• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

KELKİT’TE ORGAN BAĞIŞI KONFERANSI

20.05.2016 11:45
KELKİT’TE ORGAN BAĞIŞI KONFERANSI
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ‘Organ Nakli ve Bağışı’ konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından aralarında Kaymakam, Belediye Başkanı ve Müftü'nün bulunduğu 40 kişi organlarını bağışladı.

Kelkit Devlet Hastanesi Konferans Salonu'ndaki programa Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin, Kelkit Devlet Hastanesi Müdürü Hayrettin Baş, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murat Polat, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kaçır, Türkiye’de sağlık alanında çok şeyin değiştiğini ve ciddi ilerlemeler kat edildiğini belirterek, “Organ nakli farkındalık oluşturmak ve teşvik etmek amacı ile bu programı düzenledik. Organ nakli her insanda yapılamıyor. Bunun için kan ve dokuların uyuşması en önemli faktörler arasında. İnsanlarımızın organ nakline karşı daha duyarlı olması ve organ nakli sayesinde diğer canlara umut ışığı olmasının en büyük erdemlik ve insani görev olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Kelkit İlçe Müftüsü Selim Şahin ise organ bağışını dini yönden değerlendirerek, “İslam dininde insan hayatı önemlidir. Organ bağışında bulunan kişinin vücut bütünlüğünü bozmamak esastır. İnsan öldürmek nasıl haramsa organ bağışı insan hayatı kurtarmak da sevaptır” diye konuştu.

Konferansın ardından salon girişinde kurulan stantta Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin ve Başhekim Uzm Dr.Murat Polat’ında aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi organ bağışında bulundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim