• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

KAYALAR DÜŞÜRÜLÜYOR

28.04.2017 13:59
KAYALAR DÜŞÜRÜLÜYOR
Gümüşhane-Tirebolu Karayolunda, özellikle ilkbahar aylarında karların erimesi ve yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlar ve kaya düşme olayına karşı karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı. Karayolları ekipleri, özellikle Torul ve Kürtün güzergahın

 

Gümüşhane-Tirebolu Karayolunda, özellikle ilkbahar aylarında karların erimesi ve yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlar ve kaya düşme olayına karşı karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı. Karayolları ekipleri, özellikle Torul ve Kürtün güzergahında yamaçlardan düşme riski bulunan kayaları düşürerek temizlik çalışması yapıyor.

Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı özel bir ekip tarafından yapılan kaya temizleme çalışması sırasında zaman zaman Torul-Kürtün karayolu kısa sürelerle trafiğe kapatılıyor.

Uzman Ekipler

Çalışma kapsamında konusunda uzmanlaşmış ekip üyeleri kendilerini halatla bağlayıp aşağı doğru sarkarak yaklaşık 30-50 metrelik yamaçta bulunan muhtemel düşme tehlikesi bulunan kayaları yola düşürüyor.

Yol güzergahında sık sık heyelan ve kaya düşme tehlikesi olduğunu belirterek, yola düşmesi muhtemel olan kayaların tamamının uzman ekip tarafından söküldüğünü, vatandaşların can ve mal kaybı yaşamaması için bu çalışmayı yaptıklarını belirten yetkililer, bu çözümden sonuç alınamazsa tel kafesin gündeme geleceğinin altını çizdi.

Zemin heyelana ve kaya düşmesine müsait

Yetkililer kaya temizleme çalışmasının bir süre devam beklendiğini de ifade ederek, “Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında bu tür kaya düşme ve heyelan tehlikesi yaşanıyor. Karayolunun geçtiği güzergah kayalık bir güzergah. Yolun yapıldığı yıldan itibaren sık sık böyle olaylarla karşılaşıyoruz. Her ne kadar önlem alınsa da bu güzergahta bu tür olayların yaşanması kaçınılmaz olarak görülüyor. Tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için her türlü önlemleri alıtoruz ama zemin her zaman heyelana ve kaya düşmesine müsait bir yapıya sahip” ifadelerini kullandı.

Sürücüler dikkatli olmalı

Bahar ayları ile birlikte heyelan ve kaya düşme riski bulunan karayolu güzergahında sürücü ve yolcuların da dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Karayolları yetkilileri, “Kurum olarak her türlü önlemi alıyoruz. Kaya düşmesi ve heyelan tehlikesi olan yerlere uyarı levhaları koyuyoruz. Bu nedenle bu uyarı levhalarına uyulması gerekiyor. Ayrıca yaptığımız çalışma sırasında düşürülen kayaların yoldan temizlenmesi de zaman alıyor. Bu nedenle zaman zaman karayolunu ulaşıma kapatıyoruz. Sürücülerimizin yapılan çalışmalar sırasında daha dikkatli olmaları gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim