12.2018 16:55
KİTAP OKUMA HALKASI BÜYÜYOR
Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gümüşhane Gençlik Merkezi kitap okuma programlarını sürdürüyor.

Birbirinden ilginç programları ile öğrencilerin uğrak mekanı haline gelen Gümüşhane Gençlik Merkezi, kitap okuma halkaları oluşturarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda öğrenciler ile başladıkları kitap okuma ve değerlendirme programlarına veliler ile devam ediyordu. Bu yıl da Gençlik Merkezi, çalışanlarını da kitap okuma halkasına katarak bir yeniliğe daha imza attı.

Gençlik Merkezi çalışanlarının oluşturduğu halka için ilk kitap kritiğini gazetemiz muhabirlerinden Tarihçi-Yazar Serhat Doğan ile gerçekleştirdi.

Olmayan Bir Şeyler Yapalım Dedik

Okullarda ve üniversitelerde oluşturdukları kitap okuma halkasına bir yenisini eklediklerini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, “Mevcut kitap okuma halkalarımıza bir yenisini ekledik. Bu bir yenisini eklediğimiz halka gençlik merkezi çalışanları lider ve yöneticilerinden oluşan halka. Bu halkanın ilk kitap kritiğini de Gümüşhane’nin genç yazarlarından Serhat Doğan’ı konuk ederek gerçekleştirdik” dedi.

Herkeste Farklı Anlamlar Uyandırır

Okumanın ve okutmanın önemine vurgu yapan konuk Doğan, “Okumak ve okutmak aslında her şeyin temelinde olandır. İnsan bir şeyler öğrenir. Bunu tecrübeleri ya da gözlemleriyle yapabilir. Bunu bir sonraki nesle aktarmadığı zaman hiçbir anlam ifade etmeyecektir. İşte okumak ve okutmakta bu minvalde önemli birer olgudurlar. Bir insan bir eseri okuyabilir, okunan eser her kişide farklı duygular uyandırabilir. Bunu bir araya gelerek değerlendirmek pek çok farklı duygu ve düşünceyi harmanlama fırsatı verecektir” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim