• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

İSTİKRAR İÇİN "EVET”

08.03.2017 10:54
İSTİKRAR İÇİN "EVET”
Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Musa Uncu ile Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Yunus Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda, Türkiye’nin istikrarı için “evet” diyeceklerini söyledi.

 

Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Musa Uncu ile Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Yunus Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda, Türkiye’nin istikrarı için “evet” diyeceklerini söyledi.

Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Musa Uncu, gazetemize yaptığı açıklamada, 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini oylayacağımız bir referandum olduğunu hatırlatarak, “Memur-Sen olarak halk oylamasında ‘evet’ diyeceğiz. Bu ülkenin geleceğini dert edinen bir geleneğin müntesipleri olarak referandumda ‘evet’ diyoruz. Gerektiğinde tereddüt etmeden tercihimizi nasıl milletten yana kullandıysak bugün de vesayete karşı aynı tavrı gösterecek ve bilfiil alanlarda olacağız” dedi.

“İSTİKRAR VE İSTİKBAL DİYORUZ”

Sendika olarak kendilerine “niye evet diyorsunuz” diye sorulduğunu dile getiren Uncu, şunları söyledi:

“Biz istikrar istiyoruz. Tam anlamıyla ekonomik ve siyasi istikrar sağlansın istiyoruz. Çünkü geçmişte yaşananları biliyoruz. Ülkemizde koalisyon denince akla kaos, kriz ve istikrarsızlık geliyor. 1960'lar, 70'ler, 90'lar ve 2000'li yılların başında, koalisyonların neden olduğu krizler yaşandı. Ülke onlarca yıl siyasi istikrarsızlığın pençesinde kıvrandı. Koalisyonlar döneminde ülkemiz, tarihinin en büyük kemer sıkma politikalarıyla karşı karşıya kaldı. Düze çıkmak yerine ülkemiz koalisyonlar döneminde dibe vurdu. Faizler, devalüasyon ve enflasyon milleti vurdu. Haklarımız çalındı, işsizlik arttı, ülke patinaja düştü. Kısacası koalisyon dönemleri ekonomi açısından son derece kötü, belirsiz ve istikrarsız yıllardır. Sosyal yıkımların yaşandığı dönemlerdir. Onun için istikrar diyoruz. Onun için istikbal diyoruz. Onun için istiklal diyoruz.”Bir daha o dönemler yaşanmasın diye halk oylamasında ‘evet’ diyoruz.”

“YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN EVET"

Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Uncu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Referandumda oylayacağımız maddelere baktığımızda, tarafsız mahkeme fikrine niye ‘hayır’ diyelim. HSYK üye sayısının azaltılmasına niye ‘hayır’ diyelim. 18 yaşında seçilme hakkının verilmesine niye ‘hayır’ diyelim. Biz istikrarlı bir Türkiye için sistem değişikliğine ‘evet’ diyeceğiz. Bürokratik oligarşinin ortadan kalktığı bir Türkiye için, 28 Şubat, 367 krizi, 17-25 Aralık, 15 Temmuz işgal ve kaos planlarına imkan vermeyen bir Türkiye için, referanduma ‘evet’ diyeceğiz. 16 Nisan, büyük Türkiye saatinin zembereğini yeniden kurmanın vaktidir. Yeniden büyük Türkiye için, Memur -Sen olarak ‘evet’ diyoruz.”

“EVET DİYECEĞİZ, EVET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Çocuklara daha aydınlık bir ülke ve daha adil bir dünya bırakmak için referandumda “evet” diyeceklerini, “evet” için çalışacaklarını dile getiren Uncu, açıklamasını söyle tamamladı:

“Bizler sendikacı olarak emeğimizin ve ekmeğimizin çalınmadığı bir çalışma hayatı ve hakkımızı ararken hem tarafsız hem de bağımsız bir yargı istediğimiz için, ‘evet’ diyoruz. Bizler ülkenin geleceğinde söz hakkı olan gençlerin iradelerine inanıyoruz. 17 Nisan sabahı çocuğumuzun vesayetten kurtulmuş bir Türkiye’ye uyanmasını istediğimiz için ‘evet ‘ diyoruz. Memur-Sen  olarak, vesayetin yön verdiği tek tip insan üreten eğitim sistemin karşısında yer alıyor, ‘evet’ diyoruz. Artık kamuda ve üniversitelerde inancından dolayı kimse cezalandırılmıyor. İnanç ve fikir özgürlüğünün teminat altına alındığı “ötekisi” olmayan Türkiye için ‘evet’ diyoruz. Bizler insanlık ailesinin onurlu üyeleri olarak, demokrasinin ve özgürlüğün hâkim olduğu bir ülkede insanca yaşamak için ‘evet “diyoruz.”

“15 TEMMUZ’DA OLDUĞU GİBİ MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

Sağlık Sen Şube Başkanı Yunus Yılmaz ise “Memur-sen ve Sağlık-Sen genel merkezlerinin öncülüğünde tüm teşkilatlarla 16 Nisan referandumunda ,15 Temmuz’da olduğu gibi meydanlarda olacaklarını belirterek, “Bu millet 15 Temmuz’da tankların önüne geçerek, millet iradesini gasp etmek isteyen teröristlere canını ortaya koymuştur.. Bu demokrasi mücadelesinden teşkilatımız, Memur-Sen ailemiz alnının akıyla çıkmıştır. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk. Bize bunu yaptıran kadim medeniyet değerlerimizdir. Bizden önce bu davanın öncülüğünü yapmış, temellerini atmış büyüklerimizin bıraktıkları mirastır. 28 Şubat’a karşı koyan, muhtıralara karşı çıkan, ortak aklın sesi olarak, ‘darbelere de darbecilere dur’ diyen bu büyük camia, bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” dedi.

“İSTİKRARSIZ YÖNETİMLER, ZARAR VERİYOR”

Siyasi istikrarsızların ülke yönetimini de etkilediğini, ekonomiyi bozduğunu, terör ve kaos ortamına zemin hazırladığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Darbeler de bu zeminleri kullanarak millet iradesini gasp etmiştir. Anayasa değişikliği ile millet iradesinin kalıcı olması sağlanacaktır. Siyasi istikrar ülke yönetimine yansıyacak, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacak, birlik ve beraberliğimizin çimentosu olacaktır. Güçler ayrılığının yol açtığı belirsizlik ortamı giderilecek, sorumluluk, halkın karşısına çıkacak ve hesap verecek yürütmeye verilecektir. Bürokrasinin egemenliği sona erecek, halk doğrudan seçtikleri eliyle yönetilecektir.”

“MEMUR-SEN, HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA OLDU”

Memur-Sen’in Türkiye’nin her kritik döneminde milletimizle ortak değerlerde buluştuğunu söyleyen Yılmaz, “Bunun arkasında Memur-Sen’in, milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var. Biz, milletin gördüğünden başka bir şeyi görmeyiz,  milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim