• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 16 °C

İYİ Kİ VARSINIZ İYİLİK MELEKLERİ

03.11.2021 12:26
İYİ Kİ VARSINIZ  İYİLİK MELEKLERİ
Gazeteci-Yazar ve gazetemiz Torul-Kürtün temsilcisi İbrahim Özdemir kendisinin ve eşinin yakalandığı Korana virüs ile tedavi sürecini gazetemize anlattı.

İYİ Kİ VARSINIZ

İYİLİK MELEKLERİ

Gazeteci-Yazar ve gazetemiz Torul-Kürtün temsilcisi İbrahim Özdemir kendisinin ve eşinin yakalandığı Korana virüs ile tedavi sürecini gazetemize anlattı.

Özdemir, kendisinin 73, eşinin ise 70 yaşında olduğunu belirterek, ülke genelinde başlayan aşı kampanyasına ilk katılanlardan olduğunu eşi ile birlikte üç aşıyı da olduklarını söyledi.

Korana virüsün ilk olarak eşinde ortaya çıktığını Torul İlçe Devlet Hastanesine giderek test yaptırdıklarını anlatan Özdemir, şöyle devam etti: “İlk test eşime yapıldı ve test sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine eşime ilk tedavi uygulandı. Ben ise eşimden bir gün sonra test oldum, benim testim de pozitif çıktı. Aynı ilaç uygulaması bana da uygulandı. Ancak, eşim ilaç kullanmasına karşın rahatsızlığının arttığını görünce 112 acil servisi aradım. Filyasyon ekibinde görevli Dr. İsmail Çapkın ile birlikte evimize kadar gelen Ebe Fikriye Sayal, Mehmet İlhan, Zehra Hacıalioğlu, Hemşire Aysel Aydın, Sağlık Memuru İsmail Öztürk ilk müdahaleyi yaparak oksijen takviyesi yaptılar. Daha sonra Torul İlçe Devlet Hastanesine götürülerek bana da Doktor Tuğba Mumcu, 112 acil servisinden Berna Başdemir ile İbrahim Uğur tarafından gerekli müdahale yapıldı. Helim Tonyalı’nın kullandığı ambülansla Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edildik. Müdahaleyi yapan tüm ekibin üstün gayret göstermelerinden dolayı çok mutlu olduk. Tüm bu çalışanlara teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.”

“Tedavi Altına Alındık”

Gümüşhane Devlet Hastanesinde akciğer tomografilerinin çekilmesinin ardından pandamı hastanesi olarak kullanılan Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındıklarını belirten Özdemir, “İlk müdahale eşime yapıldı. Onun durumu benden daha ağırdı. Aynı odada tedavimize başlanıldı. İlk iki gün durumumuz iyi değildi. Ben biraz daha iyi olduğum için eşime yardım ediyordum” dedi.

“Böyle İçtensellikle İlk Kez Karşılaştık”

Hastanede hemşireler kendisine pek fazla iş bırakmadıklarını sık sık kaldıkları odaya gelerek her türlü yardım ve tedaviyi uyguladıklarını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

“Ben burada bizi şefkatle karşılayan, her gelişlerinde kelimenin tam anlamıyla dillerinden bal damlayan doktor ve hemşirelerin adını özellikle söylemek istiyorum. Doktorlarımız Fatih Zengin, Seval Orman ve Meral Çeker, Hemşireler Zühal Boz, Aynur Kara, Hazel Aluç Kor, Nurten Kara, Esengül Baydar, Yasemin Sayın, Melike Yavuz, Canan Yılmaz, Gül Özer ve Emine Çelik Turan bize karşı davranışları, bize moral ve motivasyon vermeleri, tedavi sırasında kullandıkları tatlı dili unutmamız asla mümkün değildir. Onlar birer iyilik melekleri, iyi ki varlar. Onlardan gördüğümüz hoşgörüyü ömrümüz süresince hatırdan çıkarmayacağız. Doktoru da hemşiresi de birer iyilik meleği. Böyle güzel insanlarla hastalık aracıyla da olsa tanışmaktan büyük gurur duyduk. İyi ki varlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek haklarını ödememiz asla mümkün değil.”

“SAĞLIKTA ÇAĞ ATLATTIK”

Sağlığın geldiği noktayı da dile getiren Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı: “Geçmişte yaşanan sorunları çok iyi bilen bir gazeteciyim. Bugün geldiğimiz noktada devrim niteliğinde bir atılım yapılmış ve sağlıkta çağ atladığımızı çağ atladığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Kaldığımız odada saç kurutma makinesinden televizyonuna, buzdolabına kadar her türlü araç gerecin olması da geldiğimiz noktayı işaret etmektedir. Umarım yeni hastanemiz kısa sürede hizmete girer ve böyle modern ve çağdan hastaneden hasta olan vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde taburcu olarak yaşamlarını sürdürürler. Bir kez daha Torul’da başlayıp, yeni Devlet Hastanemizde tamamlanan tedavi sürecinde, doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan ambulans sürücüsüne, yemek servisçisinden temizlikçisine, diğer personele kadar herkese eşim ve ben çok teşekkür ediyoruz. Onlar birer iyilik melekleridir. Onlar iyi ki varlar. Bize düşen görev de yaşadığımız bu süreç içerisinde aşılarımızı olmaktır. Çünkü aşılarımızı yaptırırsak bu iyilik meleklerinin yüklerini hafifletmiş olacağız.”

Özdemir, ayrıca telefonla arayarak geçmiş oldun dileğinde bulunan tüm dostlara ve sevenlere de teşekkür etti.

Haber: Abuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim