• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 27 °C
  • Trabzon : 22 °C

Kelkit Belediyesi Hizmette Tam Gaz

01.04.2015 16:00
Kelkit Belediyesi Hizmette Tam Gaz
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz,“Kelkit’in kültürel, tarihsel mirasının korunması, yaşatılması ve ilçenin sosyo-ekonomik kalkınmasının bir unsuru olması için zengin bir yelpazede çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefledik”

bugununnnn-(1)-003.jpg

“HER ALANDA YENİ ADIMLAR ATTIK”

Başkan Yılmaz, “Göreve başlar başlamaz her şeyden önce Kelkit Belediyesi’nin neredeyse yok olmuş hizmet üretebilme kabiliyetini yeniden canlandırmakla işe başlayarak, geniş bir coğrafyaya yayılan yerleşim birimlerine etkin, verimli ve doğru hizmetler götürmenin mücadelesini veriyoruz” dedi.

Yılmaz, “Her şeyden önce Belediyeler, yaşadıkları, bulundukları kentlere hizmet etmek için vardır. Bunun partisi ne olursa olsun. İktidar veya muhalefet, A veya B partisi. Hiç fark etmez. O kentlere daha iyi hizmetler götürmek, orada yaşayan insanların yaşam kalitesini daha da yükseltmek, için varlar. Bu noktada biz çok önemli bir şey yapıyoruz. Partilerimizi yarıştırmak adına değil, hizmetlerimizi birlikte organize ederek, siyaset üstü düşünerek yola çıkıyoruz. Bu noktada vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, Kelkit’te bir otelin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısı ile bir yıllık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.  Yılmaz’ın basın toplantısına AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Kelkit İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri katıldı.

Geçen yıl yapılan 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 1 Nisan 2014’de görevi devraldığını anımsatan Başkan Yılmaz, “Kelkit’in kentsel gelişimini, imar uygulamalarını sağlıklı şehircilik anlayışı ve insanların hayat kalitesini yükseltecek bir yönetim anlayışı ile işe başladık. İşbaşına geldiğimizde Kelkit Belediyesi, oldukça boş, dağılmış ve borcu da olan bir belediyeydi. Kelkit Belediyesini 6 milyon lira borçla devraldık. Bu borcun sadece 1 milyon 300 bin lirası esnaf borcuydu. Esnaf borçlarımızda yapılandırmaya gittik ve kısa zamanda borçlarımızı kapattık. Yerel yönetimlerde projeler oluşturmak ve bunların yürüyebilmesi için belirli bir süreye ihtiyacımız vardı. Biz bu süreyi çok iyi değerlendirdik. Bu anlamda iyi bir yere geldik. Önümüzdeki yıl yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini daha da iyi göreceğiz” dedi.

Projelerimizi hayata geçireceğiz-

Seçim sürecinde söz verdiği projeleri hayata geçireceğini vurgulayan Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:”Her şeyden önce kentsel yapılanmasını sağlıklı biçimde kuran bir Kelkit hedefliyoruz. Projelerimizi bu ilkesel duruşumuz ışığında yürütüyoruz. İmar planlaması düzgün, çarpık yapılaşmaya izin vermeyen, doğayı koruyan, sürdürülebilir çevre anlayışını egemen kılan, yeşil alanları yüksek standartlarda bir Kelkit kurmanın bilinci ile çalışıyoruz. Halkımızın gündelik hayatını kolaylaştıracak ve hayat kalitesini yükseltecek çalışmalar yapıyoruz. Bunun yansıra, sosyal dayanışmayı güçlendiren, sportif heyecanlar ve sağlıklı bir gençlik yetiştirmeyi amaçlayan çalışmalar da yapmaya başladık. Bu alandaki çalışmalarımızın içeriğini çeşitlendirerek sürdüreceğiz. Kelkit’e Gençlik Merkezi yapılması için Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ Beyefendiden sözünü aldık. Önümüzdeki süreçte bunları gerçekleştirmek için daha da iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum.

Başkan Yılmaz, “Her şeyden önce Belediyeler, yaşadıkları, bulundukları kentlere hizmet etmek için vardır. Bunun partisi ne olursa olsun. İktidar veya muhalefet, A veya B partisi. Hiç fark etmez. O kentlere daha iyi hizmetler götürmek, orada yaşayan insanların yaşam kalitesini daha da yükseltmek, için varlar. Bu noktada biz çok önemli bir şey yapıyoruz. Partilerimizi yarıştırmak adına değil, hizmetlerimizi birlikte organize ederek, siyaset üstü düşünerek yola çıkıyoruz. Bu noktada vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyoruz. Günümüzde ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve ayrışmanın önüne geçme noktasında en önemli bir adım attık. Değerlerimiz bizim için önemli olmuştur” dedi.

Kelkit’i bildiğim için sorunlarını da biliyorum diyen Yılmaz, “Parkomat uygulamasını başlattık. Mezbahayı modernize ettik. Peyzaj çalışmaları ile görüntü kirliliğinin önüne geçtik. Et taşımada kullanılan aracın dış ve iç dizaynının yaparak daha hijyenik bir yapıya kavuşturduk. Defin ve yemek masrafları da dahil olmak üzere halkımızın ihtiyaç duyduğu cenaze hizmetlerini üstlendik. Yeni bir cenaze arabası aldık. 2 Adet Ford transit pikabı araç parkımıza kazandırdık. Hastanede yeni doğan çocuklara hediye verme geleneğini başlattık.  Çevre Yolu Refüjlerin peyzaj çalışmalarını yaptık. Bu kapsamda 4 bin 500 ağaç diktik. Asfalt çalışmalarına hız verdik, Doğal Gaz çalışmalarımız sonucunda 2015 yılında kamulaştırma ihalesi ve boru hattı projesi ihale edildi ve 2016 yılının içerisinde evlerimize bağlanma sözü alındı. İçme Suyunu ihale edip 2016 yılı sonunda ilçemizin en büyük sorunlarından gördüğümüz içme suyunu halkımızın hizmetine sunacağız. Küçük Cami mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik Taslak çalışmalarımızda son aşamaya geldik inşallah baharda proje aşamasına geleceğiz. Çarşı Köprüsü'nün eskiyen kötü görünümünü ortadan kaldırdı, dekorlu perfore demirlerle daha güzel bir görüntü kazandırdık. Işıklandırma çalışmalarımızda şehrimize daha canlı, daha pırıltılı bir görüntü verdik.” İfadelerini kullandı.

Büyükşehirlerdeki bürokrat hemşerilerimizle temasa geçerek onlarla bir sinerji oluşturarak proje ve malzeme desteği başta olmak üzere çeşitli konularda ilçemize önemli katkı sağladıklarını dile getiren Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Belediye Hizmet Binasında Parkotek uygulamasına geçtik hizmet kalitesini artırdık. Yarı Kapalı Modern Balık Hali ve Organik Köy Pazarı yaptık halkımızın daha rahat alışveriş yapmasını sağladık.  Belediyemiz Hizmet Binası ve Müftülük arasında kalan kavşağa Fıskiyeli havuz yaptık, Hastane ziyaretlerini yapıp hastalarımıza moral verdik. Belediyemiz ve Müftülüğümüzle birlikte Cuma sabah namazında sonrasında kahvaltı geleneğini başlattık. Bu kapsamda halkımızın bereketli sofralarında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdik. Merkezde başlayan bu gelenek köylerimize de yayıldı” dedi.

Olmayan projeleri Kelkit’e kazandırdık

Olmayan projeleri kelkit’e kazandırmanın peşinde olduklarını anlatan Yılmaz, “Merkezdeki Yeşil Alan Parklarımız ve oyun gruplarımızın modernleşme peyzaj çalışmalarını yaptık, Yeşil bir Kelkit için çalışıyoruz. İşkur Kapsamında 105 işçi çalıştırıyoruz, istihdam artışı sağladık, Kız Teknik Lisesi Müdürlüğümüzle birlikte ihtiyaç sahipleri yararına Kitap ve Oyuncak Evi Projesini hayata geçirdik, Sosyal Kültürel faaliyetlerimizi artırdık.40 yıllık rüyamız Sadak Barajı dolması rüyalarımızın ötesine geçti. Lise öğrencilerimize yaprak testi dağıtımı yaptık Belediyemiz Kanalizasyon çalışmaları tüm mahallelerimizde devam ediyor. Parke çalışmalarımız belirlediğimiz bölgelerde tamir ve onarımlarını yaptık, Cumhuriyet Mahallesine hayırsever vatandaşımız tarafından Şahsenem ve Remzi Zorlu Kültür evi temeli atılıp hizmet vermeye başladı” şeklinde konuştu.

Kelkit Belediye Başkanı Yılmaz, “Soma Kömür Madeni faciasında yaşamlarını yitiren kardeşlerimize hatıra ormanı kurdum. Yetimlerimize ve gazi yakınlarımıza Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile iftar yemeği programı yaptık. Bu hizmetleri yaparken bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın ile Feramuz Üstün’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan YETİM

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim