• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

KIRMIZI RENGİMİZ DEVAM EDİYOR

31.03.2021 10:58
KIRMIZI RENGİMİZ DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Gümüşhane'nin de içinde olduğu KIRMIZI kategorideki il sayısının 58'e yükseldiğini belirterek alınan yeni tedbirleri açıkladı.

KIRMIZI RENGİMİZ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün  yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Gümüşhane'nin de içinde olduğu KIRMIZI kategorideki il sayısının 58'e yükseldiğini belirterek alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ramazan ayına kadar KIRMIZI kategorideki illerde cumartesi günleri de sokağa çıkma kısıtlaması yapılacağını, yine ramazan ayına kadar lokanta ve kafelerin tüm ülke genelinde yüzde 50 kapasite ile açık tutulacağını söyledi.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada Gümüşhane'nin de içinde bulunduğu 58 şehrin çok yüksek riskli iller sınıfında "KIRMIZI" kategoride yer aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgınla ilgili tüm gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyona ulaşmamızın etkilerini sahada görmeye başladık. Bu sayede ileri yaş gruplarının oranları belirgin şekilde azaldı. Vaka, hasta ve vefat sayılarının artması bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur bırakmaktadır. İllerimizi vaka, hasta, vefat, hastane kapasitesi ve aşılama kriterleriyle belirleyerek renklere ayırmıştık. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerin sayısı nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaştı” dedi.

Eldeki veriler ve değerlendirmeler ışığında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

-Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek.

-Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek

-Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir

-Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek

-Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

-Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak

-Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştiremeyecek

-Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmelere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın prim yüklerini üstlenecek ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız.

-Vatandaşlarımızdan bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye, maske, mesafe ve temizlik kurallarına sıkı sıkıya riayet etmeye davet ediyorum.

İHA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim