• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

KAR TATİLİ

27.12.2018 14:38
KAR TATİLİ
Gümüşhane’de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ile birlikte okullar eğitime ara verirken, kamu çalışanları da izinli sayıldı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar etkisini Cuma gününe kadar sürdürecek.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığının il merkezinde 20 santimetreye ulaştığı, kar yağışının akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği, Perşembe ve Cuma günleri ise hafif ve orta kuvvette aralıklı olarak devam edeceği, kar yağışından sonra da hava sıcaklıklarının sıfırın altında 5-6 derecelere kadar düşeceği öğrenildi.

Okullar Tatil Oldu

Gümüşhane il merkezinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından kentte kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken engelli ve hamile kamu görevlileri öğleden sonra idari izinli sayıldı. Yağmur yağışının ardından etkili olan kar yağışıyla birlikte Valilik aldığı kararla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı taşımalı eğitim gören okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü yarım gün süre ile ara verildiği, aynı zaman diliminde kamu kurumlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli olduğunu duyurdu.

Okullar Bugün De Tatil

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından il genelindeki tüm okullarda Perşembe günü eğitime bir günlük ara verildi.

Gümüşhane Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda il merkezi ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 27 Aralık Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yollar Kapandı, Hayat Durdu

Gümüşhane’de il genelinde etkili olan kar yağışının ardından 208 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.

İl genelinde bazı ilçelerde sabah erken saatlerde, bazı ilçelerde de öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından kapalı köy yolu sayısının 208'e ulaştığı bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda tatil edilen taşımalı eğitime tabi öğrencilerinin evlerine sağ salim ulaşması için yoğun bir çaba gösterildiğini kaydederek, “Diğer bölgelerde de yağışın devam etmesi nedeniyle yalnızca acil durumlara müdahale etmektedir. Bu bağlamda saat 16.30 itibariyle merkez ilçemizde 35, Kelkit ilçemizde 55, Köse ilçemizde 4, Kürtün ilçemizde 28, Şiran ilçemizde 64 ve Torul ilçemizde 22 olmak üzere toplam 208 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. Tüm ilçelerde bulunan İlçe Özel İdare Bakımevleri yağışla birlikte teyakkuza geçirilmiş, 21 iş makinesi ve ekip oluşturularak karla mücadele çalışması acil durumlarda başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gün boyunca merkeze bağlı Tekke köyünde 2 ayrı trafik kazasında 3, il merkezinde ki bir kazada 1, ve Torul ilçesindeki kazada 1 olmak üzere 4 ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yolların kayganlaşması nedeniyle çok sayıda hafif ve orta şiddette maddi hasarlı kazanın meydana geldiği il merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, kar yağışının gece yarısına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Sürücülere Kar Uyarısı

İl genelinde yağış nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, karayolları yol ağında bulunan yüksek dağ geçitlerinde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü, Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı geçitlerinde yağış nedeniyle zaman zaman trafikte aksamaların yaşandığını, bu geçitleri kullanacak sürücülerin araçlarında mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz bulundurması istendi.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim