• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 19 °C

KESİNTİLER BIKTIRDI!

24.04.2015 17:06
KESİNTİLER BIKTIRDI!
Gümüşhane’de halk gece gündüz sürekli elektrik kesintilerine adeta isyan etti. Vatandaş gelişi güzel kesintiler yüzünden, elektrikli ev aletlerinin yandığını söyledi.Son günlerde sık sık kesilen elektriklerden dolayı halk sesini yükselterek, yetkililere t

Kesilen elektrik yüzünden özellikle gıda işletmecileri ve esnaf başta olmak üzere tüm vatandaşlar büyük bir sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.

Market işleten bir vatandaş, pastane işletmecileri,  internet kafe işletmecisi, ev sakinleri sürekli kesilen elektriklerden dolayı tüm elektronik eşyalarının zarar gördüğünü ifade ettiler.

 

samet-kocagoz.jpg

Pastane işletmecisi Samet Kocagöz, sattıkları ürünlerin çoğunun elektrikli makinelerde piştiğini söyleyerek, “Bu ara elektriklerin sık sık gitmesi, birçok ürünümün ziyan olmasına neden oldu. 2 saatlik bir elektrik kesintisi, bize beş saatlik bir kesinti gibi zarar veriyor. Sabah saatlerinde giden elektrik bize maddi anlamda zarar verdi. Ayrıca imalatta olan pastaları atmak zorunda kaldım çünkü elektrik olmadığı için pişirme işlemini geçekleştiremedik” dedi.

Fatma Badoğlu ise, elektrik kesintileri yüzünden cihazının yandığını söyleyerek, “Geçen uzun süreli giden elektrik kesintisinde bütün poğaçaları çöpe attım. Elektrik olmayınca dolapta olan pastalar ve dondurmalar bozuluyor. Akşam saatlerinde kesilen elektrik kesintilerinin olmasında karanlıkta kaldık. Elektriklerin kesilmesi maddi anlamda bizi zarara uğrattı. Sabah kalktığımızda elektrik olmadığı için, dünden vermiş olduğumuz siparişleri yerine ulaştıramadık. Bu şekilde bir maddi zarar kaybı yaşadım. Çöpe attığım 500-600 TL civarında bir kaybım ve 50 kiloya yakında poğaça çöpe attım” ifadelerini kullandı.

Fırıncı Selim Kayak kesintiler nedeniyle çektiği çileyi şu sözlerle açıklıyor: “Elektrikler kesildiği zaman hamur yoğuramıyoruz, ekmek üretimi yapamıyoruz,işlerimizi etkiliyor. Özelleştikten sonra bu elektrik sıkıntı oldu zaten.”

Köylüm Şarküteri işletmecisi Muhammet Fatih aynı konudan şikayet ederek, “Elektrik kesintisi bizi her yönden etkiliyor. Dolaplarımız 15-20 dakika çalışmadığında içindeki ürünler bozuluyor. Özellikle tavuk ve et ürünleri. Endişe ediyoruz bu konuda ve ilgililerin bir an önce çare bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

sertan-ozdemir.jpg

Fast- Food işletmecisi Sertan Özdemir ise konu ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Fritöz, elektrik ile çalışıyor.  Patates kızartamıyor,dürümümüzü yapamıyoruz. Döner ocağımız otomatik dönüyor, o dönmediği zaman döner yanıyor, elektrik olmayınca müşteri oturmuyor. Tabelamız elektrik ile çalışıyor. Çok uzun elektrik kesintilerinde, dondurulmuş patateslerimiz eridiği zaman gidiyor. Geçenlerde uzun süren elektrik kesintisinde attım. Maddi olarak büyük bir zararı yok ama kazancımı etkiliyor, ciromu etkiliyor.”

adem-ergun.jpg

İnternet kafe işletmecisi Adem Ergün, “Elektriğin gitmesi bizim büyük zararımıza. İnternette kesilme, bilgisayarlarda bozulmaya neden oluyor. Bilgisayarlarda yanma olmaması için şartelleri indiriyoruz. Benim internetime etkisi büyük oldu. Bir gün internetim kapalı kaldı. Elektriğin gitmesi internetimi vurdu, modemimi yaktı. Dükkân müşteri ile dolu iken, birden boşalıyor. Ara sıra gidip gelmeler, elektriğin kesilmesi müşteriyi kaçırıyor dükkândan. Zararlı günler geçirdik. Kesilmesinin sebebini bize söylemiyorlar, neden kesiliyor, niçin kesiliyor bilgi verilmiyor. Esnaf zor durumda. Özellikle elektrik ile çalışan yerler feci bir şekilde zorlanıyor. 400 liraya kadar bir maddi kayıp yaşadık. Bizim için kötü olan müşterinin kaçması. Müşteri artık gelmiyor. Maddi kaybından çok bir daha müşteriye ulaşamıyorsunuz. Elektriği açıyorlar bir düşme daha oluyor,  birkaç saniye sonra bir düşme daha. Bilgisayarlarımız yakan onlar” diye şikayetini belirtti.

sinan-koprulu.jpg 

Sinan Köprülü , Gümüşhane’de Akaryakıt ve Simit Sarayı işletmeciliği yaptıklarını ifade ederek,  “Elektrik kesintileri, bizim cihazlarımız hassas olduğu için hem onların motorlarında yanma meydana getiriyor, hem de işimizi kilitliyor. İşin ortasında duraksıyoruz, hareket edemiyoruz. Bu şekilde elektriğin gitmemesi lazım.  Burada binanın yapısı nedeni ile bir sıkıntı var. Jeneratör koyacak yer sıkıntısı çekiyoruz. Son zamanlarda yaşanan kesintiler ile birlikte rakam vermek gerekirse 5,6 bin lira bir kayıp var” dedi.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklar üzerine halk tepkili, bir an önce bu sorunların çözümlemesini aksi takdirde büyük bir eyleme hazırlanacaklarını söyleyerek tüm yetkilileri göreve davet ettiler.

elektrik-kesinti.jpgdondurmalar-bozuldu.jpg

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim