• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

İZCİLER AYDER KIŞ FESTİVALİ’NE KATILDI

30.01.2024 12:17
İZCİLER AYDER KIŞ FESTİVALİ’NE KATILDI
Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü sporcuları kültür turu kapsamında Ayder Kardan Adam Kış Festivali’ne katıldı

İZCİLER AYDER KIŞ FESTİVALİ’NE KATILDI

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü sporcuları kültür turu kapsamında Ayder Kardan Adam Kış Festivali’ne katıldı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda bu yıl 16 .sı düzenlenen Kardan Adam Festivali’ne Gümüşhane’den katılan 15 sporcu yağan karın keyfini çıkararak bol bol fotoğraf çekti. Yerel sanatçıların performanslarıyla horonlar oynayan sporcular, Ayder Yaylası’nın doğal güzelliğini de keşfetme şansına sahip oldu.

Programa katılan sporculardan Bilgen Yüce, festival için Gümüşhane’den Ayder Yaylası’na geldiklerini ve çok mutlu olduklarını, çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, “Yazıyla kışıyla Ayder Yaylası çok güzel bir yer. Bölgemizde böyle güzel bir yer olduğu için çok şanslıyız. Kışın böyle bir festivalin olması Ayder Yaylası’na ayrı bir renk katmış. Gümüşhane’de de böyle yaylalar var. İnşallah kendi ilimizde de aynı festivaller yapılır ve bizlerde bu festivallere katılma şansı elde ederiz” dedi.

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner de yeni yılın ilk etkinliğine tarih-kültür-medeniyet-sanat-maarif temalı zamana yolculuk kültür gezileri ile başladıklarını belirterek, “İlimizde tarihe, kültüre, medeniyete, sanata, maarife, meraklı ve kişisel gelişime açık tüm halkımızı Zamana Yolculuk Kültür Gezileri etkinliklerimize davet ediyoruz. Kulüp olarak büyük bir misyon üstlendik. Ülkemizdeki tarihi, kültürel medeniyet, sanatsal ve maarifle ilgili tüm etkinlikleri, kaynak tüm mirasları yerinde ziyaret ederek ilimizde bu konseptle eğitimli, kültürlü ve entelektüel bir kitle oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Şubat ayında da etkinliklere devam edeceklerini aktaran Küçüköner, her ay Gümüşhane’nin önemli bir değerini yad edeceklerini ve bu bağlamda Şubat ayında da şehrin efsane Belediye Başkanlarından Sebahattin Aytaç’ı yad etmek adına yürüyüş ve anma programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim