• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 12 °C

KELKİT'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96.YILI

18.02.2014 13:33
KELKİT'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96.YILI
Kelkit ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

 

 Kelkit Belediyesi Kültür Kulübünün düzenlediği “Kurtuluş Gecesi” Belediye Kültür Salonunda saat 18.30’da başladı. Burada yapılan programa İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanımız Muammer Duran, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar, İl Genel Meclis Başkanı Sabahattin Çobanoğlu, Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkan Adayları, Kamu Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanımız Muammer Duran Akşam yapılan Programda yaptığı Konuşmasında şunları söyledi:”Toprakları Toprak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

İlçemiz 22 Temmuz 1916 yılında işgal edildiğinde benliğinde esaret nedir bilmeyen milletimiz birçok zorluğa rağmen üzerine düşen mücadelesini yapıp 17 Şubat 1918 gününde özgürlüğüne kavuşmuştur. O günlerin şartlarını düşündüğümüzde özgürlüğümüze kavuşmamız hiçte kolay olmamıştır.

Değerli hemşehrilerim;

Dedelerimizin, ninelerimizin 96.Yıl önce vermiş olduğu mücadeleyi desteklememiz için bizimde üzerimize düşen sorumluluklarımız vardır. İlçemizin ve Ülkemizin Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız gerekmektedir.

Özellikle son yıllarda yapılan hizmetlerle bu hedefte ilerlemekteyiz. Hem Belediyemiz Hemde merkezi Hükümetimizin, Ulaşımdan, Enerjiye, Sağlıktan, Eğitime, Sulamadan, Tarıma, Çevre Projelerinden, Altyapıya, Hizmet binasından, Aile Yaşam Merkezlerine, Spordan, Kültür Hizmetlerine, Sosyal Belediyecilik anlayışına kadar her türlü hizmetimizi siz değerli hemşehrilerimize sunmaya çalıştık.

Sayın Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞAN’IN Ülkemiz için koymuş olduğu hedef 2023’dir.Bizlerde Ak Belediyeler olarak bu hedef doğrultusunda çalıştık. Yukarıda saydığımız hizmetlerimize Kentsel Dönüşüm de başlattığımız nokta ilçemizde ki Fiziki değişime bir ışık olacaktır. Ayrıca en önemlisi bu yıl yatırım programına alınan Gençlik Merkezi Belediye bünyesinde oluşturduğumuz Belediye Kültür Kulübü ile de özümüze dönüp geleceğe emin adımlarla yürümenin onurunu hep birlikte yaşayacağız.

Bildiğimiz gibi 2004 yılından beri Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etmeye çalıştım. Aradan 10 yıl gibi bir süre geçti. Bu sürede bilerek hiç kimseye bir kastımız olmadı. Mutlaka hizmetimizde eksiklik ve hatalarımız olmuştur. Tüm çalışma arkadaşlarım adına sizlere hakkımı helal ediyorum. Aynı zamanda da sizden helâlık istiyorum.

Şunu iyi bilmelisiniz ki sizlere hizmet etmenin onurunu hep yaşayacağım.

Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun

Allaha Emanet Olun

Sözlerinin ardından salonda bulunanlarda haklarını helal ettiklerini alkışlarla tempo tuttukları gözlendi buda Belediye Başkanımız Muammer Duran’ı duygulandırdı. Programın devamında Ortaokullar arasında yapılan Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Ortaokullar arası Kompozisyon yazma yarışmasında derece yapan öğrencilerimiz, Birinci olan, Kaymakam Nuri Okutan Orta Okuludan Yeliz TUĞLU, İkinci olan Kaymakam Nuri Okutan Orta Okuludan Neslihan ÇELİK, Üçüncü olan Behiye Mustafa Doğan Orta Okuludan Zeynep AYVAZOĞLU

Ortaokullar Şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Birinci olan Kaymakam Nuri Okutan Orta Okuludan Ömer Faruk ÇOŞKUN, İkinci olan Kaymakam Nuri Okutan Orta Okulundan Hanne YILMAZ, Üçüncü Olan Behiye Mustafa Doğan Orta Okulundan Mustafa SÖKMEN

Liseler arsı Kompozisyon ve Şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz

Liseler arsında yapılan Kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Kompozisyon Yarışmada birinci olan Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Gizem TOPUZLU, ikinci olan yine Anadolu lisesi öğrencilerinden Merve AYDIN ve üçüncü olan Yine Anadolu Lisesi öğrencilerinden Pınar TOK

Liseler arasında yapılan Şiir yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Birinci olan Anadolu Lisesinden Kezban TOK, Gazi Anadolu Lisesinden Eda TURSUN, Yaşar İrfani Doğan Endüstri Meslek Lisesinden Sefa ERTUNÇ

Kurtuluş Programımızın ilerleyen bölümlerinde,2009-2014 Döneminde Belediye Meclis Üyeliği Göreviniz sırasında yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı Belediyemiz Meclis Üyelerimize Plaket verildi.

Başkan Duran, Biz Belediye Meclis Üyelerimizle birlik içinde çalıştık her üç yılda bir Belediyeleri İçişleri Bakanlık Müfettişleri denetler bizi denetleyen Müfettiş bey üç siyasi partili bir Belediye Meclis Üyeleri böyle uyumlu memlekete yapılan hizmetleri kesmeyen üyelere ilk gördüm demişti. Yaptığımız hizmetlerde önümüzü kesmeden ilçemize yapılan hizmetlerde hep yanımızda oldukları için onları alkışlamanızı istiyorum salonda bulunanlar alkışlarla karşılık verdi. Ardında Belediye Meclis Üyelerimize sırayla Plaketleri verildi.

Belediye Meclis Üyelerimiz, Yusuf AYVAZOĞLU, Reşat ÇALIŞKAN, Nakşî TÜYSÜZ, Erol NAS, Muammer DOĞAN, Muzaffer FETTAHOĞLU, Seydi AKTAŞ, Asuman KORKUT, Gürhan ŞAHİN, Nurettin YILDIRIM, Taha DAĞDELEN, Muammer YİĞİT, Hüseyin ÇAVGA

Kelkit Belediyesi Kültür Kulübünün hazırladığı Tiyatro, Müzik, Eğlence, Şiir Gösterileriyle izleyiciyle ilk kez buluştu. Seyircinin yoğun olması nedeniyle salonda adım atılacak yer kalmadı. Seyreden seyircilerimize oyunlarımızda biraz ders biraz tebessüm birazda hayatın içinden mesajlar verdik. Kültür Kulübümüz Oyuncuları Öğretmeni Oyunun sonunda ayakta alkışlandılar.

Kelkit Belediyesi olarak tüm emeği geçenlere sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KELKİT TİYATRO İLE BULUŞUYOR30 Ocak 2018 Salı 09:06
  • İKİ YENİ MAHALLE KURULDU19 Ocak 2018 Cuma 09:11
  • EN GÜZEL SEDA İÇİN29 Aralık 2017 Cuma 09:03
  • Kelkit’e 4 Yıllık Yüksekokul Açılacak20 Aralık 2017 Çarşamba 08:40
  • Kelkit’ten Halep’e 4 tır dolusu yardım04 Ocak 2017 Çarşamba 12:28
  • KELKİT İÇİN BEKLENEN MÜJDE GELDİ30 Aralık 2016 Cuma 13:28
  • Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Paramedikler Günü kutlandı26 Aralık 2016 Pazartesi 14:52
  • Kelkitliler Halepli Kardeşleri İçin Sınıra Akın Etti22 Aralık 2016 Perşembe 12:43
  • Kelkit’te kaza: 1 yaralı12 Aralık 2016 Pazartesi 14:40
  • Kelkitli Gençler Üstün’le06 Aralık 2016 Salı 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim