• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 17 °C

KALKINMADA 3T KURALI

27.06.2017 11:48
KALKINMADA 3T KURALI
Torul Kaymakamı Mustafa Karali kalkınmada teknoloji, tarım ve turizm olmak üzere 3T kuralı olduğunu, teknolojinin sadece Torul ya da Gümüşhane olarak geliştirilecek bir konu olmadığını, ülkesel bir gelişme olduğu için ülkesel olarak çalışıp geliştirilecek

Torul Kaymakamı Mustafa Karali kalkınmada teknoloji, tarım ve turizm olmak üzere 3T kuralı olduğunu, teknolojinin sadece Torul ya da Gümüşhane olarak geliştirilecek bir konu olmadığını, ülkesel bir gelişme olduğu için ülkesel olarak çalışıp geliştirilecek bir alan olduğunu söyledi.

Karali, gazetemize yaptığı açıklamada, kalkınmada sektörün  tarım olduğunun altını çizerek, “Çünkü tarım bizim en milli sektörümüzdür. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, özellikle İzmir İktisat Kongresinden itibaren tarım bizim ekonomimizin lokomotif sektörü olmuştur. Ancak son yıllarda hizmet sektörünün biraz gerisinde kalmış görüntüsü vermektedir” dedi.

“Tarımı Ayakta Tutmak Zorundayız”

Tarımın ayakta tutulması gerektiğini ifade eden Kaymakam Karali, şu ifadeleri kullandı:

“Ayakta tutmak mecburiyetindeyiz. Çünkü buraların boş arazileri eminim ki 20 yıl öncesine kadar kullanılıyordu. Bir fiil ekiliyordu. Ama şu anda maalesef gerek beyin göçünden gerek geçim sıkıntısından dolayı büyük şehirlere yaşanan göçten dolayı arazilerimiz atıl kaldı. Bu arazilerimizi canlandırmak durumundayız. Özellikle son yıllarda devletimizin hibe ve düşük faizli kredi desteği ile birlikte üretimde canlılık yaşanmaktadır. Çiftçilerimiz hem üretime teşvik edilirken istihdam da sağlanıyor.”

“Torul İçin Turizm Sektörü Çok Önemli”

Torul ilçesi olarak konuşulacak en önemli sektörün turizm olduğunu ifade eden Karali, şöyle devam etti:

“Şu an da bulunduğumuz yer, Altınpınar Limni Gölü, ben buraya ilk defa geldim. Ama muhteşem bir güzellik, muhteşem bir doğa, çiçeğiyle, suyuyla, ağacıyla, görünüşüyle, manzarasıyla, havasıyla, turizme en önemli katkı sağlayacak çok muhteşem bir görüntü var. Bu gölümüz için Sayın Valimizin de söylediği gibi çalışmalar devam ediyor. Milli Parklara kazandırılıp daha profesyonel bakış açısıyla da değerlendirilecektir.”

“İki Limni Gölü Var”

Torul ilçesinin Zigana Dağında da Limni Gölü bulunduğunu, bu göle giden yol güzergahı üzerinde bulunan kasapların bulunduğu alanın bina kaplamasının Vali Okay Memiş’in de özverili çalışmaları ile sezon bitmeden yapılacağını kaydeden Karali, en kısa zamanda ihalenin yapılacağını ve dış cephe kaplamalarının yapımını gerçekleştireceklerini söyledi.

“Profesyonel Çalışma Yapıyoruz”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in Zigana’nın, Gümüşhane’nin turizme açılan kapısı olduğunu sık sık vurguladığını anımsatan Kaymakam Karali, şu ifadeleri kullandı:

“Ama ben bunu biraz daha geliştiriyorum. Gümüşhane’nin turizme açılan kapısı Torul’dur. Bakınca, Zigana Limni olsun, Zigana Gümüşkayak Tesisleri olsun, Karaca Mağarası olsun, Altınpınar Limni, Artabel Gölleri, Beş Göller, Karagöller olsun bu doğal güzelliklerin hepsi ilçemiz sınırları içerisindedir. Tüm bu doğan güzelliklerimizi tanıtımı açısından Kaymakamlık olarak bir projenin çalışmasını yapıyoruz. İlçemizin turizm cennetlerini profesyonel bir çalışma ile tanıtacağız.”

“Yolu Sağlıklı Yapıya Kavuşturulacak”

Altınpınar Limni Gölünü görmeyenlere ziyaret etme önerisinde bulunan Kaymakam Karali, “Bir an önce görülmesi gereken gerçekten çok güzel bir coğrafya. Özellikle Ramazan ayından sonra yerli ve yabancı turistlerimizi Altınpınar Limni Gölüne bekliyoruz. Yolunun bu sene bakımını yapacağız. Daha profesyonel bir çalışma yapılması ise bu gölün Milli Parklara alınması gündemde olduğu için yol çalışmasının bundan sonra yapılacağını söyleyebilirim. Kaymakamlık olarak bu yolu daha sağlıklı kullanım şekline getireceğiz” şeklinde konuştu

“İkisi de Birbirinden Güzel”

Torul ilçesinin 2 Limni Gölü bulunduğunu, ikisinin de birbirinden güzel olduğunu ifade eden Kaymakam Karali, şunları söyledi:

“Zigana Limni Gölü, turizme açılmış, tesisleşmiş, daha profesyonel bir şekilde. Altınpınar Limni ise tamamen bakir. İnsanları çekecek olan da bu bakir yapısıdır. Bazı tesisler yapıldığında da ayni bakirliğini korumak için gereken özen gösterilecektir. Ancak tesis yapılan bu tür yerlerin ne yazık ki bakirliğinin kaybolduğunu görmekteyiz. İnşallah Altınpınar Limni’de böyle bir şeye mahal bırakmayız. İki tane güzel gölün ilçemizde bulunmasından en iyi şekilde yararlanarak turizm girdilerini artırmayı hedefliyoruz. İlçe kaymakamı olarak iki tane Limnni Gölünün bulunmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gelen yerli ve yabancı turistler hangi Limni’ye gideceklerine zor karar verecekler. Sadece Limni gölleri değil, Artabel Göllerimiz de öyle. Hepsinin ayrı bir güzelliği var. Gerçekten cennet gibi bir doğada yaşıyoruz. Turizm adına bundan maksimum olarak yararlanmaya çalışıyoruz.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim