• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 17 °C

JANDARMA ÖZEL GÜNÜNDE ÖZEL İNSANLARLA

16.06.2017 11:37
JANDARMA ÖZEL GÜNÜNDE ÖZEL İNSANLARLA
Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Balyemez Konağında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından dua ettirildi. Daha sonra Vali Okay Memiş şehit aileleri v

Jandarma Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Balyemez Konağında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından dua ettirildi. Daha sonra Vali Okay Memiş şehit aileleri ve gazilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

“Ülkenin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadele devam ediyor”

Konuşmasına önceki gün Gümüşhane’de yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçalarının çarpması sonucu feci şekilde can veren Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’na  rahmet dileyerek başlayan Vali Okay Memiş,  “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadele Cumhuriyet kurulduğundan beri devam ediyor. Bu süreç devamlılık isteyen bir süreç. Hepimiz bu mücadelenin birer parçayız. Ben ilin valisi olarak sorumluluk makamında olan birisiyim. Alay komutanımız, emniyet müdürümüz, askerimiz, polisimiz bizzat bu işin içerisinde” dedi.

“Türk milleti asker bir millet”

Vatanın bölünmez bütünlüğünün sadece devletin desteği ve mücadelesiyle olmayacağını, bunun için topyekûn bir mücadele gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, “Bölünmez bütünlük sadece bizlerin desteği ve mücadelesi ile değil, milletin topyekûn mücadelesiyle mümkün olacak bir şey. Ve Türk milleti bunu bütün dünyaya gösteren bir millet. Türk milleti asker bir millet. İngiliz milleti için asker millet denmez. Fransız milleti için asker millet denmez. Diğer ecnebi ülkelerin vatandaşları için böyle bir tabir kullanmıyoruz ama Türk milleti hakikaten asker bir millet. Asker doğan ve o disiplinle yetişen bir millet” şeklinde konuştu.

“Bir ölürüz, bin diriliriz”

“Bizler bu ülke için, bu millet için, bu vatan için, bu bayrak için bir ölürüz, bin diriliriz” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Memiş, “Bizler şehit olma riski olmasına rağmen, çocuklarımızı asker çağına geldiğinde büyük bir iftiharla, gururla askere göndeririz, En son Polis Özel Harekat sınavları açıldı. Onca olaylara rağmen, 100 binlerce gencimiz Özel Harekat Polisi olmak için müracaat ettiler ve bu mücadelede saf tuttular. Onun için yabancı güçler veyahut bu ülkeyi bölmek isteyen bütün bölücüler ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizde bu unsurları yok edene kadar operasyonlarımız devam edecek”

Gümüşhane’nin asayiş olayları açısından Türkiye’nin en güvenilir ilk 3 ilinden birisi olduğunu anımsatan Vali Memiş şunları söyledi:

“Bunda tabi ki emniyet mensuplarımızın, jandarma personelimizin büyük çabası var ama aynı zamanda Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlarımızın da kanunlara, nizamlara son derece uygun hareket eden milliyetçi, muhafazakar, demokrat, vatanına, milletine, bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan insanlar olduğunun da bir göstergesi bu istatistiki veriler. Kendi alanımızda, kırsal alanda az sayıdaki terör örgütleri mensuplarına yönelik de operasyonlarımız süreklilik arz edecek şekilde devam etmektedir. Kendi ilimizde ve bölgemizde bu unsurları yok edene kadar, imha edene kadar operasyonlarımız devam edecektir. Çünkü kendi bölgemizde böyle bir yapının olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

FETÖ ile mücadele

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde, emniyet teşkilatı içerisinde, sivil bürokrasi içerisinde yuvalanmış FETÖ yapılanmasıyla mücadele edildiğine de dikkat çeken Vali Memiş, “15 Temmuz’da  kökü dışarda olan bir darbe girişiminde bulundular. Ancak bu darbe girişimin FETÖ’cü yapılanma ile uzaktan yakından alakası olmayan saygıdeğer Türk Silahlı Kuvvetleri, subay, astsubayları ile yine FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayan emniyet teşkilatı polislerimizle ve yine görevli olmadığı halde  caddelere çıkan, tankların altında yatan o aziz milletimizin mücadelesi ile  bertaraf edildi” açıklamasında bulundu.  

“Yüce Türk milletine, yüce Türk Devletine emanetsiniz”

Şehit ailelerine, “Şehadet mertebesine erişen çocuklarınız önceden sadece sizin çocuklarınızdı ama şehadet mertebesine eriştikten sonra bütün yüce Türk milletinin çocuklarıdır” diye hitap eden Vali Memiş, “O çocuklarınız artık bizim çocuklarımız ve sizlerde yüce Türk milletine, yüce Türk Devletine emanetsiniz. Şehit yakınlarına ne söylenir bilmem. Tarifi imkansız duygulardır bunlar. Ama yüce dinimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da yine bizim yanımızdadır. Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.’ buyurmaktadır. Onun için mekanları cennettir. Bizde buna iman ettik.  Allah hepimize sabırlar versin, bu ülkenin bu vatanın bölünmez bütünlüğü kapsamında yaptığı mücadelede yanımızda olsun diliyorum” cümleleri ile konuşmasını sonlandırdı.

İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ise,  terörle mücadelede, vatan savunmasında ve 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, programa iştirak edenlere teşekkür etti.

Programa, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve eşi Pembe Gül Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, kurum müdürleri, Jandarma Teşkilatı mensupları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim