• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 16 °C

KAYAK VE TARİH TURİST ÇEKECEK

04.04.2018 13:21
KAYAK VE TARİH TURİST ÇEKECEK
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Süleymaniye Kayak Merkezi Projesini önemsediğini belirterek, Süleymaniye’nin tarihi çekicilik unsuru ile turizmde entegrasyonun önemli bir parçası olacağını söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tarihi Süleymaniye Mahallesine yapılması planlanan Kayak Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi Projesini destekliyoruz. Başarılı olacağına da inanıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Zeybek, turizm destinasyonlarında yer alabilmek, tur güzergahları içerisine dahil olabilmek ve çok sayıda turist ağırlayabilmek için temel şartların olduğunu belirterek, “Bunların içerisinde tanıtım çok önemli. Onun için dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarına katılarak, turizm acentalarıyla bağlantılar kurmalıyız. Tanıtım dışında ulaşım, alt yapı, konaklama ve yüksek hizmet standartlarında hizmet sunabilmek çok önemli. Bizler vatandaş olarak hasbelkader bir yerde kalıyorsak temizliğine, sunulan hizmetin kalitesine, niteliğine, istediğimiz hizmeti alıp alamama gibi hizmet standartlarına bakıyoruz. Bunlar dışında çekiciliklerin de entegre edilmiş olması çok önemlidir” dedi.

Süleymaniye’nin Tarihi Çekiciliği Var

Turizm pastasından pay alabilmek için tek bir çekicilik unsurunun yeterli olmadığına değinen Rektör Zeybek, “Turizm pastasından pay alabilmeniz tek bir turizm unsuru yeterli değil. Zaten Süleymaniye yüzyıllar boyu asıl yerleşmenin bulunduğu alan olması nedeniyle tarihi bir çekiciliği var. İçerisinde barındırdığı camisinden kilisesine, eski okullarından hamamlarına kadar farklı dönemleri temsil eden zengin bir tarihi dokusu var. Kayak Merkezi, bu zengin dokuyu aynı zamanda tamamlayan, turizmde entegrasyonun önemli bir parçası olacak.  Entegre bir projenin önemli bir ayağını oluşturmasından dolayı kayak merkezi projesini önemsiyorum” şeklinde konuştu.

Turistleri Konaklatabilmeliyiz

Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi’ni desteklediklerini ifade eden Rektör Zeybek, “Projenin başarılı olacağına inanıyoruz. Bunu da entegre kılacağımız başka hazırlıklarımız da olmalı. Turist geldiği zaman bir iki saat kayıp gitmemeli. Gelen turistleri burada konaklatabilmeliyiz. Ramada Otel bu noktada çok önemli bir boşluğu doldurdu. Bir süre sonra yetmeyebilir. Valiliğimizin Süleymaniye’de bir butik otel hazırlığı var. Süleymaniye’de tarihi dokuya uygun butik otel şeklinde konaklama birimlerini artırmak önemli bir boşluğu doldurabilir. Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi hayata geçirildiğinde Gümüşhane turizmine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.    

Konağın Açılışı Gerçekleştirilecek

Gümüşhane Üniversitesi’nin de Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi bir konağı olduğunu ve yakın zamanda açılışının gerçekleştirileceğini kaydeden Rektör Zeybek, konakla ile ilgili süreci şu sözlerle anlattı:

“Akagün Konağı’nı Kasım ayında kullanılabilir hale getirdik lakin konağın bir kanalizasyon bağlantısı bulunmuyor ve hali hazırda bir suyu yok. Sürekli ve basınçlı bir suyu olmadığı için kaloriferleri çalıştıramadık. Isınma probleminden dolayı Kasım ayından bugüne bu eksikliklerin giderilmesi bekledik ama giderilmedi. Bahsettiğimiz eksiklikleri yüzünden konağın bugüne kadar resmi açılışını gerçekleştiremedik. Yakın bir dönemde sayın Valimiz Okay Memiş’in de programının uygun olduğu bir vakitte ve konağı İl Özel İdaresi’ne bağışlayan aileyi de davet ederek açılışını gerçekleştireceğiz.”

Üniversitemizin Yıpratılmasına İzin Vermeyiz

Son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara yönelik de açıklamalarda bulunan Rektör Zeybek, kendi adına açılan sayfalarla ilgili hukuki olarak tespitlerinin yaptırılacağını söyledi.

Sosyal medyada yaşanan olaylarla ilgili Gümüşhane Üniversitesi’nin yıpratılmak istendiğini ve buna asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Rektör Zeybek, “Birileri her platformda Gümüşhane’nin en önemli markası, 20 bine yakın öğrencisi, bine yakın akademik ve idari personeliyle Gümüşhane’nin göz bebeği olduğunu söyledikleri üniversitemizi yıpratmak istiyor. Biz buna izin vermeyiz. Bu tür gelişmeler, kamuoyunda konuşulan iftiralar ve yalan haberler asla bizi projelerimizden vazgeçiremez. Biz, üniversitemizi büyütmek ve Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlama gayreti içerisindeyiz. Gümüşhane’yi seven herkesin bu tür gelişmelerde gerekli tepkiyi gösterdiğini biliyorum. Biz, hukuki mercilerde üniversitemizin hakkını ve hukukunu koruyacağız. Asla bu tür olumsuzluklar, kirli oyunlar bizi projelerimizden vazgeçiremeyecek. Öğrenci sayımızı ve niteliğini artırarak, yeni birimlerimizi artırarak üniversitemizi güçlendirme gayreti içerisindeyiz. Gümüşhane’yi gerçekten seven herkesin de katkılarını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim