• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

Kara: “Gümüşhane’nin Eli, Kulağı, Ayağı, Gözü olmak istiyorum”

05.03.2015 16:18
Kara: “Gümüşhane’nin Eli, Kulağı, Ayağı, Gözü olmak istiyorum”
25. Dönem Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Abdulbaki Kara Olay gazetesinin sorularını yanıtladı.

Abdulbaki Kara Kimdir? kendinizden bahsedebilir misiniz?

“1986 Şiran doğumluyum. Bu gün itibari ile 29 yaşındayım Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldum.  Eğitimim haricinde Allaha Şükür Gümüşhane’de ikamet ettim. Bunun yanı sıra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 2. üniversite olarak bitirdim. Adnan Menderes Üniversitesi’ni temsilen çeşitli illerde sayısı 20’nin üzerinde eğitim programları ve konferanslara katıldık. Nazilli’de birçok organizasyon düzenleyerek şehrin sanayisi ve ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak amaçlı Türkiye’de sektöründe söz sahibi birçok İş adamını ve Üst Düzey yöneticiyi eğitim ve konferanslar vermek için Nazilli’ye getirdik.”

“ Kendimle ilgili olarak, 2008 yılında üniversiteden mezun olduktan hemen sonra İlçem Şiran’da Fatih Sultan Pestil Köme isimli aile şirketimizi kurduk. 2008 yılından itibaren de aktif olarak partimiz Ak Partinin içerisinde siyaset yapıyorum. 2011 yıllarında AK Parti Gümüşhane İl Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım Medya Başkanlığı görevini seve seve yerine getirdik. 2012 –2015 yılları arasında AK Parti Gümüşhane İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. Yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti Şiran İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yürüttüm. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu yönetim kurulu üyeliği, Gümüşhane İktisadi Kalkınma Derneği (GİK-DER) Genel Başkan Yardımcılığı, Adnan Menderes Üniversitesi SEBAT öğrenci Topluluğu Onursal Başkanlığı görevlerini de üstlenerek ülkemin, memleketimin gelişmesine katkıda bulunmak için çabaladım.”

Ticaret hayatınızla Gümüşhane’ye ne gibi katkılar sağladınız?

“Bizim en birinci hedefimiz şuydu; üniversiteyi bitirdikten sonra memleketime katkıda bulunmak amaçlı olarak hayatımı dışarıda devam ettirmek istemedim. Babam emekli imam, baba’mın emekli parası olan 30 bin lira ile iş hayatına başladım. Bu gün itibarı ile Allaha Şükürler olsun şirketimiz bünyesinde toplamda 40 tane personelimiz çalışmakta bu personelimizle beraber dolaylı olarak toplamda ilçemiz Şiran’da 150 kişiye istihdam sağlıyoruz, Allaha Şükürler olsun bununda gayet başarılı bir şekilde sağlıyoruz.”

İş hayatından siyasete geçiş sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu süreç sizin için nasıl devam ediyor?

“Cumhurbaşkanımız ve partimizin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyi kurduğu yıl olan 2001 yılında Türkiye’de ki teşkilat ziyaretlerinde ilk teşkilatlardan birisi olan Şiran Teşkilatının kurulması dolayısı ile gerçekleştirdi. Bu ziyarette bende 15 yaşındaydım. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve genel başkanımızı o gün tanıdık. O gün bu gün Allaha Şükürler olsun ona olan bir sevdayla bu harekete bağlı kaldık. Bu arada öğrenciliğimiz devam etti. Öğrenciliğimiz boyunca da üniversite teşkilatlarında yer aldık. Teşkilatlılardan sonra 2008’den 2010’kadar Şiran gençlik kollarında aktif olarak çalıştım. Özelilikle Seçim dönemlerinde her gencin her gençlik kolları mensubunun yaptığı gibi partinin hiçbir görev ayrımı yapmadan direklere bayrak asmaktan, partide çay dağıtmak olsun bu görevlerin hepsini yerine getirdim.2010 yılında il başkan yardımcısı olarak siyasetime devam ettim. Tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcısıydım. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde mevcut milletvekillerimizin seçilmiş olduğu seçimlerde aktif görevlerde bulunduk. Tanıtım ve medyadan sorumlu başkan yardımcılığı yaptık ve seçim kampanyasının tanıtım ayağının tanıtım medya ayağını bizzat yürüttük Allaha Şükürler olsun. Akabinde de mevcut İl başkanımızla birlikte 2 yıl il yönetim kurul üyesi olarak görev yaptık. Bu gün itibari ile de 25. Dönem Ak Parti Gümüşhane milletvekili Aday Adayı olduk.”

Ak Partiyi tercih etmenizde ki etmenler nelerdir?

“Biz aile olarak Milli Selamet, Fazilet Partisi, Saadet Partisi kökenli bir aileyiz. Daha öncede belirttiğim gibi babam emekli imam babamın da bizlerin üzerinde siyasi görüşümüzün oluşumunda çok ciddi bir etkisi ve katkısı olmuştur. Amcam 2004 yılında İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. Amcam yine partimizin Şiran İlçe Teşkilatı’nın kurucusudur. Bizlerde onlarla birlikte çocuk olmamıza rağmen o yaşlarda partimize çeşitli hizmetler yapmaya çalıştık Allaha Şükürler olsun bu şekilde partimize dâhil olduk.”

Gümüşhane’nin sorunları nelerdir? 

“Merkezi hükümetimiz bu anlamda ilimize 12 yılda 4.5 milyar TL gibi ciddi bir kaynak aktarmış durumda. Bu kaynak’ta hız kesmeden devam edecek buna kesinlikle inanıyoruz. Tabi ki şuanda bekleyen yatırlarımız vardır. Özellikle şu anda büyük yatırım olarak beklediğimiz ilimizi Karadeniz’e bağlayan Zigana Tünelinin yapılması olsun, hali hazırda mevcut devam eden Çevre yolu olsun çok büyük yatırımlarımız var, bu yatırımlarda hız kesmeden devam edecek. İlimizin ciddi anlamda bir sanayileşme sıkıntısı var.  Coğrafi koşullar nedeniyle bizlerde bu anlamda sanayileşmeye entegre olarak ilimizi kalkındırmak adına özellikle eğitim ve turizm yatırımlarını önemsediğimi belirtmek isterim ayrıca.”

Hayallerinizde ki Gümüşhane’yi anlatabilir misiniz?

“Benim her zaman memleketime olan sevdam, sevgim çok ayrıydı. Allaha şükürler olsun o anlamda belki akranlarımdan birçoğu okuyarak iş sebebi ile il dışına Türkiye’nin çeşitli şehirlerine taşındılar göç ettiler. Ama benim içimdeki memleket sevgisi burada kalmama sebep oldu. Gümüşhane ile ilgili Allaha Şükürler olsun çok ciddi hayallerimiz var. Memleketimizin coğrafi koşullar nedeni ile sanayileşme açısından çok elverişli bir durumda değiliz. Bizim için olmazsa olmazımız son gelişmelerle birlikte Ülkemiz özellikle 4 mevsimi bir arada yaşayan 3 tarafı denizlerle çevrili olan çok ciddi doğal güzelliklere sahip bir ülke. İlimizde bu anlamda çok ciddi tarihi eserler barındıran, çok ciddi tabiat parkları, çok ciddi doğal güzellikler barındıran bir il. Benim de hedefim ilimizi özellikle turizm alanında ve eğitim anlamında Türkiye’ye ve sonrasında Dünya’ya Marka bir şehir haline getirmektir. En büyük hayalimde Turizm konusunda çok ciddi bir atılım yapmaktır. Bu şehrin hedefleri için katkısı olacak herkesle bir araya gelip, herkesi bir araya getireceğim.”

 

Milletvekili olarak Gümüşhane’yi temsil ederseniz görev almak istediğiniz, hedeflediğiniz komisyonlar var mıdır?

“Daha öncede belirttiğim gibi eğitim komisyonunda olmayı kesinlikle arzu ederim. Turizmle ilgili bir komisyonda olmayı arzu ederim. Akabinde de Meclisin ve Hükümetin kaynaklarının aktarıldığı özellikle Plan Bütçe komisyonudur, bu komisyonda da aktif olarak görev almak isterim.  Bu 3 komisyon tercihlerimin arasında olacaktır.”

2023 Türkiye hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Ak Parti’ye ne şekilde katkı sağlamak istersiniz?

“Özellikle 2023 hedeflerinde gençlik vizyonuna çok ciddi katkı sağlamak istiyorum. Yapılacak yeni anayasada da genç bir milletvekili olarak yapılacak olan anayasaya çok ciddi şekilde katkı sunmak istiyorum. 2023 Vizyonunda Yeni Türkiye’de daha çok çalışan bir milletvekili olmak istiyorum. Hedefteki milletvekili değil, hedefleri olan bir milletvekili olacağım. rehavete kapılmadan AK davanın ve bu milletin hizmetkârı olacağım.

 Gümüşhane’nin Eli, Kulağı, Ayağı, Gözü olmak istiyorum.”

Genel seçimlerinin ardından Türkiye’nin gündemini yeni yasa tasarısı ve başkanlık sistemi oluşturacak gibi gözüküyor başkanlık sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

“Birçok seçim geçirdik. 3 genel seçimden elde ettiğimiz sonuç şudur mutlaka milletvekili sayımızın çok ciddi bir sonuca ulaşması lazım burada ki minimum hedefimiz 340 milletvekilini sağlamamız lazım ama Cumhurbaşkanımızın söylediği 400 milletvekili bizim hedefimizdir. Bu milletvekili sayısına ulaşmamız durumunda Allahın İzniyle yeni anayasayı yapacak vekil sayısı bizde olacak, 2023 vizyonunu daha hızlı ilerletebilmek bu anlamda kesin çizgiler çizebilmek için milletvekili sayısının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu seçimlerin özelikle Ak Parti tarihimizde en önemli seçim olduğuna inanıyorum. Sivil anayasa yapacak mecliste görev almak istiyorum. Sivil toplumdan gelen seslere kulak verip gerekli mekanizmaları harekete geçireceğim. Bir ayağım politik talep üreten tarafta, diğer ayağım bu talepleri hayata geçiren tarafta olacak. Soran ve sorgulayan genç bir nesil için çalışacağım. Ak Parti tarihimizin en önemli seçimlerinde bizde genç bir milletvekili adayı olarak üzerimize düşen neyse gereği ile yerine getirmeye gayret edeceğiz.

 Gümüşhane olarak her sonuçta 2 milletvekilimizi meclise taşıyarak yapılacak yeni anayasa olsun, 2023, 2053, 2071 vizyonlarına katkı sağlayacağız.”

Başkanlık Sisteminin uygulanması Gümüşhane’ye katkı sağlar mı?

“Başkanlık sistemi Gümüşhane’ye tabi ki faydalı olur. Başkanlık sistemi ile birlikte yönetimimiz daha rahat olacaktır. Daha ciddi bir iletişim sağlanacaktır. Devlet vatandaşa rica etmeyecektir, vatandaş devletin her zaman üzerinde olacaktır. Başkanlık sisteminin ülkemiz üzerinde ki etkileri Gümüşhane üzerinde kesinlikle görülecektir.”

 

Genel Seçimlerde Ak Partiye yönelik yüksek bir oyun sandığa yansıması Gümüşhane’ye katkı sağlar mı?

“Yerel seçimde ve genel seçimde Türkiye 3.’sü ve 4.’sü olduk. Bunun etkilerini şimdiden görmeye başladık. İlimize gelen yatırımlar Türkiye’de kişi başına düşen yatırımları sıraladığımızda ilk 3 ilden birisiyiz. Kişi başına düşen gelirden çok ciddi bir rakam elde ettik. Dolayısı ile şu anda da Devlet Su İşleri olsun, Karayolları yatırımları olsun ulaştırma yatırımları olsun çok ciddi artan ölçüde devam ediyor. Özellikle eğitim yatırımlarında Gümüşhane çağ atladı, Okullarımızda dersliklerimizde hiçbir sorunumuz yok bu sayıda artarak devam ediyor. Yine Turizm yatırımlarında da ilimiz sınırları içerisinde yeşil yol çalışmaları yapılıyor. Yine kayak merkezlerimiz devam ediyor. Turizm anlamında da çok ciddi canlılık var. Rize, Bayburt, Gümüşhane’yi kapsayan ciddi bir İFAD projesine imza atıldı. Buda ilimiz açısından özellikle hükümetimize verilen desteğin en temel göstergelerinden birisidir diye düşünüyorum.”

Paralel yapıya bakış açınız nedir? Bu sorunla ilgili olarak neler yapılmalıdır?

“17 Aralık sabahı itibari ile Ülkemizde çok ciddi dönüşümler geçirdik. Bu bakımdan ben Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözünü çok önemsiyorum. Bu süreçte paralel yapıyla mücadelede yalnız kalsam dahi sonuna kadar mücadele edeceğim sözü benim için bu anlamda temel politikadır. Bende Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu süreçte bir milletvekili olmam ya da olmamamda bir Ak Parti neferi olarak sonuna kadar o mücadelenin içinde yer alacağım.”

Haber: Mert ZIMBA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim