• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLEDİ

23.01.2020 10:43
KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLEDİ
Gümüşhane’de başlayan kar yağışının ardından il merkezinde kar kalınlığı 14 santimetre olarak kayıtlara geçerken, 148 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın ardından İl Özel İdaresi ekipleri 50 köy yolunu ulaşıma açtı.

Gümüşhane’de başlayan kar yağışının ardından il merkezinde kar kalınlığı 14 santimetre olarak kayıtlara geçerken, 148 köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın ardından İl Özel İdaresi ekipleri 50 köy yolunu ulaşıma açtı.

Gümüşhane’de özellikle Yukarı Fırat havzasında yer alan Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerinin yanısıra il merkezinde de etkili olan kar yağışıyla birlikte bazı yüksek köylerde kar kalınlığı 40 santimetreyi aştı.

İl merkezinde ise 14 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yağışın durmasının ardından hava sıcaklığı nedeniyle erimeye başladı. Çok sayıda çocuk ve genç fırsattan istifade ederek kardan adam yapıp kartopu oynarken ana caddelerde ise manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çekti.

Tarihi Karakol köprüsü ve civarı kar yağışının ardından gözde mekanlardan birisi olurken, bu alanda arkadaşlarıyla kartopu oynayan Mehtap Karakuzu, “Karı ilk gördüğümde sevinmedim açıkçası. Balıkesirliyim ve Gümüşhane çok soğuk bir yer. Arkadaşlarla kartopu oynamak için geldik. Kartopu oynamak güzel ama soğuğu kötü. Beklediğimden daha soğuk oldu hava” diye konuştu.

Yağışın etkisini kaybettiği Gümüşhane’de il genelindeki 148 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler yağışın durmasının ardından karla mücadele çalışmalarına başlarken, Merkez ilçede 45, Kelkit ilçesinde 21, Köse ilçesinde 10, Kürtün ilçesinde 5, Şiran ilçesinde 59 ve Torul ilçesinde 8 olmak üzere toplam 148 köy yolunda çalışma gerçekleştirecek.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından Karayolları yol ağında bulunan yüksek dağ geçitlerinde trafikte zaman zaman aksamalar meydana gelirken, Karayolları yetkilileri Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerini kullanacak sürücülerin araçlarında mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz bulundurmasını istedi.

İl Özel İdaresi Teyakkuza Geçti

Kar yağışının ardından kapanan 148 köy yolundan 50'si yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açıldı. Tüm ilçelerde teyakkuz haline geçen İl Özel İdaresi ekipleri, önceliği taşımalı eğitim verilen köyler ve acil durum olan köylere vererek çalışmalarına başladı.

Son ulaşılan rakamlara göre Merkez ilçede 40, Kelkit ilçesinde 6, Köse ilçesinde 2, Kürtün ilçesinde 5, Şiran ilçesinde 27 ve Torul ilçesinde 18 olmak üzere toplam 98 köy yolu ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirdiği bilgisi paylaşıldı.

Köse’de Çalışmalar Sürüyor

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde etkisini hissettiren kar yağışı kent merkezini beyaza bürürken, 10 köy yolunu da araç ulaşımına kapattı. Köse ilçe Özel İdaresi ekipleri günün ilk saatlerinden itibaren kapanan köy yolların açılması için çalışma başlattı. 

Kar yağışı kartpostallık görüntüler oluştururken, vatandaşlar karla kaplanan araçlarını ve iş yerlerinin önünü temizledi.

Gümüşhane-Köse arasında bulunan Köse Dağında ise yaklaşık 4 gündür devam eden kar yağı nedeniyle ulaşımda aksama olmaması için Karayolları ekipleri sürekli kar temizleme çalışması yaparken, diğer taraftan da Köse-Bayburt ve Köse-Kelkit karayollarında da sürekli kar temizleme çalışması yapıyor.

Yetkililer olası bir kazaya sebebiyet verilmemi için sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirttiler. 

Köse Belediyesi ekipleri ise cadde ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Köse merkezde kar temizleme çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızın kış aylarında mağdur olmaması için Köse Belediyesi olarak gerekli planlamamızı yaptık. Bu planlamamız dahilinde yağan karı temizleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim