• BIST 10759.92
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 17 °C

KARAYOLU ÜZERİNE PARK EDEN ARAÇLAR TRAFİĞİ SIKIŞTIRIYOR

09.05.2024 12:39
KARAYOLU ÜZERİNE PARK EDEN ARAÇLAR TRAFİĞİ SIKIŞTIRIYOR
Gümüşhane'nin karayolu üzerindeki yapılan araç parkları trafik sorunlarına neden oluyor.

KARAYOLU ÜZERİNE PARK EDEN ARAÇLAR TRAFİĞİ SIKIŞTIRIYOR

Gümüşhane'nin karayolu üzerindeki yapılan araç parkları trafik sorunlarına neden oluyor.

Gümüşhane'nin karayolu üzerindeki trafik sorunları, yetersiz park alanlarından kaynaklanıyor. Kentte yaşanan park sorunu, sürücülerin şehir geçişi üzerinde araçlarını park etmelerine neden oluyor ve bu durum trafik akışını olumsuz etkiliyor.

Son verilere göre, kentteki araç sayısındaki artışla birlikte park ihtiyacı da hızla artıyor. Ancak mevcut durumda, bu talebi karşılayacak yeterli park alanı bulunmuyor. Özellikle şehir merkezine yakın bölgelerde, sürücüler araçlarını park edecek uygun yer bulamadıkları için yol kenarlarına veya şehir geçişi üzerine park etmek zorunda kalıyorlar.

Park işlemi sırasında yol şeridinin bir bölümünün işgal edilmesi, trafik akışını aksatıyor ve sürücülerin zamanında hedeflerine ulaşmasını engelliyor. Özellikle yoğun saatlerde, bu durum daha belirgin hale geliyor ve trafik tıkanıklığına sebep oluyor.

Gümüşhane’de park sorununu çözmek için çeşitli projeler üzerinde çalışıldığı bilinmekle birlikte, bu projeler arasında, yeni otopark alanlarının oluşturulması, mevcut park alanlarının düzenlenmesi var.

Ancak, park sorununun çözümünde sadece belediyenin değil, aynı zamanda sürücülerin de sorumlulukları olduğu da bir gerçektir. Sürücülerin trafik kurallarına uyması ve trafiği engellemeyecek uygun park yerleri bulmaları gerekiyor.

Sürücüler, yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde dile getiriyorlar:

Hemen hemen her gün bu karayolu üzerinde seyahat ettiğini belirten Ahmet Yılmaz (42) "Hemen hemen her gün bu güzergahı kullanıyorum. Ancak trafik sıkışıklığı nedeniyle her seferinde sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, şehir geçişi üzerinde park eden araçlar nedeniyle ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Yetkililerden daha fazla park alanı oluşturmasını ve bu konuda çözüm getirmesini bekliyoruz. Bu sıkışıklık ve karayolu üzerinde parklar devam ederse Allah korusun kaza kaçınılmaz hale gelecek ve maddi hasarların oluşması kaçınılmaz olacak." dedi.

Gümüşhane’de dolmuş şoförlüğü yapan Engin Çelik ise yaptığı sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

“Şehrin ileri gelenleri bu yoldan hiç geçmiyor mu? İki araç yan yana neredeyse sürterek geçiyoruz. Bir tarafa duba çakmak zor mu? Bu yolun basit çözümü varken neden duyarsız kalıyorsunuz? Bizler kötü bir paylaşım yapmıyoruz. Kimsenin canına, malına zarar gelmesin diye paylaşıyoruz. Yetkililerin bu olaya duyarlı olacağınıza inanıyorum.”

Gümüşhane'de yaşanan trafik tıkanıklığının çözümü için hem yerel yönetim hem de sürücülerin iş birliği yapması önem arz ediyor.

Haber: Ebuzer YAPAR

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim