• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 7 °C
  • Trabzon : 15 °C

KARNAVAL HAVASINDA GEÇEN SINAV

15.04.2019 15:40
KARNAVAL HAVASINDA GEÇEN SINAV
Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Yetenek Sizsiniz konseptinde bir sınav düzenledi.

Ritim Eğitimi ve Dans dersi için bu şekilde bir sınav metoduna başvuran öğretim üyesi Necati Yılmaz, üniversitenin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri ile oluşturduğu jüri ile öğrencilerin puanlarını veriyor. Ritim Eğitimi ve Dans dersini alan öğrencilerin 8 guruba ayrılarak batı dansları da dahil olmak üzere Anadolu ezgilerini sahneledikleri sınavda 8 grup kıyasıya bir yarış sergiledi. Renkli görüntülerin sahnelendiği organizasyon Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Uygulama Her Şeyden Önemli

Ritim ve Dans eğitiminin anlatmak ile değil uygulama ile daha iyi öğrenileceğini söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Necati Yılmaz, “Öğrencilerin önüne kağıt koyarak sınav yapmak yerine derste ritim eğitimi ve dans olunca sahne, ışık, kostüm, dekor kullanımı da bu dersin kapsamında olması sebebiyle bunu sahnede yaparak öğrencilerin bir sahne performansını nasıl hayata geçireceklerine dair kendilerinin uygulamasını istedim. Bunu sahnede yapmamızın sebebi de şudur ki öğrenciler kendi ürettiklerine sahne imkanı sunarak ışık, ses, sahne, dekor, makyaj bütün bu sahne donelerini kullandılar. Bütün bu bileşenlerden bir ürün ortaya çıkardılar. Dersin öğrencilere vermek istediği de tam manası ile budur. Ayrıca onlara mücadele ruhu verme amacındaydık. Ekip halinde davranma, birlikte çalışma ruhunu ortaya çıkarma bu çalışmanın diğer kazanımları olmuştur” ifadelerini kullandı.

Velilerden Büyük İlgi Var

Öğrencilerin ilk başta çok zorlandıklarını ancak geçen süre içerisinde birlikte çalışma ortamının da verdiği eğlence ile bu etkinliği sevmeye başladıklarını ifade eden Yılmaz, “Dans artık bir spor branşı haline geldi. Dolaysıyla bu artık bir meslek kolu haline geldi. Öğrencilerde bu şekilde mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorlar. Öğrencilerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öyle bir duruma geldi ki yakın illerden öğrencilerin velileri sınavları izlemeye geliyor. Çocuklarının sahne tecrübelerini onlarda görmek istiyorlar. Bu sınav herkese açık halde yapıldığı için bütün öğrenciler katılıp izleyebiliyor. Dolayısıyla sınav bir karnaval coşkusuna dönüşüyor. Gerek batı dansları olsun gerekse Anadolu ezgilerini izleme ve tanıma imkânı bulabiliyoruz. İzmir’in efelerini, Erzurum’un dadaşlarını Karadeniz’in uşaklarını sahnede görebiliyoruz” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim