• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 12 °C

İŞTE YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI

02.04.2019 11:34
İŞTE YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI
Gümüşhane'de pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre İlçe Belediye başkanlıkları belli oldu.

Kelkit Belediye Başkanlığı için yapılan itirazla birlikte ilçedeki tüm sandıklardaki geçersiz oyların sayılacağı seçimde Gümüşhane Belediye Başkanlığını yüzde 49,16'lık oranla AK Partili Ercan Çimen aldı.

İlçelere bakıldığında ise Kelkit ilçesinde oyların yüzde 46,96'sını alan AK Partili Aziz Nas Belediye başkanı seçilirken, bu ilçede mevcut Belediye Başkanı ve bağımsız aday Ünal Yılmaz'ın itirazları sonucu geçersiz sayılan oylar yeniden sayılacak. Nas ile Yılmaz arasında 82 oy farkı bulunuyor.

Köse, Kürtün, Şiran ve Torul ilçeleri AK Parti'den MHP'ye geçerken Köse ilçesinde MHP'li Turgay Kesler yüzde 54,89 oy, Kürtün ilçesinde MHP'li Enver Şen yüzde 56,08 oy, Şiran ilçesinde MHP'li Mutlu Özel yüzde 51,81 oy ve Torul ilçesinde MHP'li Evren Evrim Özdemir yüzde 61,68 oranında oy alarak Belediye Başkanı seçildi.

Gümüşhane Belediyesi - Ercan Çimen

Ercan Çimen, 1966'da Gümüşhane'de doğdu. Çimen ilk ve ortaöğretimini aynı ilde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Siyasi hayatına Doğru Yol Partisinden Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevleri ile başlayan Çimen, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi. Hizmetlerine devam etmek isteyen Çimen, 15 Şubat 2011'de AK Parti Gümüşhane İl Başkanı oldu.

26 Kasım 2013 tarihine kadar AK Parti Gümüşhane İl Başkanı olarak görevini yürüten Çimen, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde Gümüşhane Belediye Başkanlığına seçildi. Çimen, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kelkit Belediyesi - Aziz Nas

Aziz Nas, 1964 yılında Gümüşhane ili Kelkit ilçesi Ünlüpınar'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ünlüpınar'da tamamladı. Lisans eğitimini Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde ise yüksek lisans yaptı. 

Aziz Nas, bir süre aile şirketi bünyesinde madencilik faaliyetlerinde bulundu. 1999 yılındaki yerel seçimlerde, Fazilet Partisi'nden Ünlüpınar Belde Belediye Başkan adayı olan Nas, 2001 yılında AK Parti kurulduğunda Kelkit İlçe Başkanlığı görevini üstlendi ve 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 

2004 yılında mahalli idareler seçiminde Ünlüpınar Beldesinde AK Parti'den belediye başkanı seçildi. 2009 ve 2014 mahalli idareler seçimlerinde tekrardan AK Parti Ünlüpınar Belediye Başkanı seçilen Nas, halen bu görevini sürdürmektedir. 



Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Şiran Belediyesi - Mutu Özel

1978 Şiran doğumlu olan Mutlu Özel İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimlerimi Şiran’da bitirdi. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 2009 yılında Mali Müşavirlik sınavını kazanarak Mali Müşavirlik belgesini aldı. 2008 yılından bugüne kadar özel bir Holdinge bağlı şirkette Muhasebe ve İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Köse Belediyesi – Turgay Kesler

Turgay Kesler, 1975 yılında Köse’de doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Köse 60. Yıl Okulu’nda (1988), Lise eğitimini Köse Lisesi’nde tamamladı (1992). Ardından İstanbul Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’nden mezun oldu (1995). Lisans Eğitimini Anadolu Üniversitesi,  Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olarak tamamladı (2015). 23 Yıllık Devlet memurluğu görevinden istifa etti ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Gümüşhane İli, Köse ilçesi Belediye Başkanlığı’na Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday oldu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Torul Belediyesi – Evren Evrim Özdemir

1973 yılında Gümüşhane İli Torul İlçesinde doğdum. Lise öğrenimine kadar Torul’ da, Üniversite eğitimimi ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünü okudum. 1997 yılında Erzurum İli Ilıca İlçesi Başçakmak köyünde öğretmen olarak göreve başladım. 2001 yılında Gümüşhane Kuşburnu Üretme İstasyonu Müdürlüğüne Ziraat Mühendisi olarak atandım. 2 yıl burada görev yaptıktan sonra 2003 yılında Torul İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne mühendis olarak atandım. Aynı zamanda Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Gümüşhane Temsilcisi olarak halen aktif olarak görev yapmaktayım. Akabinde 2013 yılından itibaren ise Torul İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekteyim. Aynı zamanda bu süreçler zarfında iken 2007 yılında İlçemizde bulunan TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü Voleybolda bölgesel amatör ligde iken yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendim. Her yıl kulübü bir üst lige taşıyarak 2010-2011 sezonunda Türkiye Voleybol Federasyonu Efeler Ligine ( 1. lig ) taşıyarak 3 yıl 1. ligde mücadele ettik. 2013 yılında ise yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Kürtün Belediyesi – Enver Şen

Enver Şen, 1968 Yılında Kürtün’de doğdu. Lise mezunu. Kürtün’de beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim