• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 23 °C

KISA MESAJ İLE İHBAR DÖNEMİ BAŞLIYOR

09.01.2014 14:24
KISA MESAJ İLE İHBAR DÖNEMİ BAŞLIYOR
Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ahmet CAN, 155 SMS İhbar Sisteminin 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

 

Gümüşhane Emniyet Müdürü Sayın Ahmet CAN yaptığı yazılı açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından faaliyete geçirilen 155 SMS servisi ile ilgili en fazla talebin Engelli vatandaşlarımızdan gelmektedir. Türkiye’ de kayıtlı işitme engelli 156.573, dil ve konuşma gibi engelli olan 37.494 ve diğer Engelli vatandaşlarımızla beraber toplamda 1.559.222 Engelli vatandaşımız bulunmakta olup 155 SMS servisinin faaliyete geçmesiyle bu hizmeti rahatlıkla kullanabileceklerdir. 155 SMS ihbar servisinin kullanımı Engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman, telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle ihbar veya şikâyette bulunabilecek olmalarıdır. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. Emniyet Teşkilatı kendisine duyulan güven ve saygıyı arttırmanın yanında, vatandaşa verdiği önem ile de Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır.

 

155 SMS ihbar servisinden en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen CAN şöyle devam etti:

 

  • Cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikâyetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesajı ileteceklerdir.
  • İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.
  • SMS’ ler hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecektir.
  • 01.02.2014 tarihten sonra sistem faaliyette olacağından test, deneme, içeriği boş bırakılmış vb. gereksiz SMS gönderilmemelidir.  
  • Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı veya acil durumlar için), telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak suretiyle, kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapılmaması için gerekli telefon ayarlarının güncellenmelidir.

 

Bu servisin işlevinin vatandaşlarımıza kolaylık sağlaması açısından önemli olduğunu belirten CAN: 155 SMS servisinin amacı dışında kullanılması durumunda aksaklıklara sebep olacağından vatandaşlarımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek servisin gereksiz yere kullanılmamasını, aksi takdirde yasal müeyyide ile karşılaşabileceklerini belirtti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim