• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 18 °C

İŞKUR, İŞGÜ CÜ PİYASASININ NABZINI ÖLÇÜYOR

04.07.2018 13:28
İŞKUR, İŞGÜ CÜ PİYASASININ NABZINI ÖLÇÜYOR
Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya, Gümüşhane İşgücü Piyasası Talep Araştırmasının tamamlandığını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kaya, İŞKUR’un her yıl İşgücü Piyasa Araştırmaları ile hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasına ilişkin verileri derleyip analiz ederek kamuoyu ile paylaştığını vurguladı.

İşgücü Piyasa Araştırmaları hakkında bilgiler paylaşan Kaya, “İşgücü Piyasası Araştırmaları 2015 yılından itibaren 2 ve daha fazla kişi istihdam eden işyerlerini kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Böylece, araştırma kapsamında 2 ve daha fazla kişi istihdam eden işyerleri baz alınarak işgücü piyasasının fotoğrafı çekilmektedir. Çalışma bitiminde Türkiye geneli için 2-9, 10-19 ve 20+ olmak üzere ayrı ayrı tahminler üretilmektedir, il düzeyinde ise yapılacak tahminler, 20+ işyerlerine yönelik olacaktır. Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kilis ve Tunceli illerinde ise 10+ işyerlerine yönelik olacaktır. Söz konusu illerde 20 ve daha fazla istihdamlı işyeri sayısının ilin işgücü piyasasının nabzını tutmada yeterli olmamasından dolayı bu yöntem belirlenmiştir.  İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlıdır. Bu hedef doğrultusunda Gümüşhane genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2018 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’de 213 İşveren İle Görüşüldü

2018 yılı İşgücü Piyasa Araştırması kapsamında Gümüşhane’de 2013 işveren ile görüşüldüğünü kaydeden Kaya, açıklamasına şöyle devam etti:

“2018 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının alan uygulaması 2 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Gümüşhane ili genelinde 213 işyeri ziyaret edilip işverenlerle görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Ziyaret edilen 213 işyerinin 201 ile birebir görüşme yapılmıştır, 12 işyeri ile işyerinin kapalı olması, işverene ulaşılamaması vb nedenlerden dolayı görüşülememiştir. Araştırma da işverenlerle bire bir görüşülerek işyerlerinin yatırım planlamaları ile ilgili bilgiler, işyerlerinde çalışmakta olan mevcut personelin fiilen yaptıkları işlerle ilgili sayısal veriler, işyerlerinin açık iş ilanları, eleman temininde güçlük çektikleri meslekler ile ilgili bilgiler alınmıştır.  Çalışmada toplanan veriler ışığında 2018 yılı Kasım ayında rapor hazırlanacaktır. Hazırlanacak olan Gümüşhane İşgücü Piyasası araştırması raporuna www.iskur.gov.tr’den ulaşılabilir.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim