• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 18 °C

“İSTİFA ETMEYECEĞİM”

09.05.2016 10:37
“İSTİFA ETMEYECEĞİM”
Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, partisinden ihraç edileceğini düşünmediğini, ihraç edilse bile İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini, milletin ve meclisin kendisine verdiği yetkiyi son gününe kadar kullanacağını sö

Bayraktar, gazetemize yaptığı açıklamada,  4 Nisan’da yapılan İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde aday olmadığı halde İl Genel Meclisi Başkanlık görevine ikinci kez seçildiğini hatırlatarak, “Seçimde yine AK Partili Şerif Bayraktar, başkan olarak seçilmiştir. Meclisin iradesi bu yönde tecelli etmiştir.  Yapılan bu seçimi başka yerlere çekmenin ne anlamı vardır ne de mantığı vardır. Herhangi bir parti kararı da yoktur. İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi yapıldığı günde AK parti İl Yönetimi yoktu, istifaları alınmıştı. Kaldı ki 6 ilçe başkanı yazılı ve sözlü olarak raporlarını İl Başkanlığına vermiş ve 6 ilçe başkanından 5 ilçe başkanı Şerif Bayraktar İl genel Meclisi Başkanı olsun demişlerdir. Teşkilat kararı ise işte teşkilat kararı ortadadır. Bunun dışında meclis üyelerinin vereceği karar meclis çalışmaları ile ilgilidir. Esas olan teşkilat kararıdır. Bu kadar açık ve net“ dedi.

ALTI ARKADAŞ MECLİS SALONUNU TERK ETTİ

Meclis Başkanlığı seçiminden sonra altı arkadaşının meclis salonunu terk ettiğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bu altı arkadaşımız meydanı boş bırakmıştır. O şartlar altında başkanlık divanı ve daimi encümenler seçimi yapılmıştır. Kalan iki arkadaşımız ise başkanlık divanına seçilmiştir. Meclisi terk eden arkadaşlar, meclisi neden terk ettiklerini bu millete anlatmalıdırlar. Onlara bu millet oy verdi meclise yolladı. Mecliste millet lehine her türlü mücadeleyi yaparsın, toplantının sonuna kadar meclis toplantısında kalmak zorunluluğu vardır. Onlar, meclisi terk ederek meydanı boş bırakmışlardır. Asıl suçlanması gereken onlardır.”

YALAN HABERLER

Bayraktar, bir kısım medyada yalan yanlış haberler yapıldığını vurgulayarak, “Komisyonlar güya peşkeş çekilmiş. Beş komisyonun listesini İl Başkanı bize vermiştir. Mecliste en önemli komisyon imar komisyonudur, o komisyonda da kimlerin olduğunu herkes biliyor. Kaldı ki bu işler partinin iç meselesidir. Öyle gazete gazete dolanıp açıklama yapmak parti anlayışına sığmayan bir durumdur. Ben, bir aydır susuyorum. Söyleyecek çok sözümüz olduğu halde parti iç meselesi olduğundan dolayı sustuğumuz halde bu arkadaşlarımızı gazete gazete dolaşıp yalan yanlış haberlerle beraber kamuoyu oluşturmaya çalışmışlardır. Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor.”

BİZ UZAYDAN GELMEDİK

İl Genel Meclisi üyelerinin uzaydan değil seçilerek meclise geldiğine işaret eden Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“Bu üyeler, ilde, ilçelerde, beldelerde, köylerde insanlarımızın oylarını alarak meclise geldiler.  Bunu ihanet gibi, vatan hainliği gibi göstermek en başta seçmene hakarettir. Demokrasiye inanmamaktır. Böyle de bir acz içerisindedirler. Buraya gelen her arkadaş seçilerek gelmiştir. Bu masum milletin oyunu alarak gelmişlerdir. Bu meclis gazetecilerle yönlendirilecek bir meclis değildir. Biz görevimizi yaparız, hem de adam gibi yaparız. Bu meclis, kamu yararını korumakla mükelleftir. Milletin menfaatini korumakla mükelleftir. Biz bu görevimizi yaparken cezamız idamsa ona da razıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi kefenimizi giyerek geldik. Kimsenin yönlendirmesiyle de görev yapacak durumda da değiliz. “

DÜNYANIN SONU DEĞİL

Gümüşhane’de yapılan il genel meclisi başkanlık seçimlerinde bazı illerde de aynı uygulamalar olduğunu kaydeden Bayraktar, “Bu durumları Genel Merkezimiz değerlendirdi, değerlendiriyor. Verilecek olan karara bakacağız. Neticede dünyanın sonu değil. Onun için bunu ihanet, vatan hainliği gibi göstermek alçaklıktır. Ortada ne var ki ihanet olsun? Sonuçta bu meclis milletin oyları ile il genel meclis başkanı da meclis üyelerinin oylarıyla seçildi. O seçimde, Şerif Bayraktar aday da olmamıştır. Ben, ‘adayım’ da dememiştim. Buna rağmen seçilmişsen bunu getirip bir yerlere, pazarlıklara bağlamak son derece yanlıştır. Biz üç arkadaş birlikte hareket ediyoruz, getirisine, götürüsüne, karına, zararına da birlikte karar vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bulunduğumuz süre içerisinde de görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu milletin, köylerin, kamunun yararını görevimizin son gününe kadar koruyarak çalışacağız” dedi.

KUMPAS PEŞİNDE OLANLAR KAYBEDECEK!

Bayraktar, görevinin başında olduğunu, milletten aldığı vekaleti, görev süresi bitinceye kadar başının üstünde taşıyacağını kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir takım kumpaslara, bir takım projelere alet olacak değiliz. Bunu kamuoyu çok iyi biliyor ve değerlendiriyor.  İlimizde seçilmiş, seçilmemişi, her kademede görev yapan yapmayanların her türlü tepkisini ortaya koyuyor, her ortamda da dile getiriyorlar, onlar da izliyorlar. Yanlı ve maksatlı yayınlar yapan gazeteleri kınıyorum. Bu yaptıkları ile kime ne kazandırıyorlar herkes farkında. Akılları sıra Ak Parti’yi savunduklarını sananlar aslında Partimize en büyük zararı verenlerdir. Partimizin her bireyi aklı selim davranarak bu kumpaslara gelmeyecek ve kumpas kuranlar kaybedeceklerdir!”

“İHRAÇ EDİLECEĞİMİ BEKLEMİYORUM”

Partiden ihraç edilmeyi beklemediğini, kendisinin de parti disiplin kurulunda durumunun görüşülmesini kendisinin de istediğini dile getiren Başkan Bayraktar, şöyle dedi:

“Ben, söyleyeceklerimi asıl orada söyleyeceğim. Benim söyleyeceklerim, kayıtlara orada girecek. Ben bazı şeyleri kamuoyu huzurunda partimiz zarar görmesin diye söylemek istemiyorum.  Bunları saklı tutuyorum.  Ama orada söyleyeceklerimi söyleyeceğim. Disipline sevk edilmemden rahatsız değilim.  Konuşacaklarımız var, yaşadığımız süreç var.  Orada daha net konuşacağımız şeyler olacak. Parti kongresinde, parti bayraklarını ayaklarının altına alıp çiğneyenler bizim hakkımızda hüküm veremezler.  Parti minibüsünün, adaylarının bu köye giremez diyenler bizim hakkımızda hüküm veremezler.  Bu güne kadar sustuysam partim zarar görmesin diye susmuşumdur. Hesap vermekten kesinlikle bir sıkıntı duymuyorum. “

SON GÜNE KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Partiden asla ihraç edileceğini düşünmediğini ifade eden Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, “İhraç edilsem bile İl Genel Meclisi Başkanlığından istifa etmeyeceğim. İl Genel Meclisinin yapacağı çalışmaları aynı şekilde gönlümüz rahat bir şekilde sürdürürüz.  Biz görevimizin biteceği son gününe kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Benimle birlikte hareket eden arkadaşlarım sadece hizmet için buradadır. Hiçbir zaman şahsi menfaatlerimizi düşünmedik, böyle bir düşüncemiz olmadı, olmayacak da. Yaptığımız her iş kamu yararınadır. Bu millet biz dürüst olduğumuz için bize oy verdiler, bizi bağırlarına bastılar. Biz, caddeye indiğimiz zaman partili partisiz herkes bizi bağrına basıyor. Şerif Bayraktar, partisinden uzaklaştırıldığı zaman sanmasınlar ki sadece Şerif Bayraktar uzaklaştırır. Bu partinin tabanı gönül kor. Ben iki yıl meclis başkanlığı yaptım. Herkes nasıl bir meclis başkanlığı yaptığımı çok iyi biliyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. İktidarı, muhalefeti ile hep birlikte hareket ettik. “

DEMOKRASİ ADINA ÜZÜLÜYORUM

Başkan Bayraktar, haber bulamayan bir yerel gazetenin sürekli olarak aynı şeyleri çevirip çevirip yazdığını vurgulayarak, “Okuyoruz, görüyoruz, ‘biz değiştirirsek milletvekili seçeriz, belediye başkanı seçeriz, şunu seçeriz, bunu seçeriz’ haberlerini okuyoruz. Demokrasi adına üzülüyoruz. İlimiz adına üzülüyoruz. Bir gazete milletvekili seçecek, belediye başkanı seçecek, bu gücü nereden ve nasıl alıyor?  Hodri meydan seçeydin. İl Genel Meclisi Başkanını seçeydin. Burayı başka yerlerle karıştırmasın. Bu kadar nasıl rahat olabiliyorlar, bu gücü nereden alıyorlar? “ diyerek tepki gösterdi.

SEN KİM OLUYORSUN?

Yanlı, taraflı ve belirli maksat üzerine yayın yapan, siyaseti yönlendirmeye çalışan ve milletin iradesini hiçe sayan yayınlara karşı bütün Gümüşhane’yi göreve çağıran Başkan Bayraktar, “Bu Gümüşhane’ye bir hakarettir. Biz şunu seçeriz, bunu seçeriz, sen kimsin? Sen kendini ne sanıyorsun, bu milletin üzerinde misin? Nasıl böyle bir şey söylenebiliyor. Bu bütün millete hakarettir, milletin oylarıyla seçilen bir meclisi, milletin iradesini yok saymaya çalışıyorlar, kumpaslarını da çekinmeden beyan ediyorlar. Ben buradan yetkili makamlara ve halkımıza sesleniyorum. Bu hakarete tepkimizi ortaya koyalım!” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim