• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 14 °C

İSRAF ETME,GERİ KAZANDIR

26.03.2019 18:31
İSRAF ETME,GERİ KAZANDIR
Gümüşhane Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencisi Fadime Gökdeli, ev hanımlarına yönelik geliştirdiği projesini tanıttı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de katıldığı programda ekmek israfına karşı yapılması gerekenler ve ekmekten nelerin geri döndürülebileceği anlatıldı.

Türkiye’deki ekmek israfının önüne geçmek istediğini ifade eden Fadime Gökdeli, bir kişiye bile israf bilincini kazandırabilirsek bundan mutluluk duyacağız ifadelerini kullandı.

Dünyada 750-800 milyon aç insanın olduğunu ve Türkiye’de yıllık 4 Milyar TL’nin israf edildiğini söyleyen Gökdeli, “Sizin attığınız bir gıdanın, başkasının karnını doyurabileceğini düşünmek önemli bir nokta. Bu boyutta baktığınızda dünya nüfusunun 12’de 1’i atılan gıdalarla beslenebiliyor. Bugün sadece ekmek boyutunda baktığımızda Avrupa’da günlük 37 milyon dilim ekmek israf ediliyor, bu da ciddi bir rakam” ifadelerini kullandı.

Projesi ile ilgili Sunum yapan ve çalışmalarını izleyiciler ile paylaşan Gökdeli, “Biz bu düşünceye başlamadan önce neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Ekmeğin ne şekilde geri dönüştürülebileceğini düşündük. Açlık sınırında olan ve açlıktan ölen pek çok insan var. Biz bunların sıkıntısını yaşıyoruz ve çözüm arayışlarına giriyoruz. İsraf edilen ürünleri sadece ekmek üzerinden değerlendirmeyin. Dünya genelinde çok fazla üründe israf var. Ancak ekmek bunların başında geldiği için biz ekmeği seçik ve değişik ürünleri ekmek ile buluşturarak geri kazandırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

İsrafın en temel sebebinin insan olduğunu dile getiren Gökdeli, tüm insanlara bir mesaj vermek istediklerini söyleyerek, “ Ekmeğini değerlendirin lütfen, çöpe attığınız her dilim ekmek israftır. Bir kişiyi açlığa mahkûm ediyorsunuz. Ekmekten çok fazla ürün yapılabilir. Ekmekle kurutan yapılabilir, rendelenip farklı çeşit ürünlerle birleştirilebilir, kurutulup kullanılabilir” diye konuştu.

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim