• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 26 °C

KELKİT’TE EL EMEĞİ VE GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

05.06.2024 09:06
KELKİT’TE EL EMEĞİ VE GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ
Kelkit Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi, görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz katıldı. Törende kursiyerlerin el emeğ

 

KELKİT’TE EL EMEĞİ VE GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

Kelkit Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi, görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz katıldı. Törende kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi ve büyük beğeni topladı.

Halk Eğitim Merkezlerinin Önemi Vurgulandı

Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Halk Eğitim Merkezlerinin yetişkinlere sunduğu eğitim imkanlarının önemine dikkat çekti. Gürbüz, bu tür kurslara katılımın artırılması için teşviklerde bulunulacağını belirtti.

Sergi Büyük İlgi Gördü

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte sergi kapılarını aralayan protokol ve vatandaşlar, kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı birbirinden güzel eserleri inceleme fırsatı buldu. El sanatları, makine nakışı, yöresel kilim, giyim, iğne oyası, geleneksel el nakışları, dekoratif süsleme, hüsnü hat ve gümüş takı işlemeciliği gibi kursların ürünlerinin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü.

Başkan Yılmaz'dan Teşekkür ve Tebrik

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, “Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerimizin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında gerçekleştirdiği sergi ve etkinliklere, el emeği göz nuru ile üretilen birbirinden güzel ürünleri Kaymakamımız Sayın Kadir Algın ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Adnan Gürbüz ile inceleyerek bilgi aldık. Bize bu ahengi yaşattıkları için Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Kaya’ya ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Yıldıray Meral olmak üzere, usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kelkit Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği yıl sonu sergisi, ilçede el emeği ve göz nuru ürünlerin sergilendiği önemli bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Bu tür organizasyonların, toplumun kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağladığı belirtildi. Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim