• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 16 °C

KELKİT ARTIK DAHA GÜVENLİ

12.06.2015 16:04
KELKİT ARTIK DAHA GÜVENLİ
Kelkit’te asayiş olaylarının engellenmesi ve işlenen suçlarda faillerin daha hızlı tespitinin sağlanması amacıyla komisyon oluşturuldu.

Kelkit Kaymakamlığınca oluşturulan komisyonda Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ö. Nihat Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Er, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Bingöl ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cafer Hirik bulunuyor.

 

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel komisyonun kurulmasıyla güvenlik kamerası bulunmayan 111 işyeri ve Jandarma bölgesinde bulunan 25 işyerine toplamda 136 işyerine güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve genel kolluğun denetimine tabi umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile diğer işyerlerinde öncelikle vatandaşımızın kendi can ve mal  güvenliği olmak üzere suç ve suçlu ile mücadele, suç oluştuktan sonra faillerin tespiti ve suçun dillendirilmesine yönelik, 5442 sayılı İl idaresi kanunu hükümleri uyarınca suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirlerin alınması, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla  ilçemizde başkanlığında komisyon kurulmuştur.

 

 İlçe esnafımıza işyerlerine güvenlik kameraları takmaları konusunda tebligat yapılarak 3 ay süre tanınmış, işyeri sahiplerinin imkanları da düşünülerek denetimler uzatılarak güvenlik kamerası taktırmayanlar hakkında öncelikle ihtar yapılmış ve ek süre tanınması yoluna gidilmiş, bu süreç sonunda bazı işyeri sahiplerine 5326 sayılı Kabahatler kanunun 32. Maddesince "Emre Aykırı Davranıştan" idari para cezası uygulanmış ancak ilçe merkezimizde 122 işyeri duyarlılık göstermiş ve güvenlik kamerası taktırmıştır.    

 

Güvenlik kamerası taktırma hususunda ilçemizde sadece işyeri sahiplerinden değil, ilçemizde bulunan özelikle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul, kamu binaları ile Müftülüğümüze bağlı Kuran Kursu, Camilere ve diğer bazı kurumlara imkanları ölçüsünde güvenlik kamerası ile donatılmış veya standartlara uygun hale getirilmeye başlanmıştır. Kelkit   Kent Güvenlik Yönetim Sitemi ( MOBESE )  2014 yılında 8 noktaya 7 hareketli, 4 sabit  olmak üzere  11 kamera ve 2 noktaya PTS takılarak  hizmete girmiştir. Yeni yapılan ihale ile ihtiyaç duyulan stratejik 13 noktaya 20’si sabit olmak üzere 1 adet hareketli ve 1 adet PTS noktası ilave yapılmıştır”

 

İlçe merkezinde kameraların takılmasıyla hırsızlık ve mala karşı işlenen suçlarda azalmanın elde edildiğini ifade eden Gazel gerçekleşen suçlarda da faillerin tespitine yönelik büyük fayda sağladığı görüldüğünü belirtti. Komisyonun kurulmasıyla güvenlik güçlerinin elinin güçlendirildiğini vurgulayan Gazel, “Kelkit ilçe merkezinde 08/06/2015 ve 09/06/2015 tarihi gece geç saatlerde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayları ile ilgili olarak; ilk etapta olaylar faili meçhul olarak vuku bulmuş ise de özellikle hırsızlık olayının gerçekleştiği işyeri ve işyeri çevresindeki güvenlik kamera sistemleri, mobese, üzerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda olayın failleri ve şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edilmiş, şüpheli şahıslardan A.U. tutuklanmıştır.

 

İlçemizde mobese ve işyerlerine takılan güvenlik kamera sistemleri sonrasında geçmiş yıllara kıyasla, başta hırsızlık olmak üzere malvarlığına ve kişilere karşı olan suçlarda faillerin en kısa sürede tespiti, olayların aydınlatılması ve olaylara müdahalesinde başarının gözle görülür derecede arttığı, mağduriyetlerin giderildiği görülmüş, güvenlik kamera sistemlerinin önemi bir kez daha anlaşılmıştır.  Güvenlik kamerası bir işyeri için lüks değil artık bir zaruret haline gelmiştir. Birçok işyeri sahibinin de bizim bu çalışmalarımızdan önce kendi işyerine ait iç ve dış güvenlik kamera sistemleri oluşturduklarını görülmesi ve Kelkit İlçe esnafının büyük çoğunluğunun işyerlerine güvenlik kamerası taktırarak komisyonun kararlarına uyması beni mutlu etmiştir.  Bu hedefler doğrultusunda işyerine güvenlik kamerası taktıran ve bu tür olayların aydınlanmasında yardımcı olan esnaflarımıza teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KELKİT TİYATRO İLE BULUŞUYOR30 Ocak 2018 Salı 09:06
  • İKİ YENİ MAHALLE KURULDU19 Ocak 2018 Cuma 09:11
  • EN GÜZEL SEDA İÇİN29 Aralık 2017 Cuma 09:03
  • Kelkit’e 4 Yıllık Yüksekokul Açılacak20 Aralık 2017 Çarşamba 08:40
  • Kelkit’ten Halep’e 4 tır dolusu yardım04 Ocak 2017 Çarşamba 12:28
  • KELKİT İÇİN BEKLENEN MÜJDE GELDİ30 Aralık 2016 Cuma 13:28
  • Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Paramedikler Günü kutlandı26 Aralık 2016 Pazartesi 14:52
  • Kelkitliler Halepli Kardeşleri İçin Sınıra Akın Etti22 Aralık 2016 Perşembe 12:43
  • Kelkit’te kaza: 1 yaralı12 Aralık 2016 Pazartesi 14:40
  • Kelkitli Gençler Üstün’le06 Aralık 2016 Salı 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim