• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

KIŞ LASTİĞİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILIYOR

04.12.2013 14:23
KIŞ LASTİĞİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILIYOR
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kış lastiği bilgilendirmesine devam ediyor.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, her ay çeşitli konularda hazırladığı Bilgi Paylaşım Bültenleri ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Toplum Destekli Polis, bu sefer kış aylarında kış lastiği takma zorunluluğunu anlatıyor.

Son olarak hazırlanan “Trafikte Önce Emniyet” başlıklı Bilgi Paylaşım Bülteninde; yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu olduğu anlatılıyor. Vatandaşların kış lastiği kullanımının faydaları, yasal zorunluluğu ve önemi hakkında bilgilendirilmesi hedeflenen Bilgi Paylaşım Bülteninde ayrıca “Trafikte Önce Emniyet, Trafikte İhmal Felaket Doğurur” şeklinde mesajlara yer veriliyor.

Bilgi Paylaşım Bülteninde şu bilgiler yer alıyor: 

Kış lastiği kullanımı zorunluluğu, tüm otobüs, çekici, tanker, kamyon, minibüs ve kamyonet türü araçlar ve Karayolu Taşıma Yönetmeliğince “A” türü yetki belgelerine* kayıtlı otomobiller için geçerli.

              Yolculuk sırasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak yedek lastiklerin de (stepne lastiği) kış lastiği olması zorunludur.

 Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği statüsünde değerlendirilmektedir.

              Kamyonet, minibüs ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobil türü araçların tüm lastiklerinde kış lastiği takılması zorunludur.

· Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork gibi araçların kullandıkları lastiklerin yanak bölgelerinde (M+S) işareti; minibüs, otomobil ve kamyonet sınıfındaki araçların lastiklerinin yanak kısımlarında (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake)   işareti olması gerekmektedir.

·  Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması durumunda lastiğin omuz bölgesinde (M+S) işareti olsa dahi, sırt deseninin kış lastiği kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

·    Kış lastiği zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sürücülerine, kanun hükmünde kararname  gereğince 500 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanır ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim