• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

KARA’DAN AKÇAY’A SİTEM VAR

01.06.2023 12:52
KARA’DAN AKÇAY’A SİTEM VAR
Önceki gün MÜSİAD Toplantı Salonu’nda yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına geçen Kara, TKDK başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

KARA’DAN AKÇAY’A SİTEM VAR

Önceki  gün MÜSİAD Toplantı Salonu’nda yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına geçen Kara, TKDK başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın açıklamasının kendilerini üzdüğünü anlatan Kara, “Bizler de o açıklamayı okuyunca üzüldük. Biz kurulduğumuz günden beri hep birlik beraberlikten bahsediyoruz. MÜSİAD Gümüşhane’de tüm ilçelerimizin temsilcisi var. Birlik olunca iş olur, güç olur diyoruz. Ama GTSO Başkanımızın açıklamasında maalesef hiçbir STK ya da hiçbir yere teşekkür etmeden sadece siyasilere ve basın mensuplarına teşekkür ettiği açıklaması bizi çok üzdü. Başkanımız, milletvekili aday adayı olduğu dönemde “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” derdi. Ben de aynı duygularla kendisine şunu söylüyorum: Biz sizin sözünüzü beğendik. Böyle olmasını da istiyoruz. Bizim MÜSİAD Gümüşhane olarak tarlada izimiz var. Burada açıklamanızı yaparken MÜSİAD Gümüşhane’nin çalışmalarına şahit olduğunuzu bildiğimiz için bizlere bu anlamdaki çalışmalarımızı en azından birkaç güzel kelimeyle teşekkür etmenizi beklerken burada ismimizin hiç geçmemesini manidar gördük. Yiğidi öldür hakkını yeme düsturuyla MÜSİAD’ın 3,5 yıllık çalışmasının görmezden gelinmesine kesinlikle göz yumamıyoruz, tahammül edemiyoruz. Bizim tarlada izimiz var harmanda yüzümüz var.” Dedi.

 “TKDK’nın Gümüşhane’ye gelmesinde MÜSİAD’ın çok büyük gayreti ve emeği var”

Gümüşhane’nin özlem ve hasretle beklediği konularla ilgili bir avuç genç olarak çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ve Gümüşhane için nerede olunması gerekiyorsa orada olduklarını vurgulayan Kara, “Bizim için en önemli konulardan birisi şehrimiz için hayati önem taşıyan TKDK idi. TKDK bizden önce 42 ilde faaliyet gösteren bir kuruluş. AB fonlarının esas olduğu, destek üst limitlerinin yüksek olduğu ve verginin olmadığı destek kalemi olduğu için bunu çok önemsiyoruz. Etrafındaki illerde varken Gümüşhane’de TKDK’nın olmaması sanayiyi, turizmi, tarımın gelişmesine engel oluyor. Şehrimiz çok fazla göç veren bir şehir ama Gümüşhane artık tersine göçün başladığı bir şehir olsun istiyoruz. Buradan iş yok kaygısıyla insanlar gitsin istemiyoruz. Göreve geldiğimizden günden bugüne uğraştığımız en önemli ve şehrimiz için hayati konu olan TKDK düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu MÜSİAD’ın çok büyük gayretiyle emek verdiğimiz, gayret gösterdiğimiz işlerin sonucunda ortaya çıkmıştır” dedi.

TKDK ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplamda 3 dosya ile talepleri Bayburt’la birlikte ilettiklerini ifade eden Kara, “Devletimizin en alt kademesinden Cumhurbaşkanımıza kadar TKDK’nın bu illere gelmesi gerektiğini anlattık. Ve sonunda taleplerimiz karşılık buldu. Bu sürece gelinmesinde MÜSİAD Genel Merkezimizin çok yoğun katkı ve desteği oldu” diye konuştu.

“1-2 ay içerisinde TKDK Gümüşhane temsilciliği açılacak”

TKDK Giresun İl Koordinatörünü bugün Gümüşhane’de misafir ederek başta Süleymaniye Mahallesi ve kent merkezinde çeşitli incelemelerde bulunduklarını aktaran Kara, “Kendisiyle uzun uzadıya güzel sohbetler yaptık. MÜSİAD Gümüşhane olarak yapacağımız tüm faaliyetleri de anlattık. Koordinatörlüğümüzün şu an bina araştırma süreci devam ediyor. Bizler de MÜSİAD Gümüşhane olarak bu anlamda bir köprü görevi görüyoruz. Bina süreci tamamlandıktan sonra yaklaşık 1-2 ay içerisinde Gümüşhane'deki temsilciliğin açılışını yapacağız. Eylül ayında da çağrılar açıklanacak ve proje süreçleri başlayacak” diye konuştu.

“Tüm işletmeciler için ücretsiz eğitimler açacağız”

TKDK ile ilgili tüm işletmeciler için ücretsiz eğitimler açacaklarını, başvuru süreçlerinden nasıl yapılacağına dair tüm bilgilerin yer alacağı bir çalışma da yapacaklarını vurgulayan Kara, bunları hem MÜSİAD üyelerine hem de MÜSİAD üyesi olmayan sanayici ve iş adamlarına da gerçekleştireceklerini söyledi.

“TKDK restorasyona da destek verecek”

TKDK ile başta turizm olmak üzere tıbbi aromatik bitki, pestil-köme, yöresel ürünler, arıcılık, tarım ve hayvancılıkla ilgili desteklerin olacağını anlatan Kara, “Bu kadar fazla yaylaya sahip olmasına karşın Gümüşhane’nin turizmden gelir elde etmemesini biz kabul edemiyoruz. Şehrimiz bundan sonra özellikle yayla turizminin yapılabilirliği açısından güzel olan bölgelerimizi sıralamaya koyarak, önem derecesi en yüksek yerlerden başlayarak şehrimizde dibimizde 1 milyon Arap olduğu yerden biz de faydalanacağız. Bir şeye hazır olmak çok önemli. Zigana tüneli açıldı. Ocak ayında yaptığımız toplantıda tünel için hazırlanmamız lazım dedik. Bu tünelin rotasını doldurmamız lazım. Havalimanıyla ve limanla olan mesafemiz kısalıyor. Biz buna ticari açıdan bakacağız. Şehirde yaşayan iş adamları olarak. Bardağa dolu tarafından bakacağız. Kent merkezi ve Süleymaniye Mahallesinde restore edilebilecek çok sayıda bina var. TKDK buna da destek verecek” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane’de baba yiğitlere ihtiyaç var”

Tüm bunların yapılabilmesi için Gümüşhane’de baba yiğitlere ihtiyaç olduğunu belirten Kara, “Bu şehrin her yerinde babayiğitler var. Biz bu projelerimize hamilik yapacak arkadaşlar arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın projelerinin hazırlanması sürecinde, projelerinin geçmesi sürecinde, uygulanması sürecinde MÜSİAD olarak her türlü emirlerindeyiz. Bizim için, Gümüşhane için TKDK o kadar hayati bir öneme sahip. Bu şehirde, bu noktada birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bunların önemi her geçen gün daha artıyor” dedi.

“TKDK ile Gümüşhane için artık kolları sıvama vakti geldi”

Yeni Zigana tünelinin Avrupa'nın en uzun, dünyanın üçüncü en uzun tüneli olması nedeniyle ayrıca bir turizm değeri olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Kara, “İnsanlar sadece dünyanın üçüncü uzun tünelinden geçtim demek için oradan geçecek. Avrupa'nın en uzun tünelinden geçtim demek için oradan geçecek. Biz bunu fırsat bilelim. Bizim bardağa baktığımız dolu taraf burası. Gümüşhane'nin ticaretinin eksileceği cümlesine katılmıyorum. Oradan buraya insan akışının hızlanacağını hep birlikte göreceğiz. Bunu şehrimizin yöresel yemek dokusu, şehrimizin yerel mimari dokusuna sahip olarak başaracağız. Bu şehirde kalan bu şehirde iş yapan her bir arkadaşımız bizim turizm yatırımlarına ihtiyacımız var. Gümüşhane için artık kolları sıvama vakti geldi. Neresinden bakarsanız bakın Zigana tüneli şehrimiz için tarihi ve altın bir fırsattır, TKDK altın bir fırsattır. Bunları birleştirerek Allah'ın izniyle bu şehri gerçekten hak ettiği noktaya çıkarmak hepimizin elinde” diye konuştu.

“Bu şehirde turizm yatırımcısına ihtiyacımız var”

TKDK’nın proje çağrısının başlamasıyla Gümüşhane’deki her bir yatırımcının emrinde olduklarını yineleyen Kara, “Bu şehirde turizm yatırımcısına ihtiyacımız var. Projenin niteliğine göre 10 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak ve yüzde 65’i hibe olacak ve en önemlisi vergi olmayacak. Şehrimizdeki biz ve bizim gibi tüm arkadaşlarımız için çok mücadele ediyoruz. Hiçbir zaman da mücadeleyi bırakmıyoruz. Bizim için MÜSİAD üyesi olsun olmasın hiç fark etmez derdi olan herkesin derdi bizim derdimizdir diyoruz” ifadelerini kullandı.

“MÜSİAD olarak toplamda 10 tane projeyi gerçekleştireceğiz”

Gümüşhane’de “Hele bir yapsınlar da görelim” sözünün çok hakim olduğunu belirterek, “İnşallah yapacağız, biz yapacağız. MÜSİAD olarak toplamda 10 tane projeyi gerçekleştireceğiz” diyen Kara, “Zaman kaybetmeyelim. Bizim güzel bir Gümüşhane’ye ihtiyacımız var. Tam yol ileri diyoruz. Şehrimizi ekonomik olarak hak ettiği yere getirene kadar mücadeleyi bırakmıyoruz. Nasıl ki Trabzon’da bir milyar dolar paradan bahsediliyorsa bizde 100 binlerle başlayıp da konuşuruz ama başlayalım” ifadelerini kullandı.

“O açıklamayı okuyunca üzüldük”

Geçtiğimiz hafta GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın bu konuyla ilgili açıklamasının kendilerini üzdüğünü anlatan Kara, şunları söyledi: “Bizler de o açıklamayı okuyunca üzüldük. Biz kurulduğumuz günden beri hep birlik beraberlikten bahsediyoruz. MÜSİAD Gümüşhane’de tüm ilçelerimizin temsilcisi var. Birlik olunca iş olur, güç olur diyoruz. Ama GTSO Başkanımızın açıklamasında maalesef hiçbir STK ya da hiçbir yere teşekkür etmeden sadece siyasilere ve basın mensuplarına teşekkür ettiği açıklaması bizi çok üzdü. Başkanımız, milletvekili aday adayı olduğu dönemde “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” derdi. Ben de aynı duygularla kendisine şunu söylüyorum: Biz sizin sözünüzü beğendik. Böyle olmasını da istiyoruz. Bizim MÜSİAD Gümüşhane olarak tarlada izimiz var. Burada açıklamanızı yaparken MÜSİAD Gümüşhane’nin çalışmalarına şahit olduğunuzu bildiğimiz için bizlere bu anlamdaki çalışmalarımızı en azından birkaç güzel kelimeyle teşekkür etmenizi beklerken burada ismimizin hiç geçmemesini manidar gördük. Yiğidi öldür hakkını yeme düsturuyla MÜSİAD’ın 3,5 yıllık çalışmasının görmezden gelinmesine kesinlikle göz yumamıyoruz, tahammül edemiyoruz. Bizim tarlada izimiz var harmanda yüzümüz var.”

(Kaynak: gumushane.gen.tr )

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim