• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

KIRMIZI IŞIK ÇİLESİ

29.09.2016 14:00
KIRMIZI IŞIK ÇİLESİ
Trabzon-Erzurum Karayolu güzergahı üzerinde bulunan ve günde yaklaşık 8 bin aracın geçtiği Gümüşhane’de, yaşanan araç yoğunluğu, kırmızı ışıklarda tıkanan trafik, yayaları olduğu gibi sürücüleri de adeta canından bezdiriyor.

Okulların açılması ile artan kent nüfusuna paralel olarak da araç sayısının arttığını, karayolu güzergahına araçların park edilmesinin ise ana yolun iyice daralmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar, “Karayolu güzergahına sağlı sollu araçlar kontrolsüz olarak park ediliyor. Karayolu iyice daralıyor. Biz yayalar karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekerken, her an bir kaza ile de burun buruna kalıyoruz. Özellikle kırmızı ışık süresinin uzun olması da uzun araç kuyruğu oluşturuyor” diyerek önlem alınması ve yetkililerin yaşanan karmaşıklığa çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

KAZAYA DAVETİYE

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, hastane yakınında bulunan ışıklarda araçların durması ile birlikte metrelerce uzunlukta karşılıklı araç kuyruğunun oluştuğunu belirterek, “Kırmızı ışığın uzun, yeşil ışığın kısa olması uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Uzayıp giden araç kuyruğu hastaneye giriş çıkışı da önlüyor. Her an bir kaza ihtimali çok yüksek” dedi.

ÖNERİDE BULUNDUM

Yaşanan trafik sorununu Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığına ilettiğini anlatan Daldaban, aldığı cevapta sorunun “karayolunu ilgilendirdiği” şeklinde olduğunu söyledi. Gümüşhane Belediyesi’nin araç akışını sağlamada herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını kaydeden Daldaban, şöyle devam etti:

“Sorun, İl Trafik Komisyonunu da ilgilendirmiyor.  Işıklarda yaşanan yoğunluk yeşil ve kırmızı ışıklardaki farklılıklardan kaynaklanıyor. Karayolunda seyreden araçların geçiş süresinin daha uzun olması gerekirken, aksine yan yollardan giren araçların geçiş süresi daha uzun tutuluyor. Tamamıyla ters bir uygulama. Anayolda seyreden araçların geçiş süresinin uzun tutulması araç kuyruğunun oluşmasını da büyük ölçüde engelleyecektir. Bunu bizler, araç sürücüleri görürken her nedense bu işin sorumluları görmüyor.”

ÇEVRE YOLU ÇÖZÜM OLACAK AMA…

Daldaban, yapımı süren çevre yolunun yaşanan trafik karmaşasına önemli sayılacak çözüm getireceğini ifade ederek, “Ancak çevre yolu bitinceye kadar karayolu trafiğinden sorumlu olan yetkili kurumları bir an önce çözüm bulmaya davet ediyorum. Nihayet, sık sık yaşanan trafik kazaları bunun en basit örneğidir. Özellikle kırmızı ve yeşil ışıkların süreleri yeniden gözden geçirilmelidir. Hastane ile Gümüşhane Tüneli ile hastane ile Çağrı Merkezi arasındaki bölümlerde çok uzun araç kuyruklarının bir an önce önüne geçilmelidir” dedi.

VATANDAŞLAR DA DUYARLI OLMALIDIR

Özellikle araçları olan vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan GESOB Başkanı Ali İsmail Daldaban, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

“Her aracı olan iş yerine giderken toplu taşıma araçlarını kullanmalıdır. Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ne park edilen araçlar şehrin içindeki trafiği büyük ölçüde aksatırken, şehir içerisinde park edecek yer bulamayan vatandaşlar da karayolu kenarlarına araçlarını par ediyorlar. Buna asla izin verilmemelidir. Eğer park edilecekse tek yön park yapılmasına izin verilsin. Zaten daralan trafik iyice daralıyor. Bir yandan kırmızı ışık süresinin uzunluğu, diğer yandan karayolunun her iki tarafına araç park edilmesi trafiği Arap saçına döndürüyor. “

ÇAY MOLASI GİBİ

Öte yandan araç sürücüleri ise kırmızı ışıklarda beklemenin adeta “çay molası verilmiş” değerlendirmesi yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Düşünebiliyor musunuz, Gümüşhane Tüneli’ne kadar uzamış bir araç kuyruğuna takıldınız. 20 saniyelik yeşil ışık süresi var. Kaç dakikada geçebilirsiniz? Dur, kalk, dur, kalk. Hele de önünüzde tır, ya da ağır tonajlı araç varsa geçiş süreniz nerede ise 30 dakikayı buluyor. Böyle bir trafik anlayışı Türkiye’nin başka yerlerinde nadir rastlarsınız. Hele de Allah göstermesin acele bir işiniz, ya da hastanız var ise Allah yardımcınız olsun.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yöresel Çantalar Da Tarih Oluyor07 Ekim 2020 Çarşamba 10:54
  • Tarihi Köy Odalarına Yürüdüler06 Ekim 2020 Salı 11:09
  • Köylerde Kış Hazırlıkları Başladı24 Eylül 2020 Perşembe 11:20
  • DÜĞÜNE DAVET İÇİN ÜRETİLİRDİ, GEÇİM KAYNAĞI OLDU26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:44
  • Kamu Şoförlerine Trafik Eğitimi22 Ocak 2020 Çarşamba 14:43
  • Balık Üretimiyle Ekonomiye Katkı22 Ocak 2020 Çarşamba 14:39
  • YEMEKLERE TUZ KOYMAYIN14 Mart 2019 Perşembe 11:43
  • DOĞADA KARAVANLI YAŞAM07 Şubat 2019 Perşembe 11:39
  • KÜÇÜK YAŞAM BECERİLERİ10 Ocak 2019 Perşembe 12:55
  • BU MANTAR BAŞKA MANTAR19 Haziran 2018 Salı 14:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim