• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

Kaygı ve İsteklerini İlettiler

16.06.2017 11:45
Kaygı ve İsteklerini İlettiler
Gümüşhane’de Pazartesi günü meydana gelen ve kaya düşmesi sonucu öğrenci yurdu yolunda Abdullah Atakan Türkmenoğlu’nun acı bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan ve Üyeleri Vali Okay Memiş ile Belediye Başkan

Kaygı ve İsteklerini İlettiler

Gümüşhane’de Pazartesi günü meydana gelen ve kaya düşmesi sonucu öğrenci yurdu yolunda Abdullah Atakan Türkmenoğlu’nun acı bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan ve Üyeleri Vali Okay Memiş ile Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret ederek kaygı ve isteklerini ilettiler.

Öğrenci Konseyi Başkan ve Üyelerini Valilik Toplantı Salonunda kabul eden Vali Memiş, yaptığı konuşmada, Abdullah Atakan Türkmenoğlu’nun hayatını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

“Sizler Bizlere Emanetsiniz”

Olayın vuku buluş şeklinin çok acı olduğunu vurgulayan Vali Memiş, “Üzüntümüz biraz da sorumluluk makamında olmamızdan kaynaklanıyor. İnsani, vicdani, dini, ahlaki ve etik değerlerin ötesinde sorumluluk makamında olmamız üzüntümüze ayrı bir önem katıyor. Çünkü Gümüşhane Üniversitesindeki 20 bin öğrenci bize emanet. İlin valisi olarak sizlerin can, mal, namus emniyeti bize emanet. Bunun sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

“Soruşturma Devam Ediyor”

Yol güzergahında müessir olayın meydana geldiğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü anlatan Vali Memiş, şöyle devam etti:

“Beş kişi ile ilgili gözaltı yapıldı. Kepçe operatörünün biraz da kendi başına herhangi bir tedbir almaksızın kaldırım çalışması yaparken taş kütlesini kaçırmış olabileceği ihtimali var. Birinci ihtimal bu. İkinci ihtimal ise son aylarda yoğun yağış alan ilimizde taş kütlesinin yerinden oynayabileceği yönünde. Şu anda bilirkişiler incelemelerini sürdürüyorlar. Olayın olduğu yer biraz da bizim çalışma yaptığımız alanın tam sınırında hatta biraz daha ileride olan bir yer. Ben her gün bu alana incelemeye gidiyorum. Yolun bir an önce bitirilmesi için bir şantiye şefi gibi oraya gidiyorum. Benim başıma da gelebilirdi.”

“Asla Göz Ardı Etmeyeceğiz”

Olayın bir kaza diyerek asla göz ardı edilmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, “Biz ihalesi yapılan alanda her türlü tedbiri aldık. Yamaç kayması, kaya düşmesi gibi tüm tedbirler alındı. Zemin tıraşlandı. Bu coğrafya maalesef heyelanlı bir yapıya sahip. Tepkilerinizi doğal karşılıyorum. Tepkilerinizi sıkıntı olmadan yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Gümüşhane’yi, Gümüşhanelileri ve bizi zor durumda bırakmadınız. İzinsiz bir gösteri yürüyüşü yapmanıza rağmen hiçbir müdahale yapılmadı. Dolayısıyla bu tepkinin makul olduğunu gördük. Tepkinizi de çok sağduyulu bir şekilde yaptınız. Hepimizin başı sağ olsun, umarım bundan sonra bu tür hadiseler başımıza gelmez” diye konuştu.

“Doğal Bir Tepki”

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ise Vali Memiş’e teşekkür ederek, yaşanan olayın çok acı bir olay olduğunu, olayın yaşandığı andan itibaren öğrencilerle birlikte olduğunu, gösterilen tepkinin de doğal bir tepki olduğunu ifade etti.

 

“Teminat İstiyoruz”

Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz de, öğrencilerde yargılama sürecinde bazı şüphelerin olabileceği algısı olduğunu belirterek, “Bir takım arkadaşlarımız arasında bu konunun gerektiği gibi incelenmediği kanaatinde ve yargının da üstünkörü yapılacağı bir kanaat var. Bu yargı sürecinin en ince detayına kadar sürdürülmesini istiyoruz. Yaşanan bu olaydan sonra hem yurtta kalan hem de diğer öğrenci arkadaşlarımız arasında psikolojik bir travma yaşandı. Hem bu travmanın giderilmesi hem de alınacak geniş kapsamlı önlemlerin artmasıyla kardeşlerimizin yurtlarında daha rahat bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Bu konuda sizden teminat istiyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu adının Atakan kardeşimizin adının verilmesi yönünde de talebimiz var” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Ali Karagöz ise, kullanılan yolun dörtte üçünü öğrencilerin kullandığını ifade ederek, “Arkadaşlar arasında sıra bana mı gelecek şeklinde düşünceleri var. Bunların olmaması için görevli hangi kurum ya da kuruluşun ihlali varsa, görevini kötüye kullandıysa, kim suçluysa dava açılmasını, üstünün örtülmemesini istiyoruz” dedi.

“Tepkinizi Gösterdiniz”

Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar ise, hayatını kaybeden Abdullah Atakan Türkmenoğlu’na öğrencilerin sahip çıkmasını olumlu karşıladıklarını vurgulayarak, “OHAL olmasına rağmen yolu kapatarak gerekli tepkinizi gösterdiniz. Hem akşam hem de cenaze gönderildikten sonra tepkinizi gösterdiniz. Sonrasında kendi aranızda bir takım tartışmalar yaşandı, farklı yönlere doğru gidiyordu. Zaten vermek istediğiniz mesaj, Sayın Valim başta olmak üzere alındı. Bundan sonraki aşamada, toplanalım, yürüyelim yerine bu tür toplantılarla sorunlarınızı iletiniz. Çeşitli yerlerde toplanalım derseniz toplumda farklı tepkiler çıkar. Karşı karşıya geliriz ve olay mecrasından çıkar” açıklamasında bulundu.

Vali Memiş’i ziyaretlerinin ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen’i de makamında ziyaret eden öğrenciler, Başkan Çimen’e de istek ve taleplerini iletti.

“Böyle bir kazanın olması bizi derinden üzdü”

Başkan Çimen, elim kazadan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Atakan’ı çok yakından tanıyorum. Bir evladımı kaybetmiş gibiyim. Bize düşen bir sorumluluk muhakkak var. Bundan dolayı ben öğrencilerden, halkımdan özür diliyorum. Bizim amacımız hizmet etmek. Tabi bunu yaparken de gerekli tedbirleri ve önlemleri almamız gerekiyor. Burası Gümüşhane Belediyesi’nin sınırları içerisinde. Hastane bizden önce yapılmış, biz burayı bu şekilde kucağımızda bulduk. Yüzde 19 meyilde olan yeri, şu anda yüzde 6 meyile kadar düşürdük. Tabi belediyemizin imkanları bu konuda kısıtlı. O yüzden bakanlarımız bizlere destek verdi. Bu sayede biz de bir kısım alanının kamulaştırmasını yaptık. Sonrada burayı ihale ile büyük bir inşaat firması olan Cengiz İnşaat aldı.  Onlara da rica minnet verildi. Neticede yol bizim. Ben rahmetli kardeşimizin olduğu yere defalarca geldim, orada durdum. Alanın yukarısında başka kamulaştırma problemleri de vardı. Yani elimizden gelen şeyleri yapmaya çalıştık ama böyle bir kazanın olması bizi derinden üzdü” diye konuştu.

“Sizler Emanetimizsiniz”

Gümüşhane’de 3 kişiden 1’inin öğrenci olduğunu dile getiren Başkan Çimen, “Sizler bizim Gümüşhane’de emanetimizsiniz, sizler eğitim hayatınızı tamamlamak için bu şehre geliyorsunuz. Kötü anılarla sizin buradan ayrılmanızı istemiyoruz. İmkanlarımız yetersiz ama çabalıyoruz. Bu şehirde 3 kişinin 1 tanesi öğrenci. Bunu çok dikkate alıyoruz. Mücadelemiz hep bu yönde. Ama Atakan’ı hiçbir şey geri getirmiyor. Üzüldüğümüz tek şey bu. Bizim sorumluluktan kaçma gibi bir durumumuz yok. Üzgünüz, insan kelimeler bile bulup konuşamıyor. Yarın olamayacak diye bir şey yok. Bu hepimizin başına gelebilir. Biz ebetteki olmasını istemeyiz ama yarın olacakmış gibi gerekli tedbirlerimizi daha dikkatli, daha hassas bir şekilde almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Özür diliyoruz”

Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz de, önceki gün yapılan yürüyüşte Başkan Çimen’e yönelik yapılan protestolardan dolayı özür dileyerek, “Bizim amacımız sadece sorumlu mercilere yaşanan üzücü olayın haklı tepkisini dile getirmekti. Tabi aramızda bunu kontrol edemedik.  Birkaç kişi provakatif söylemlerde bulundu. Biz belki tam koordine olamadığımız için bunlar gerçekleşti. Bu açıdan sizden özür diliyoruz. Tepkimizde haklıydık ama bizim Kuran literatürümüzde, İslami bakışımızda bir şey vardır. Doğruyu yapmak kadar doğrunun, doğru bir üslupla, doğru yöntemlerle yapılması da çok önemlidir. Biz bunun bilincinde olarak bunları size söylüyoruz. Kardeşimiz için bizde çok üzgünüz, gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim